mk-MKen-US
Општина
Центар


/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2299Реконструкција-ул.-Људевит-Гај-(1).jpg
Општина Центар го реконструираше водоводот и коловозот на „Људевит Гај

Општина Центар го реконструираше...

Општина Центар го реконструираше водоводот и коловозот на „Људевит Гај" во Дебар Маало

Општина Центар го реконструираше водоводот и коловозот на „Људевит Гај" во Дебар Маало

Жителите на улицата „Људевит Гај“ живеат во срцето на Центар, во Дебар Маало. Но секојдневно, при најмал дожд, се бореа со вировите полни...
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2298Feniks---web.png
Соопштение 23.6.2017

Соопштение 23.6.2017

Соопштение 23.6.2017

Соопштение 23.6.2017

Општина Центар цели четири години беше изложена на инспекции и контроли. Во рамки на финансиската полиција, според наши  информаци, имало...
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2297Диви-пазарџии---Зелен-пазар-(1).jpg
Општина Центар: Дивите препродавачи на

Општина Центар: Дивите препродавачи на...

Општина Центар: Дивите препродавачи на "Зелен пазар" да ги отстранат нелегалните тезги

Општина Центар: Дивите препродавачи на "Зелен пазар" да ги отстранат нелегалните тезги

Општина Центар ги поддржува и ќе учествува во сите активности и мерки донесени на состанокот за успешно надминување на состојбата со и околу "Зелен...
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2296Стражарници-(1).JPG
Стражарски служби се грижат за безбедноста и мирот на граѓаните во Центар

Стражарски служби се грижат за...

Стражарски служби се грижат за безбедноста и мирот на граѓаните во Центар

Стражарски служби се грижат за безбедноста и мирот на граѓаните во Центар

Во рамките на проектот „Го чуваме нашиот Центар“, поставени се стражарски брендирани куќички на седум локации на територијата на...
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2295Feniks---web.png
Одлука за избор на кандидат по интерен оглас бр. 1/2016

Одлука за избор на кандидат по интерен...

Одлука за избор на кандидат по интерен оглас бр. 1/2016

Одлука за избор на кандидат по интерен оглас бр. 1/2016

Одлука на Секретарот на ОПШТИНА ЦЕНТАР - Скопје за избор на кандидат по интерен оглас бр.1/2016
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2293Центар-се-грижи-за-возрасните-(2).jpg
„Ми се смени животот“ - Жерновски ги посети корисниците на „Центар се грижи за возрасните“

„Ми се смени животот“ - Жерновски ги...

„Ми се смени животот“ - Жерновски ги посети корисниците на „Центар се грижи за возрасните“

„Ми се смени животот“ - Жерновски ги посети корисниците на „Центар се грижи за возрасните“

Општина Центар особено се грижи за возрасните, бидејќи како што вели градоначалникот Жерновски, тие се наши родители, кои нѐ воспитаа и негуваа. Сега...
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2290Feniks---web.png
Јавен повик за финансирање на активности во рамки на проектот: “На одмор сум во Скопје...

Јавен повик за финансирање на активности...

Јавен повик за финансирање на активности во рамки на проектот: “На одмор сум во Скопје...

Јавен повик за финансирање на активности во рамки на проектот: “На одмор сум во Скопје...

Градоначалникот на општина Центар објавува јавен повик за финансирање на активности во рамки на проектот: “На одмор сум во Скопје сум,...
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2283Feniks---web.png
Јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И 09 - Нова железничка станица

Јавна презентација и јавна анкета по ДУП...

Јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И 09 - Нова железничка станица

Јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И 09 - Нова железничка станица

Соопштение за јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И09 - Нова железничка станица. 
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2280Седница---Центар.jpg
Децата со церебрална парализа се личности со име и презиме, општина Центар донесе одлука...

Децата со церебрална парализа се...

Децата со церебрална парализа се личности со име и презиме, општина Центар донесе одлука...

Децата со церебрална парализа се личности со име и презиме, општина Центар донесе одлука...

Просторот е со површина од 250 м2, ќе биде целосно реконструиран, опремен и адаптиран за престој на овие лица. По изградбата на училиштето, тие...
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2259Feniks---web.png
Јавен повик за прием на нови барања за проектот “Центар се грижи за возрасните“

Јавен повик за прием на нови барања за...

Јавен повик за прием на нови барања за проектот “Центар се грижи за возрасните“

Јавен повик за прием на нови барања за проектот “Центар се грижи за возрасните“

Општина Центар објавува јавен повик за прием на барања за проектот “Центар се грижи за возрасните“.
 

Настани

 
ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ “ФЕНИКС“ – 2014 вторник, 23 декември 20140

ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ “ФЕНИКС“ – 2014

Градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски ги додели наградите „Феникс" за остварувања  во 2014...
 
Започнува финалниот дел во одбојка во училиштата во Центар понеделник, 04 мај 20150

Започнува финалниот дел во одбојка во училиштата во Центар

Денеска со натпреварот помеѓу екипите на основните училишта “Димитар Миладинов“ и “Кочо Рацин“ и“Гоце Делчев“ и...

среда, 08 април 2015

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИ ВО ФУДБАЛ ЗА ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ВО ОПШТИНА ЦЕНТАР

среда, 25 март 2015

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИ И РЕЗУЛТАТИ ВО РАКОМЕТ ЗА ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ВО ОПШТИНА ЦЕНТАР

123456789