mk-MKen-US
Municipality of
Centar


/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2429Feniks---web.png
Општина Центар:Транспарентно, буџетот го пишуваме со граѓаните

Општина Центар:Транспарентно, буџетот го...

Општина Центар:Транспарентно, буџетот го пишуваме со граѓаните

Општина Центар:Транспарентно, буџетот го пишуваме со граѓаните

Граѓаните ги избираат градоначалниците и советниците и ја плаќаат општинската администрација. Затоа тие мора да знаат како и на што се ...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2428Feniks---web-(2).png
Мерки на општина Центар за поздрава животна средина и почист воздух

Мерки на општина Центар за поздрава...

Мерки на општина Центар за поздрава животна средина и почист воздух

Мерки на општина Центар за поздрава животна средина и почист воздух

Во изминтатите 50 дена од стапувањето на Саша Богдановиќ на функцијата градоначалник на општина Центар и новото општинско раководство, преземени се...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2425Pres-14-12-2017.JPG
Апел од Богдановиќ: Пријавете ги граѓаните кои расфрлаат отров

Апел од Богдановиќ: Пријавете ги...

Апел од Богдановиќ: Пријавете ги граѓаните кои расфрлаат отров

Апел од Богдановиќ: Пријавете ги граѓаните кои расфрлаат отров

Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ и заменик командирот на ПС ОН “Центар“, на прес конференција упатија апел до граѓаните...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid242425353193_854318288073261_1494919316_o.jpg
Традицијата продолжува – 26-та година се организира прослава на Бадник

Традицијата продолжува – 26-та година се...

Традицијата продолжува – 26-та година се организира прослава на Бадник

Традицијата продолжува – 26-та година се организира прослава на Бадник

26-та година по ред традицијата продолжува за организирање на Бадник. Бројот на заинтересирани за организација на настанот од година на година расте,...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid24231.JPG
Работилници за бременост, породување, доење и родителство

Работилници за бременост, породување,...

Работилници за бременост, породување, доење и родителство

Работилници за бременост, породување, доење и родителство

Женскиот центар Астарта во соработка со Општина Центар реализираше 8 работилници наменети за бремените жени и нивните партнери на теми поврзани со...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2421Budzetski-forum-2-(1).jpg
ЛЕД осветлување, нов изглед на Тасино Чешмиче и ИТ систем за поздрава животна средина –...

ЛЕД осветлување, нов изглед на Тасино...

ЛЕД осветлување, нов изглед на Тасино Чешмиче и ИТ систем за поздрава животна средина –...

ЛЕД осветлување, нов изглед на Тасино Чешмиче и ИТ систем за поздрава животна средина –...

Реконструкција и модернизација на јавното осветлување со воведување на ЛЕД технологија,изградба на водовод, на атмосферска и на фекална канализација и...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2417Центар-се-грижи-за-возрасните.jpg
Проектот “Центар се грижи за возрасните“ и следната година, со нови побогати содржини

Проектот “Центар се грижи за возрасните“...

Проектот “Центар се грижи за возрасните“ и следната година, со нови побогати содржини

Проектот “Центар се грижи за возрасните“ и следната година, со нови побогати содржини

Општина Центар во 2018 го продолжува проектот, “Центар се грижи за возрасните“, за нега на возрасните граѓани кои живеат на територија на...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2399Feniks---web.png
Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на урбанистички планови

Јавен повик за доставување на...

Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на урбанистички планови

Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на урбанистички планови

Врз основа на член 21 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл. весник на РМ бр. 199/14, 44/15, 193/15, 31/16, 163/16)...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2367Feniks---web.png
Оглас за спортски стипендии за талентираните спортисти од основните училишта во Центар

Оглас за спортски стипендии за...

Оглас за спортски стипендии за талентираните спортисти од основните училишта во Центар

Оглас за спортски стипендии за талентираните спортисти од основните училишта во Центар

Општина Центар распишува оглас за стипендирање на талентирани спортисти од општинските основни училишта на подрачјето на општината.
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2283Feniks---web.png
Јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И 09 - Нова железничка станица

Јавна презентација и јавна анкета по ДУП...

Јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И 09 - Нова железничка станица

Јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И 09 - Нова железничка станица

Соопштение за јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И09 - Нова железничка станица. 
Events

 
Старт на Училишните спортски игри “Лига Центар 2018“ Wednesday, November 29, 20170

Старт на Училишните спортски игри “Лига Центар 2018“

Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, ја отвори “Лига Центар 2018“. Вкупно 350 ученици од сите седум основни училишта во...
Заврши “Лига Центар 2017“, медали и пехари за најдобрите Friday, May 26, 20170

Заврши “Лига Центар 2017“, медали и пехари за најдобрите

Спортските игри “Лига Центар 2017“ завршија со доделување награди на најдобрите поединци и екипи. Учествуваа 400 ученици од 7-те...
120 ученици, утре ќе се натпреваруваат во шах во “Лига Центар 2017“ Thursday, May 04, 20170

120 ученици, утре ќе се натпреваруваат во шах во “Лига Центар 2017“

Утре, во основното училиште “Ј.Х. Песталоци“, учениците од сите седум основни учлишта на територија на општината ќе се натпреваруваат...
12345678910 Last