mk-MKen-US
Municipality of
Centar


/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2563opstina-centar-1200x545_c.jpg
Општина Центар и Агенцијата за вработување  го започнуваат проектот  „Субвенционирање на...

Општина Центар и Агенцијата за...

Општина Центар и Агенцијата за вработување го започнуваат проектот „Субвенционирање на...

Општина Центар и Агенцијата за вработување го започнуваат проектот „Субвенционирање на...

Општина Центар ги повикува  заинтересираните работодавачи  на микро, мали и средни фирми, социјални претпријатија и граѓански (непрофитни)...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2562st.jpg
Безбедносни заштитни столбови на улиците во Центар

Безбедносни заштитни столбови на улиците...

Безбедносни заштитни столбови на улиците во Центар

Безбедносни заштитни столбови на улиците во Центар

Општина Центар започна со поставување на безбедносни заштитни столбови на улиците во Парк и Зелен Пазар. Поради реакциите од граѓаните,...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2555Feniks---web.png
ЈАВЕН ПОВИК За финансиска поддршка за поправка и санација на постоечки кровни конструкции...

ЈАВЕН ПОВИК За финансиска поддршка за...

ЈАВЕН ПОВИК За финансиска поддршка за поправка и санација на постоечки кровни конструкции...

ЈАВЕН ПОВИК За финансиска поддршка за поправка и санација на постоечки кровни конструкции...

Општина Центар објавува јавен повик за финансиска поддршка за поправка и санација на постоечки кровни конструкции и постоечки лифтови на станбените...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2552111.jpg
Општина Центар и Филозофскиот факултет потпишаа Меморандум за соработка

Општина Центар и Филозофскиот факултет...

Општина Центар и Филозофскиот факултет потпишаа Меморандум за соработка

Општина Центар и Филозофскиот факултет потпишаа Меморандум за соработка

Градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ и деканот на Филозофски факултет при Универитетот  „Св.Кирил и Методиј“...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2546Feniks---web.png
Јавен конкурс за избор на Директор на ЈП за јавни паркиралишта Паркинзи на Општина Центар

Јавен конкурс за избор на Директор на ЈП...

Јавен конкурс за избор на Директор на ЈП за јавни паркиралишта Паркинзи на Општина Центар

Јавен конкурс за избор на Директор на ЈП за јавни паркиралишта Паркинзи на Општина Центар

Општина Центар објавува јавен конкурс за избор на директор на ЈП за јавни паркиралишта “Паркинзи на Општина Центар“.
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2535Feniks---web.png
Одлуки за избор на кандидати по интерен оглас 1/2018

Одлуки за избор на кандидати по интерен...

Одлуки за избор на кандидати по интерен оглас 1/2018

Одлуки за избор на кандидати по интерен оглас 1/2018

Општина Центар објавува 3 (три) одлуки за избор на кандидати по интерен оглас 1/2018
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2532Feniks---web.png
Дневен ред за 11-та седница на Совет

Дневен ред за 11-та седница на Совет

Дневен ред за 11-та седница на Совет

Дневен ред за 11-та седница на Совет

Дневен ред за единаесеттата седница на Советот на Општина Центар - Скопје, закажана за 29.3.2018 (четврток), со почеток во 13:00 часот.
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2533Меморандум---Асоцијација-на-дадилки-(1).jpg
Потпишан меморандум меѓу Општина Центар и Македонска Асоцијација на Дадилки

Потпишан меморандум меѓу Општина Центар...

Потпишан меморандум меѓу Општина Центар и Македонска Асоцијација на Дадилки

Потпишан меморандум меѓу Општина Центар и Македонска Асоцијација на Дадилки

Општина Центар и Македонската асоцијација на дадилки потпишаа меморандум за соработка. Со ова се овозможува унапредување на соработката во областа на...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2471Улица-Бигла-(1).jpeg
По цели 50 години Општина Центар ја реконструира улицата “Бигла“ на Водно

По цели 50 години Општина Центар ја...

По цели 50 години Општина Центар ја реконструира улицата “Бигла“ на Водно

По цели 50 години Општина Центар ја реконструира улицата “Бигла“ на Водно

Општина Центар ја започнува реконструкцијата на улицата која е полна со ударни дупки кои претставуваат опасност за движење на граѓаните и возилата.
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2470Нега-1.jpg
Деведесет стари лица и оваа година ќе добиваат нега во домашни услови

Деведесет стари лица и оваа година ќе...

Деведесет стари лица и оваа година ќе добиваат нега во домашни услови

Деведесет стари лица и оваа година ќе добиваат нега во домашни услови

Општина Центар и годинава го продолжува проектот “Нега за стари лица“. Овој пат, една година од склучување на договор или до истекот на...

Events

 
Честитки и поддршка за сребрениот медал на машката одбојкарска репрезентација Monday, August 17, 20150

Честитки и поддршка за сребрениот медал на машката одбојкарска репрезентација

Градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски, и раководството на општината им честитаат за постигнатиот успех на сениорската одбојкарска...
Завршија училишните спортски игри Центар 2015 Tuesday, June 02, 20150

Завршија училишните спортски игри Центар 2015

Денес, со двата меча во кошарка од лигата и училишните спортски игри Центар 2015, во салата на КК Работнички, завршуваат училишните спортски игри...
Заврши лигата во шах Wednesday, May 27, 20150

Заврши лигата во шах

Вчера заврши лигата во шах од спортските училишни игри Центар 2015, со завршен турнир на сите основни училишта од општина Центар. 
First 234567891011 Last