mk-MKen-US
Општина
Центар


/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2337OC-feniks-web.png
Соопштение 17.8.2017

Соопштение 17.8.2017

Соопштение 17.8.2017

Соопштение 17.8.2017

Општина Центар изразува жалење за инцидентот кој се случил утринава во Дебар Маало, во кое загина жена удрена од комбе кое вршело дотур на роба.
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2336OC-feniks-web.png
Реакција на панел дискусијата на ВМРО-ДПМНЕ

Реакција на панел дискусијата на...

Реакција на панел дискусијата на ВМРО-ДПМНЕ

Реакција на панел дискусијата на ВМРО-ДПМНЕ

Во Централниот штаб на ВМРО-ДПМНЕ, сместен во скапото барокно партиско седиште, нивните општински советници меѓусебно дискутираа на тема...
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2335Работна-средба-(1).jpg
Работна средба Тренеска Десковска - Жерновски

Работна средба Тренеска Десковска -...

Работна средба Тренеска Десковска - Жерновски

Работна средба Тренеска Десковска - Жерновски

Жерновски информираше за подготвеноста на седумте основни училишта на територија на општината за почетокот на новата учебна година и за...
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2333Slika---Sredba-so-gragani-(1).jpg
Нова енергетски-ефикасна фасада на зградата на “Цицо  Поповиќ“ бр. 4 – Жерновски со...

Нова енергетски-ефикасна фасада на...

Нова енергетски-ефикасна фасада на зградата на “Цицо Поповиќ“ бр. 4 – Жерновски со...

Нова енергетски-ефикасна фасада на зградата на “Цицо Поповиќ“ бр. 4 – Жерновски со...

Оваа е една од повеќето згради кои ја формираат населбата “Пролет“, изградена во 1948 година, како прва станбена населба по Втората...
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid23322332Skolo-(1).jpg
Оштина Центар  создава услови за поквалитетен образовен процес во ООУ „ 11 Октомври“

Оштина Центар создава услови за...

Оштина Центар создава услови за поквалитетен образовен процес во ООУ „ 11 Октомври“

Оштина Центар создава услови за поквалитетен образовен процес во ООУ „ 11 Октомври“

Општина Центар  започна со санација на сутеренските простории на објектот на ООУ „ 11 Октомври“ во населба Пролет.
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2331Slika-(1).jpg
По 35 години, реконструирана градинката “Корчагин“

По 35 години, реконструирана градинката...

По 35 години, реконструирана градинката “Корчагин“

По 35 години, реконструирана градинката “Корчагин“

Заедно со новите 18 поставени врати, градинката “Корчагин“ сега ги исполнува сите стандарди за енергетски ефикасен објект за престој на...
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2330Слика-9.8-(1).PNG
БЕГ целосно ќе ги уреди коловозот, тротоарите и тревниците на “Народен фронт“

БЕГ целосно ќе ги уреди коловозот,...

БЕГ целосно ќе ги уреди коловозот, тротоарите и тревниците на “Народен фронт“

БЕГ целосно ќе ги уреди коловозот, тротоарите и тревниците на “Народен фронт“

До крајот на месец август, БЕГ ДООЕЛ улицата “Народен фронт“, на која се интервенираше на вреловодот, ќе ја врати во првобитна состојба....
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2325Feniks---web.png
Јавен повик за за доделување субвенции-пакет услуги за грижа на возрасни лица во домашни...

Јавен повик за за доделување...

Јавен повик за за доделување субвенции-пакет услуги за грижа на возрасни лица во домашни...

Јавен повик за за доделување субвенции-пакет услуги за грижа на возрасни лица во домашни...

Општина Центар објавува јавен повик за доделување на субвенции како дел од проектот “Центар се грижи за возрасните“
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2321Feniks---web.png
Конкурс за финансирање на проекти од локален интерес во областа на сценската уметност

Конкурс за финансирање на проекти од...

Конкурс за финансирање на проекти од локален интерес во областа на сценската уметност

Конкурс за финансирање на проекти од локален интерес во областа на сценската уметност

Општина Центар распишува конкурс за финансирање на проекти од локален интерес во областа на сценската уметност.
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2283Feniks---web.png
Јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И 09 - Нова железничка станица

Јавна презентација и јавна анкета по ДУП...

Јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И 09 - Нова железничка станица

Јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И 09 - Нова железничка станица

Соопштение за јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И09 - Нова железничка станица. 
 

Настани

 
ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ “ФЕНИКС“ – 2014 вторник, 23 декември 20140

ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ “ФЕНИКС“ – 2014

Градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски ги додели наградите „Феникс" за остварувања  во 2014...