mk-MKen-US
Municipality of
Centar


/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2661Детска-претстава-0-20.7-(4).jpg
Театарска претстава за најмладите центарци - “Солта поскапа од злато“

Театарска претстава за најмладите...

Театарска претстава за најмладите центарци - “Солта поскапа од злато“

Театарска претстава за најмладите центарци - “Солта поскапа од злато“

Вчера, во паркот Капиштец се одржа и втората детска претстава од мини театарскиот фестивал за деца ЖАПЧИЊА 2018, “Солта поскапа од злато„.
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid266037404814_10156324367123280_2644295777987330048_n.jpg
„Солта поскапа од злато“ – претстава за најмладите

„Солта поскапа од злато“ – претстава за...

„Солта поскапа од злато“ – претстава за најмладите

„Солта поскапа од злато“ – претстава за најмладите

Здружението за културна мотивација КУЛТИ ВАТОР продолжува со реализација на детски претстави во рамки на летниот театарски фестивал за деца ЖАПЧИЊА...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2659foto01.jpg
Претставата „Остави го таблетот, симни се пред зграда“ ги развесели децата

Претставата „Остави го таблетот, симни...

Претставата „Остави го таблетот, симни се пред зграда“ ги развесели децата

Претставата „Остави го таблетот, симни се пред зграда“ ги развесели децата

Слоганот „Остави го таблетот, симни се пред зграда“ под кој летово се одржуваат детските креативни работилници во Центар беше главната...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2658Prezentacija-na-DUP-Mirche-Macan-(1).jpeg
Одржана повторна јавна презентација за Нацрт ДУП-от И 03 – локалитет “Мирче Мацан“

Одржана повторна јавна презентација за...

Одржана повторна јавна презентација за Нацрт ДУП-от И 03 – локалитет “Мирче Мацан“

Одржана повторна јавна презентација за Нацрт ДУП-от И 03 – локалитет “Мирче Мацан“

Денеска, во просториите на салата на Советот на општина Центар се одржа повторна јавна презентација на Нацрт Деталниот урбанистички план Градска...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2656затворено-паркиралиште.jpg
ЈП ПОЦ: Во наредните два месеци ќе се ажурираат податоци на затворените паркиралишта

ЈП ПОЦ: Во наредните два месеци ќе се...

ЈП ПОЦ: Во наредните два месеци ќе се ажурираат податоци на затворените паркиралишта

ЈП ПОЦ: Во наредните два месеци ќе се ажурираат податоци на затворените паркиралишта

Јавното претпријатие за јавни паркиралишта „Паркинзи на Општина Центар“ од денес ќе започне со ажурирање на податоците...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2654Simni-se-pred-zgrada-11-(1).jpg
Стотици деца го исполнија со звуци паркот Капиштец

Стотици деца го исполнија со звуци...

Стотици деца го исполнија со звуци паркот Капиштец

Стотици деца го исполнија со звуци паркот Капиштец

Насмеани детски лица и звуци од десетици перкусивни инструменти вчера го исполнија со забава и музика паркот Капиштец, каде што се одржа вториот...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2651Feniks---web.png
Повторна јавна презентација и јавна анкета на Нацрт-ДУП Градска Четврт И 03 Локалитет...

Повторна јавна презентација и јавна...

Повторна јавна презентација и јавна анкета на Нацрт-ДУП Градска Четврт И 03 Локалитет...

Повторна јавна презентација и јавна анкета на Нацрт-ДУП Градска Четврт И 03 Локалитет...

Општина Центар организира повторна јавна презентација и јавна анкета за Нацрт-деталниот урбанистички план Градска Четврт И 03 локалитет Мирче Мацан.
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2632Feniks---web.png
Јавна презентација и јавна анкета на Предлог ДУП Градска четврт И 04 - Даре Џамбаз

Јавна презентација и јавна анкета на...

Јавна презентација и јавна анкета на Предлог ДУП Градска четврт И 04 - Даре Џамбаз

Јавна презентација и јавна анкета на Предлог ДУП Градска четврт И 04 - Даре Џамбаз

Општина Центар ги известува правните и физичките лица дека донесе одлука за повторна јавна презентација и јавна анкета на Деталниот урбанистички план...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2631Feniks---web.png
Одлуки за избрани кандидати по интерен оглас број 2/2018

Одлуки за избрани кандидати по интерен...

Одлуки за избрани кандидати по интерен оглас број 2/2018

Одлуки за избрани кандидати по интерен оглас број 2/2018

Општина Центар - Скопје објавува Одлуки за избрани кандидати по интерни огласи бр. 2/2018.
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2605Feniks---web.png
Интерен оглас за пополнување на работно место со унапредување

Интерен оглас за пополнување на работно...

Интерен оглас за пополнување на работно место со унапредување

Интерен оглас за пополнување на работно место со унапредување

Општина Центар - Скопје распишува интерен оглас за пополнување на работно место со унапредување бр. 2/2018

Events

 
„ЛИГА ЦЕНТАР 2017/2018 “ Friday, June 01, 20180

„ЛИГА ЦЕНТАР 2017/2018 “

Општина Центар и оваа година традиционално и успешно ја реализираше „ЛИГА ЦЕНТАР 2017/2018“ .

Првенство во шах на учениците од основните училишта во Центар Wednesday, May 30, 20180

Првенство во шах на учениците од основните училишта во Центар

Во рамките на „ Лига Центар 2017/2018 “, во аулата на ООУ Ј.Х.Песталоци се одржа поединечно првенство во шах на...
Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, оствари средба со познатиот кик-боксер, Димитар Ѓорѓиев Wednesday, May 30, 20180

Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, оствари средба со познатиот кик-боксер, Димитар Ѓорѓиев

Ѓорѓиев  е нашата гордост и најголема надеж во кикбоксот, со освојување на бронзениот медал на Светското првенство  во Мексико - Канкун,...
12345678910 Last