mk-MKen-US
Municipality of
Centar


/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2341bazen.jpg
Базен во новото училиште „Капиштец“

Базен во новото училиште „Капиштец“

Базен во новото училиште „Капиштец“

Базен во новото училиште „Капиштец“

  Градоначалникот на Општина Центар, Андреј Жерновски, даде налог во новото современо училиште, кое се гради во Капиштец, да се изгради и...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2339Feniks---web.png
Реакција на прес конференцијата на ВМРО-ДПМНЕ 18.8.2017

Реакција на прес конференцијата на...

Реакција на прес конференцијата на ВМРО-ДПМНЕ 18.8.2017

Реакција на прес конференцијата на ВМРО-ДПМНЕ 18.8.2017

Во недостиг на конструктивни идеи и поради стравот од катастрофалниот пораз кој ќе го доживеат во општина Центар на 15-ти октомври, ВМРО-ДПМНЕ се...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2338Скица.jpg
Се реконструира култното игралиште кај салата

Се реконструира култното игралиште кај...

Се реконструира култното игралиште кај салата "Партизан", проект предложен од граѓаните

Се реконструира култното игралиште кај салата "Партизан", проект предложен од граѓаните

Општина Центар го реконструира познатото спортско игралиште кај салата „Партизан“. Ова беше идејата која доби најмногу гласови на порталот...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2337OC-feniks-web.png
Соопштение 17.8.2017

Соопштение 17.8.2017

Соопштение 17.8.2017

Соопштение 17.8.2017

Општина Центар изразува жалење за инцидентот кој се случил утринава во Дебар Маало, во кое загина жена удрена од комбе кое вршело дотур на роба.
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2340Слика----(4).jpg
Многу насмевки во Капиштец на претставата “Солта поскапа од злато“

Многу насмевки во Капиштец на...

Многу насмевки во Капиштец на претставата “Солта поскапа од злато“

Многу насмевки во Капиштец на претставата “Солта поскапа од злато“

Децата од Капиштец, но и од околните населени места, нивните родители, баби и дедовци уживаа во претставата “Солта поскапа од злато“.
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2330Слика-9.8-(1).PNG
БЕГ целосно ќе ги уреди коловозот, тротоарите и тревниците на “Народен фронт“

БЕГ целосно ќе ги уреди коловозот,...

БЕГ целосно ќе ги уреди коловозот, тротоарите и тревниците на “Народен фронт“

БЕГ целосно ќе ги уреди коловозот, тротоарите и тревниците на “Народен фронт“

До крајот на месец август, БЕГ ДООЕЛ улицата “Народен фронт“, на која се интервенираше на вреловодот, ќе ја врати во првобитна состојба....
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2325Feniks---web.png
Јавен повик за за доделување субвенции-пакет услуги за грижа на возрасни лица во домашни...

Јавен повик за за доделување...

Јавен повик за за доделување субвенции-пакет услуги за грижа на возрасни лица во домашни...

Јавен повик за за доделување субвенции-пакет услуги за грижа на возрасни лица во домашни...

Општина Центар објавува јавен повик за доделување на субвенции како дел од проектот “Центар се грижи за возрасните“
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2321Feniks---web.png
Конкурс за финансирање на проекти од локален интерес во областа на сценската уметност

Конкурс за финансирање на проекти од...

Конкурс за финансирање на проекти од локален интерес во областа на сценската уметност

Конкурс за финансирање на проекти од локален интерес во областа на сценската уметност

Општина Центар распишува конкурс за финансирање на проекти од локален интерес во областа на сценската уметност.
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2283Feniks---web.png
Јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И 09 - Нова железничка станица

Јавна презентација и јавна анкета по ДУП...

Јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И 09 - Нова железничка станица

Јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И 09 - Нова железничка станица

Соопштение за јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И09 - Нова железничка станица. 
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2259Feniks---web.png
Јавен повик за прием на нови барања за проектот “Центар се грижи за возрасните“

Јавен повик за прием на нови барања за...

Јавен повик за прием на нови барања за проектот “Центар се грижи за возрасните“

Јавен повик за прием на нови барања за проектот “Центар се грижи за возрасните“

Општина Центар објавува јавен повик за прием на барања за проектот “Центар се грижи за возрасните“.
Events

 
Заврши “Лига Центар 2017“, медали и пехари за најдобрите Friday, May 26, 20170

Заврши “Лига Центар 2017“, медали и пехари за најдобрите

Спортските игри “Лига Центар 2017“ завршија со доделување награди на најдобрите поединци и екипи. Учествуваа 400 ученици од 7-те...
120 ученици, утре ќе се натпреваруваат во шах во “Лига Центар 2017“ Thursday, May 04, 20170

120 ученици, утре ќе се натпреваруваат во шах во “Лига Центар 2017“

Утре, во основното училиште “Ј.Х. Песталоци“, учениците од сите седум основни учлишта на територија на општината ќе се натпреваруваат...
“Кочо Рацин“ на прво место во фудбал во Лига Центар 2017 Thursday, May 04, 20170

“Кочо Рацин“ на прво место во фудбал во Лига Центар 2017

Учениците од ООУ “Кочо Рацин“ го освоија првото место во рамките на спортските игри “Лига Центар 2017“ во фудбал. Во...
123456789