mk-MKen-US
Municipality of
Centar


/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2729Sovet-1-1.jpeg
Советот на општина Центар ја одржа 18-тата седница

Советот на општина Центар ја одржа...

Советот на општина Центар ја одржа 18-тата седница

Советот на општина Центар ја одржа 18-тата седница

Советот на општина Центар вчера ја одржа 18-тата седница. Донации и годишни програми за работа и за екскурзии на основните училишта беа најзастапени...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2728Cesma-naslovna.jpg
Сервисирани 4 јавни чешми во Центар

Сервисирани 4 јавни чешми во Центар

Сервисирани 4 јавни чешми во Центар

Сервисирани 4 јавни чешми во Центар

Општина Центар, на барање на жителите, ги сервисираше и замени 4 јавни чешми на територија на општината. Три се наоѓаат во населбата Капиштец, а...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid272742146031_973627759506193_6146717182672764928_n.jpg
Општина Центар организирано  ги чисти дивите депонии и го собира шутот

Општина Центар организирано ги чисти...

Општина Центар организирано ги чисти дивите депонии и го собира шутот

Општина Центар организирано ги чисти дивите депонии и го собира шутот

Со багери и камиони беа исчистени депониите на улиците Ѓуро Ѓоновиќ, Кеј 13 Ноември и улица Преспанска. Депонијата со расипана храна, суви...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2723Feniks---web.png
КОНКУРС за финансирање на проекти од локален интерес во областа на сценската уметност

КОНКУРС за финансирање на проекти од...

КОНКУРС за финансирање на проекти од локален интерес во областа на сценската уметност

КОНКУРС за финансирање на проекти од локален интерес во областа на сценската уметност

Општина Центар објавува конкурс за финансирање на проекти од локален интерес во областа на сценската уметност.
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2715Feniks---web.png
Оглас за доделување на спортски стипендии на талентираните спортисти од општинските...

Оглас за доделување на спортски...

Оглас за доделување на спортски стипендии на талентираните спортисти од општинските...

Оглас за доделување на спортски стипендии на талентираните спортисти од општинските...

Врз основа на член 50, став 1 од Законот за локална самоуправа („Службен весник на Република Македонија“ бр. 05/02), а во врска со...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2698Feniks---web.png
Јавен повик за доставување иницијативи за изработка на урбанистички планови

Јавен повик за доставување иницијативи...

Јавен повик за доставување иницијативи за изработка на урбанистички планови

Јавен повик за доставување иницијативи за изработка на урбанистички планови

Врз основа на член 21 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл. весник на РМ бр. 199/14, 44/15, 193/15, 31/16, 163/16 и...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2259Feniks---web.png
Јавен повик за прием на нови барања за проектот “Центар се грижи за возрасните“

Јавен повик за прием на нови барања за...

Јавен повик за прием на нови барања за проектот “Центар се грижи за возрасните“

Јавен повик за прием на нови барања за проектот “Центар се грижи за возрасните“

Општина Центар објавува јавен повик за прием на барања за проектот “Центар се грижи за возрасните“.

Events

 
„ЛИГА ЦЕНТАР 2017/2018 “ Friday, June 01, 20180

„ЛИГА ЦЕНТАР 2017/2018 “

Општина Центар и оваа година традиционално и успешно ја реализираше „ЛИГА ЦЕНТАР 2017/2018“ .

Првенство во шах на учениците од основните училишта во Центар Wednesday, May 30, 20180

Првенство во шах на учениците од основните училишта во Центар

Во рамките на „ Лига Центар 2017/2018 “, во аулата на ООУ Ј.Х.Песталоци се одржа поединечно првенство во шах на...
Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, оствари средба со познатиот кик-боксер, Димитар Ѓорѓиев Wednesday, May 30, 20180

Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, оствари средба со познатиот кик-боксер, Димитар Ѓорѓиев

Ѓорѓиев  е нашата гордост и најголема надеж во кикбоксот, со освојување на бронзениот медал на Светското првенство  во Мексико - Канкун,...
12345678910 Last