mk-MKen-US
Municipality of
Centar


/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2234улица-Наум-Наумовски---Борче-(1).jpg
Центар целосно ја реконструираше улицата “Наум Наумовски – Борче“

Центар целосно ја реконструираше улицата...

Центар целосно ја реконструираше улицата “Наум Наумовски – Борче“

Центар целосно ја реконструираше улицата “Наум Наумовски – Борче“

Жителите со години се жалеа на лошата состојба на улицата. Ударните дупки претставуваа опасност за нормалното движење на возилата, а со тоа и за...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2233vozrasni.jpg
„Центар се грижи за возрасните“-88 лица добиваат пакет  професионална нега

„Центар се грижи за возрасните“-88 лица...

„Центар се грижи за возрасните“-88 лица добиваат пакет професионална нега

„Центар се грижи за возрасните“-88 лица добиваат пакет професионална нега

Денеска општина Центар  започнува  со реализацијата на пилот проектот „Центар се грижи за возрасните“. 
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2232Feniks---web.png
Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на урбанистички планови

Јавен повик за доставување на...

Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на урбанистички планови

Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на урбанистички планови

Општина Центар - Скопје распишува јавен повик за доставување на инцијативи за изработка на урбанистички планови.
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid22302230Цел-Центар-на-Точак-(1).jpg
Општина Центар и годинава ќе субвенционира 1.111 велосипеди

Општина Центар и годинава ќе...

Општина Центар и годинава ќе субвенционира 1.111 велосипеди

Општина Центар и годинава ќе субвенционира 1.111 велосипеди

Општина Центар, четврта година по ред, ќе го спроведе проектот „Цел Центар на точак “, кој изминатите три  години се покажа како...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2229Zernovski---Zaev.jpg
Работна средба на градоначалникот Жерновски со претседателот на СДСМ, Заев

Работна средба на градоначалникот...

Работна средба на градоначалникот Жерновски со претседателот на СДСМ, Заев

Работна средба на градоначалникот Жерновски со претседателот на СДСМ, Заев

Градоначалникот Жерновски го информираше претседателот на СДСМ за реализацијата на Програмата на општината и за постигнатите резултати, со оглед дека...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2227Sovet-22-03-2017.jpg
Општина Центар ја заврши седницата од 2013-та, прекината поради вандализмот и нарачаните...

Општина Центар ја заврши седницата од...

Општина Центар ја заврши седницата од 2013-та, прекината поради вандализмот и нарачаните...

Општина Центар ја заврши седницата од 2013-та, прекината поради вандализмот и нарачаните...

Овие детални урбанистички планови биле донесени од претходниот состав на Советот на општина Центар, во 2012-тата година.
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2224Вонредна-седница-20.3.2017.png
Со одлука на општина Центар, наместо улица – нови дрвја, зеленило и урбана опрема

Со одлука на општина Центар, наместо...

Со одлука на општина Центар, наместо улица – нови дрвја, зеленило и урбана опрема

Со одлука на општина Центар, наместо улица – нови дрвја, зеленило и урбана опрема

Советниците на општина Центар со 12 гласа ЗА, донесоа одлука за изглед на градба, пешачки улици и патека на ул. Кеј 13-ти Ноември, на потегот од улица...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2216Sredba-so-direktorki-(1).jpg
Директорите на училиштата од Центар кај Жерновски

Директорите на училиштата од Центар кај...

Директорите на училиштата од Центар кај Жерновски

Директорите на училиштата од Центар кај Жерновски

На средбата беше присутен и командирот на Полициската станица „Центар“, кој им повтори на директорите дека поставување на вакви написи во...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2206Feniks---web.png
ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА по НАЦРТ-ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ГРАДСКА ЧЕТВРТ Ј...

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА по...

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА по НАЦРТ-ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ГРАДСКА ЧЕТВРТ Ј...

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА по НАЦРТ-ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ГРАДСКА ЧЕТВРТ Ј...

Врз основа на член 24 од Законот за просторно и урбанистичко планирање („Службен весник на РМ“ бр.51/05, 137/07, 91/09, 124/10,...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2197Feniks---web.png
ЈАВЕН ПОВИК за прибирање на барања за средства од буџет на општина Центар за програмски...

ЈАВЕН ПОВИК за прибирање на барања за...

ЈАВЕН ПОВИК за прибирање на барања за средства од буџет на општина Центар за програмски...

ЈАВЕН ПОВИК за прибирање на барања за средства од буџет на општина Центар за програмски...

Општина Центар објавува јавен повик за прибирање на барања за користење на средства од буџетот на општината наменети за финансирање на програмски...
Events

 
Одиграни полуфиналните натпревари во фудбал од училишните игри Центар 2015 Tuesday, May 12, 20150

Одиграни полуфиналните натпревари во фудбал од училишните игри Центар 2015

Одиграни се полуфиналните натпревари во фудбал од училишните игри Центар 2015. Во првиот натпревар О.У. Јохан Хајнрих Песталоци го порази О.У....
Започнува финалниот дел во фудбал во училиштата во Центар Tuesday, May 12, 20150

Започнува финалниот дел во фудбал во училиштата во Центар

ООУ Димитар Миладинов - шампион во одбојка (жени) на училишните игри “Центар 2015“ Wednesday, May 06, 20150

ООУ Димитар Миладинов - шампион во одбојка (жени) на училишните игри “Центар 2015“

12345678