mk-MKen-US
Municipality of
Centar


/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid4821Седница---13.12-(1).JPG
Продолжен мораториумот за градби на територија на Општина Центар

Продолжен мораториумот за градби на...

Продолжен мораториумот за градби на територија на Општина Центар

Продолжен мораториумот за градби на територија на Општина Центар

Советот на Општина Центар на вчерашната 21-ва седница одлучи да го продолжи мораториумот за градби на територија на општината, односно повторно ја...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid4820Мојата-порта-(1).JPG
“Мојата порта“ – краток филм на децата од основните училишта во Општина Центар

“Мојата порта“ – краток филм на децата...

“Мојата порта“ – краток филм на децата од основните училишта во Општина Центар

“Мојата порта“ – краток филм на децата од основните училишта во Општина Центар

Вчера, 12 декември, во Кинотека на Македонија беше премиерата на кусиот аматерски филм „Мојата порта“, производ од неколку месечни...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid4812Feniks---web.png
Дневен ред за 21-ва седница на Советот на Општина Центар

Дневен ред за 21-ва седница на Советот...

Дневен ред за 21-ва седница на Советот на Општина Центар

Дневен ред за 21-ва седница на Советот на Општина Центар

 Д Н Е В Е Н   Р Е Д за 21-ва седница на Советот на Општина Центар. Седницата ќе се одржи во Салата на советот на Општина Центар,...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid3789Feniks---web.png
Оглас број 3/2018 за пополнување на работно место со унапредување

Оглас број 3/2018 за пополнување на...

Оглас број 3/2018 за пополнување на работно место со унапредување

Оглас број 3/2018 за пополнување на работно место со унапредување

Општина Центар објавува интерен оглас за пополнување на работно место со унапредување
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid3787Feniks---web.png
Соопштение за повторна јавна анкета и јавна презентација за ДУП Градска Четврт Ј 06

Соопштение за повторна јавна анкета и...

Соопштение за повторна јавна анкета и јавна презентација за ДУП Градска Четврт Ј 06

Соопштение за повторна јавна анкета и јавна презентација за ДУП Градска Четврт Ј 06

Соопштение за повторна јавна анкета и јавна презентација за Детален Урбанистички План Градска четврт Ј 06 - дел од локалитетот Тасино чешмиче 1 и...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid3774Feniks---web.png
Оглас за ангажирање на сезонски работници

Оглас за ангажирање на сезонски...

Оглас за ангажирање на сезонски работници

Оглас за ангажирање на сезонски работници

Поради редовно одржување на чистотата и зголемен обем на работа, Општина Центар – Скопје има потреба од ангажирање на 3 (три) сезонски работници...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2698Feniks---web.png
Јавен повик за доставување иницијативи за изработка на урбанистички планови

Јавен повик за доставување иницијативи...

Јавен повик за доставување иницијативи за изработка на урбанистички планови

Јавен повик за доставување иницијативи за изработка на урбанистички планови

Врз основа на член 21 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл. весник на РМ бр. 199/14, 44/15, 193/15, 31/16, 163/16 и...

Events

 
Одржан шампионатот во автомобилизам “Водно 2 2018“ Monday, November 12, 20180

Одржан шампионатот во автомобилизам “Водно 2 2018“

Изминатиот викенд на Водно се одржа Државниот шампионат на Македонија во автомобилизам на ридски патеки “Водно 2 2018“.
„ЛИГА ЦЕНТАР 2017/2018 “ Friday, June 01, 20180

„ЛИГА ЦЕНТАР 2017/2018 “

Општина Центар и оваа година традиционално и успешно ја реализираше „ЛИГА ЦЕНТАР 2017/2018“ .

Првенство во шах на учениците од основните училишта во Центар Wednesday, May 30, 20180

Првенство во шах на учениците од основните училишта во Центар

Во рамките на „ Лига Центар 2017/2018 “, во аулата на ООУ Ј.Х.Песталоци се одржа поединечно првенство во шах на...
12345678910 Last
 
Децата од ООУ “Димитар Миладинов“ од Центар и ООУ “Кемал Ататурк“ од с. Д. Количани дел од проектот “Потреби, права и одговорности на децата“ Tuesday, December 11, 20180

Децата од ООУ “Димитар Миладинов“ од Центар и ООУ “Кемал Ататурк“ од с. Д. Количани дел од проектот “Потреби, права и одговорности на децата“

Учениците од центарското основно училиште “Димитар Миладинов“ и основното училиште “Кемал Ататурк“ другаруваа и учеа за...