Facility Hours

Информација за поважни органи и поважни телефони 

Иформации  каде може да паркирате во Центар

Формулари и  начин на поднесување и пополнување

Park and Recreations

Поважни локалитети, паркови и места за рекреација

Почитувани сограѓани,

Ви благодарам за поддршката и довербата што ја давате на Општина Центар и на мене како нејзин градоначалник.

Ги решаваме проблемите на граѓаните и секојдневно работиме на подобрување на животот во општината.

Срдечен поздрав, Градоначалник Саша Богдановиќ

Огласна табла

Сите Одлуки, Планови и документации јавно објавени на нашата огласна табла

Последни новости

Дознајте што се случува во нашата Општина.

Нова мобилна апликација на ЈП ПОЦ – 2 часа бесплатен паркинг за сите граѓани при првото преземање на апликацијата

Активности

Јавното претпријатие за јавни паркиралишта „Паркинзи на Општина Центар“... Повеќе → Нова мобилна апликација на ЈП ПОЦ – 2 часа бесплатен паркинг за сите граѓани при првото преземање на апликацијата

Саша Богдановиќ одржа средба со угостителите од Центар

Активности

Градоначалникот на Центар, Саша Богдановиќ оствари средба со претставници... Повеќе → Саша Богдановиќ одржа средба со угостителите од Центар

Од 2 јуни жителските кориснички договори ќе можат да се продолжуваат 24/7 во куќарките на затворените паркиралишта на ЈП ПОЦ

Активности

Јавното претпријатие за јавни паркиралишта „Паркинзи на Општина... Повеќе → Од 2 јуни жителските кориснички договори ќе можат да се продолжуваат 24/7 во куќарките на затворените паркиралишта на ЈП ПОЦ

Минатата недела санкционирани се 132 непрописно паркирани возила на територија на Општина Центар

Активности

ЈП Паркинзи на Општина Центар и Општина Центар во соработка со... Повеќе → Минатата недела санкционирани се 132 непрописно паркирани возила на територија на Општина Центар

Општина Центар со протокол за безбеден прием на првачиња за учебната 2020/2021

Активности

Согласно препораките од Комисијата за заразни болести и насоките од... Повеќе → Општина Центар со протокол за безбеден прием на првачиња за учебната 2020/2021

Официална
ГИС мапа на Општина Центар

Детално за општината

Општина Центар е прва општина во Македонија која го воведе ГИС (Географски Информациски Систем) порталот, со што го олесни и поедностави пристапот на информации до граѓаните за урбанистичкото планирање во општината.

Со воведувањето на оваа технологија, секој оној кој е заинтересиран за урбанистичкото планирање, но и за изгледот на важечките Детални Урбанистички Планови, може од својот компјутер да пристапи до сервисот и да се информира речиси за секој детал во постапката за носење на ДУП-овите.

centar satelitska dupovi i cetvrti
_uploads_thumbs_resize_800x420_348650

ФОТОГАЛЕРИЈА

Close Search Window

Известување!

🔴Невладината организација „Банка за храна" во соработка со службите од Општина Центар обезбедија помош и донација на прехранбеми продукти и основни намирници за живот на граѓаните кои живеат во социјален ризик.
🆘Во изминативе три недели беа обезбедени средства за:
✅ Приматели на социјална помош;
✅ Семејства во социјален ризик;
✅ Згрижувачки семејства;
✅ Стари лица со минимални пензиски примања;
😷 Почитувајќи ги сите мерки на претпазливост и препораките од надлежните институции, овие акции се спроведуваат етапно и со ограничен број на граѓани.
👏 Благодарност до компаниите: Гемак, Лимак и УСЈЕ кои донираа за лицата приматели на социјална помош и својата хуманост, поддршка и солидарност ја покажаа на дело.
☎️ Телефонот за контакт е отворен и сите хумани граѓани и компании можат да не контактираат на 076 313 383.
☎️ Телефонот за контакт е отворен за сите хумани граѓани и компании кои сакаат да донираат можат да не контактираат на 076 313 383.
☎️ Телефонот за контакт на граѓани кои им е потребна социјална еднократна помош можат да не контактираат на 070 233 808.
☎️ Телефонот за контакт за граѓани кои се социјално загорезени и им е потребна храна можат да не контактираат на 076 313 383.

☎️ Телефонот за контакт за дезинфекција и дератизација на влезови е 076 313 387.
☎️ Телефонот за зеленило и хигиена е 076 313 387.

☎️ Телефонот за побарување држачи и гел за дезинфекција обратете се на 078 443 733.