mk-MKen-US
Municipality of
Centar


/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2335Работна-средба-(1).jpg
Работна средба Тренеска Десковска - Жерновски

Работна средба Тренеска Десковска -...

Работна средба Тренеска Десковска - Жерновски

Работна средба Тренеска Десковска - Жерновски

Жерновски информираше за подготвеноста на седумте основни училишта на територија на општината за почетокот на новата учебна година и за...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2334OC-feniks-web.png
Соопштение 15.8.2017

Соопштение 15.8.2017

Соопштение 15.8.2017

Соопштение 15.8.2017

По повод написите објавени на порталите Курир, Република, Пулс24, Нетпрес и Фактор, кои се иницирани од изјава на претседателот на Советот на Општина...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2333Slika---Sredba-so-gragani-(1).jpg
Нова енергетски-ефикасна фасада на зградата на “Цицо  Поповиќ“ бр. 4 – Жерновски со...

Нова енергетски-ефикасна фасада на...

Нова енергетски-ефикасна фасада на зградата на “Цицо Поповиќ“ бр. 4 – Жерновски со...

Нова енергетски-ефикасна фасада на зградата на “Цицо Поповиќ“ бр. 4 – Жерновски со...

Оваа е една од повеќето згради кои ја формираат населбата “Пролет“, изградена во 1948 година, како прва станбена населба по Втората...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid23322332Skolo-(1).jpg
Оштина Центар  создава услови за поквалитетен образовен процес во ООУ „ 11 Октомври“

Оштина Центар создава услови за...

Оштина Центар создава услови за поквалитетен образовен процес во ООУ „ 11 Октомври“

Оштина Центар создава услови за поквалитетен образовен процес во ООУ „ 11 Октомври“

Општина Центар  започна со санација на сутеренските простории на објектот на ООУ „ 11 Октомври“ во населба Пролет.
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2331Slika-(1).jpg
По 35 години, реконструирана градинката “Корчагин“

По 35 години, реконструирана градинката...

По 35 години, реконструирана градинката “Корчагин“

По 35 години, реконструирана градинката “Корчагин“

Заедно со новите 18 поставени врати, градинката “Корчагин“ сега ги исполнува сите стандарди за енергетски ефикасен објект за престој на...
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2330Слика-9.8-(1).PNG
БЕГ целосно ќе ги уреди коловозот, тротоарите и тревниците на “Народен фронт“

БЕГ целосно ќе ги уреди коловозот,...

БЕГ целосно ќе ги уреди коловозот, тротоарите и тревниците на “Народен фронт“

БЕГ целосно ќе ги уреди коловозот, тротоарите и тревниците на “Народен фронт“

До крајот на месец август, БЕГ ДООЕЛ улицата “Народен фронт“, на која се интервенираше на вреловодот, ќе ја врати во првобитна состојба....
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2325Feniks---web.png
Јавен повик за за доделување субвенции-пакет услуги за грижа на возрасни лица во домашни...

Јавен повик за за доделување...

Јавен повик за за доделување субвенции-пакет услуги за грижа на возрасни лица во домашни...

Јавен повик за за доделување субвенции-пакет услуги за грижа на возрасни лица во домашни...

Општина Центар објавува јавен повик за доделување на субвенции како дел од проектот “Центар се грижи за возрасните“
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2323кавер.jpg
Казна за БЕГ поради самоволното однесување и оштетени улици на територија на Центар

Казна за БЕГ поради самоволното...

Казна за БЕГ поради самоволното однесување и оштетени улици на територија на Центар

Казна за БЕГ поради самоволното однесување и оштетени улици на територија на Центар

Граѓаните со право реагираат  и бараат од градоачалникот Андреј Жерновски да помогне да се среди хаосот кој го прави уништената улица и околина.
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2321Feniks---web.png
Конкурс за финансирање на проекти од локален интерес во областа на сценската уметност

Конкурс за финансирање на проекти од...

Конкурс за финансирање на проекти од локален интерес во областа на сценската уметност

Конкурс за финансирање на проекти од локален интерес во областа на сценската уметност

Општина Центар распишува конкурс за финансирање на проекти од локален интерес во областа на сценската уметност.
/Portals/0/EasyDNNRotator/944/News/aid2283Feniks---web.png
Јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И 09 - Нова железничка станица

Јавна презентација и јавна анкета по ДУП...

Јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И 09 - Нова железничка станица

Јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И 09 - Нова железничка станица

Соопштение за јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И09 - Нова железничка станица. 
Events

 
Заврши “Лига Центар 2017“, медали и пехари за најдобрите Friday, May 26, 20170

Заврши “Лига Центар 2017“, медали и пехари за најдобрите

Спортските игри “Лига Центар 2017“ завршија со доделување награди на најдобрите поединци и екипи. Учествуваа 400 ученици од 7-те...
120 ученици, утре ќе се натпреваруваат во шах во “Лига Центар 2017“ Thursday, May 04, 20170

120 ученици, утре ќе се натпреваруваат во шах во “Лига Центар 2017“

Утре, во основното училиште “Ј.Х. Песталоци“, учениците од сите седум основни учлишта на територија на општината ќе се натпреваруваат...
“Кочо Рацин“ на прво место во фудбал во Лига Центар 2017 Thursday, May 04, 20170

“Кочо Рацин“ на прво место во фудбал во Лига Центар 2017

Учениците од ООУ “Кочо Рацин“ го освоија првото место во рамките на спортските игри “Лига Центар 2017“ во фудбал. Во...
123456789