mk-MKen-US
Општина
Центар


/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2231klasika-5.jpg
„Растеме со класика“-проект на општина Центар

„Растеме со класика“-проект на општина...

„Растеме со класика“-проект на општина Центар

„Растеме со класика“-проект на општина Центар

И годинава по втор пат, општина Центар во рамки на Програмата за култура го реализираше проектот за музичка едукација на најмладите „Растеме со...
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2230logo.jpg
Општина Центар и годинава ќе субвенционира 1.111 велосипеди

Општина Центар и годинава ќе...

Општина Центар и годинава ќе субвенционира 1.111 велосипеди

Општина Центар и годинава ќе субвенционира 1.111 велосипеди

Општина Центар, четврта година по ред, ќе го спроведе проектот „Цел Центар на точак “, кој изминатите три  години се покажа како...
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2229Zernovski---Zaev.jpg
Работна средба на градоначалникот Жерновски со претседателот на СДСМ, Заев

Работна средба на градоначалникот...

Работна средба на градоначалникот Жерновски со претседателот на СДСМ, Заев

Работна средба на градоначалникот Жерновски со претседателот на СДСМ, Заев

Градоначалникот Жерновски го информираше претседателот на СДСМ за реализацијата на Програмата на општината и за постигнатите резултати, со оглед дека...
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2228OC-feniks-web.png
Известување

Известување

Известување

Известување

Општина Центар ги известува граѓаните на општината дека од 27.3.2017 (понеделник) ќе отпочне со редовната пролетна дератизација.
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2227Sovet-22-03-2017.jpg
Општина Центар ја заврши седницата од 2013-та, прекината поради вандализмот и нарачаните...

Општина Центар ја заврши седницата од...

Општина Центар ја заврши седницата од 2013-та, прекината поради вандализмот и нарачаните...

Општина Центар ја заврши седницата од 2013-та, прекината поради вандализмот и нарачаните...

Овие детални урбанистички планови биле донесени од претходниот состав на Советот на општина Центар, во 2012-тата година.
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2225'Исправи-се'---нов-проект-на-Центар-(1).jpg
“Исправи се“ – нов проект на општина Центар

“Исправи се“ – нов проект на општина...

“Исправи се“ – нов проект на општина Центар

“Исправи се“ – нов проект на општина Центар

Со овој проект, 1111 ученици од прво и второ одделение од сите седум основни општински училишта во Центар ќе бидат прегледани од стручни лекарски...
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2224Вонредна-седница-20.3.2017.png
Со одлука на општина Центар, наместо улица – нови дрвја, зеленило и урбана опрема

Со одлука на општина Центар, наместо...

Со одлука на општина Центар, наместо улица – нови дрвја, зеленило и урбана опрема

Со одлука на општина Центар, наместо улица – нови дрвја, зеленило и урбана опрема

Советниците на општина Центар со 12 гласа ЗА, донесоа одлука за изглед на градба, пешачки улици и патека на ул. Кеј 13-ти Ноември, на потегот од улица...
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2216Sredba-so-direktorki-(1).jpg
Директорите на училиштата од Центар кај Жерновски

Директорите на училиштата од Центар кај...

Директорите на училиштата од Центар кај Жерновски

Директорите на училиштата од Центар кај Жерновски

На средбата беше присутен и командирот на Полициската станица „Центар“, кој им повтори на директорите дека поставување на вакви написи во...
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2206Feniks---web.png
ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА по НАЦРТ-ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ГРАДСКА ЧЕТВРТ Ј...

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА по...

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА по НАЦРТ-ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ГРАДСКА ЧЕТВРТ Ј...

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА по НАЦРТ-ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ГРАДСКА ЧЕТВРТ Ј...

Врз основа на член 24 од Законот за просторно и урбанистичко планирање („Службен весник на РМ“ бр.51/05, 137/07, 91/09, 124/10,...
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2205Feniks---web.png
ПОВТОРНА ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА по НАЦРТОТ-ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ГРАДСКА...

ПОВТОРНА ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА...

ПОВТОРНА ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА по НАЦРТОТ-ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ГРАДСКА...

ПОВТОРНА ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА по НАЦРТОТ-ДЕТАЛЕН УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ГРАДСКА...

Се известуваат физичките и правните лица од oпфатот на Детален урбанистички план Градска четврт И 03-локалитет Мирче Мацан, Општина Центар-Скопје,...
 

Настани

 
ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ “ФЕНИКС“ – 2014 вторник, 23 декември 20140

ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ “ФЕНИКС“ – 2014

Градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски ги додели наградите „Феникс" за остварувања  во 2014...