mk-MKen-US
Municipality of
Centar


/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid246016.01-(1).JPG
Доградбата на “Гоце Делчев“ ќе финишира во месец јуни

Доградбата на “Гоце Делчев“ ќе финишира...

Доградбата на “Гоце Делчев“ ќе финишира во месец јуни

Доградбата на “Гоце Делчев“ ќе финишира во месец јуни

Се гради со високо квалитетни материјали, а кабинетите ќе имаат најсовремена опрема. Заложбата на општина Центар за заштита на животната средина ќе се...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2459Роберт-Гајдик-2018-(6).JPG
Одбележани 76 години од смртта на Роберт Гајдик

Одбележани 76 години од смртта на Роберт...

Одбележани 76 години од смртта на Роберт Гајдик

Одбележани 76 години од смртта на Роберт Гајдик

Гајдик е роден 1923 година во ЧССР, бил борец во НОБ и живееше и работел во Македонија и бил јавно стрелан на 14 јануари, 1942. Споменикот е поставен...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2457Средба-Богдановиќ---Кане-Корзо-(1).JPG
Општина Центар ќе гради стационар за бездомни животни

Општина Центар ќе гради стационар за...

Општина Центар ќе гради стационар за бездомни животни

Општина Центар ќе гради стационар за бездомни животни

Општина Центар ја започнува процедурата за решавање на проблемот со бездомните животни. На иницијатива на градоначалникот Саша Богдановиќ, во буџетот...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2453prekop.jpeg
Известување до граѓаните, инвеститорите и операторите

Известување до граѓаните, инвеститорите...

Известување до граѓаните, инвеститорите и операторите

Известување до граѓаните, инвеститорите и операторите

Општина Центар ги известува граѓаните, инвеститорите и операторите дека ја регулира постапката за издавање на согласност при поставување...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2452Feniks---web.png
Известување за поднесување на барања за легализација на бесправно изградени објекти

Известување за поднесување на барања за...

Известување за поднесување на барања за легализација на бесправно изградени објекти

Известување за поднесување на барања за легализација на бесправно изградени објекти

Општина Центар ги известува граѓаните дека од 1-ви јануари 2018-та година ќе стапи во сила измената на Законот за постапување со бесправно изградени...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2450Проект---превенција-од-имотни-деликти-(1).jpg
Општина Центар и МВР со апел: Не оставајте вредни предмети во становите и возилата

Општина Центар и МВР со апел: Не...

Општина Центар и МВР со апел: Не оставајте вредни предмети во становите и возилата

Општина Центар и МВР со апел: Не оставајте вредни предмети во становите и возилата

Општина Центар и МВР-СВР Скопје денеска го започнаа проектот “Превенција од имотни деликти – кражби во куќи и станови и кражби во...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2456Feniks---web.png
Оглас за ангажирање на сезонски работници

Оглас за ангажирање на сезонски...

Оглас за ангажирање на сезонски работници

Оглас за ангажирање на сезонски работници

Поради редовно одржување на чистотата и зголемен обем на работа, Општина Центар – Скопје има потреба од ангажирање на 100 сезонски работници за...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2440Feniks---web.png
Интерен оглас за пополнување на работно место со унапредување

Интерен оглас за пополнување на работно...

Интерен оглас за пополнување на работно место со унапредување

Интерен оглас за пополнување на работно место со унапредување

Врз основа на член 48 од Законот за административни службеници, Општина Центар – Скопје распишува интерен оглас за пополнување на работно место...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2283Feniks---web.png
Јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И 09 - Нова железничка станица

Јавна презентација и јавна анкета по ДУП...

Јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И 09 - Нова железничка станица

Јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И 09 - Нова железничка станица

Соопштение за јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И09 - Нова железничка станица. 
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2259Feniks---web.png
Јавен повик за прием на нови барања за проектот “Центар се грижи за возрасните“

Јавен повик за прием на нови барања за...

Јавен повик за прием на нови барања за проектот “Центар се грижи за возрасните“

Јавен повик за прием на нови барања за проектот “Центар се грижи за возрасните“

Општина Центар објавува јавен повик за прием на барања за проектот “Центар се грижи за возрасните“.
Events