mk-MKen-US
Општина
Центар


/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2339Feniks---web.png
Реакција на прес конференцијата на ВМРО-ДПМНЕ 18.8.2017

Реакција на прес конференцијата на...

Реакција на прес конференцијата на ВМРО-ДПМНЕ 18.8.2017

Реакција на прес конференцијата на ВМРО-ДПМНЕ 18.8.2017

Во недостиг на конструктивни идеи и поради стравот од катастрофалниот пораз кој ќе го доживеат во општина Центар на 15-ти октомври, ВМРО-ДПМНЕ се...
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2338Скица.jpg
Се реконструира култното игралиште кај салата

Се реконструира култното игралиште кај...

Се реконструира култното игралиште кај салата "Партизан", проект предложен од граѓаните

Се реконструира култното игралиште кај салата "Партизан", проект предложен од граѓаните

Општина Центар го реконструира познатото спортско игралиште кај салата „Партизан“. Ова беше идејата која доби најмногу гласови на порталот...
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2337OC-feniks-web.png
Соопштение 17.8.2017

Соопштение 17.8.2017

Соопштение 17.8.2017

Соопштение 17.8.2017

Општина Центар изразува жалење за инцидентот кој се случил утринава во Дебар Маало, во кое загина жена удрена од комбе кое вршело дотур на роба.
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2340Слика----(4).jpg
Многу насмевки во Капиштец на претставата “Солта поскапа од злато“

Многу насмевки во Капиштец на...

Многу насмевки во Капиштец на претставата “Солта поскапа од злато“

Многу насмевки во Капиштец на претставата “Солта поскапа од злато“

Децата од Капиштец, но и од околните населени места, нивните родители, баби и дедовци уживаа во претставата “Солта поскапа од злато“.
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2330Слика-9.8-(1).PNG
БЕГ целосно ќе ги уреди коловозот, тротоарите и тревниците на “Народен фронт“

БЕГ целосно ќе ги уреди коловозот,...

БЕГ целосно ќе ги уреди коловозот, тротоарите и тревниците на “Народен фронт“

БЕГ целосно ќе ги уреди коловозот, тротоарите и тревниците на “Народен фронт“

До крајот на месец август, БЕГ ДООЕЛ улицата “Народен фронт“, на која се интервенираше на вреловодот, ќе ја врати во првобитна состојба....
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2325Feniks---web.png
Јавен повик за за доделување субвенции-пакет услуги за грижа на возрасни лица во домашни...

Јавен повик за за доделување...

Јавен повик за за доделување субвенции-пакет услуги за грижа на возрасни лица во домашни...

Јавен повик за за доделување субвенции-пакет услуги за грижа на возрасни лица во домашни...

Општина Центар објавува јавен повик за доделување на субвенции како дел од проектот “Центар се грижи за возрасните“
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2321Feniks---web.png
Конкурс за финансирање на проекти од локален интерес во областа на сценската уметност

Конкурс за финансирање на проекти од...

Конкурс за финансирање на проекти од локален интерес во областа на сценската уметност

Конкурс за финансирање на проекти од локален интерес во областа на сценската уметност

Општина Центар распишува конкурс за финансирање на проекти од локален интерес во областа на сценската уметност.
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2283Feniks---web.png
Јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И 09 - Нова железничка станица

Јавна презентација и јавна анкета по ДУП...

Јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И 09 - Нова железничка станица

Јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И 09 - Нова железничка станица

Соопштение за јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И09 - Нова железничка станица. 
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2259Feniks---web.png
Јавен повик за прием на нови барања за проектот “Центар се грижи за возрасните“

Јавен повик за прием на нови барања за...

Јавен повик за прием на нови барања за проектот “Центар се грижи за возрасните“

Јавен повик за прием на нови барања за проектот “Центар се грижи за возрасните“

Општина Центар објавува јавен повик за прием на барања за проектот “Центар се грижи за возрасните“.
 

Настани

 
ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ “ФЕНИКС“ – 2014 вторник, 23 декември 20140

ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ “ФЕНИКС“ – 2014

Градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски ги додели наградите „Феникс" за остварувања  во 2014...
 
Честитки и поддршка за сребрениот медал на машката одбојкарска репрезентација понеделник, 17 август 20150

Честитки и поддршка за сребрениот медал на машката одбојкарска репрезентација

Градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски, и раководството на општината им честитаат за постигнатиот успех на сениорската одбојкарска...
Завршија училишните спортски игри Центар 2015 вторник, 02 јуни 20150

Завршија училишните спортски игри Центар 2015

Денес, со двата меча во кошарка од лигата и училишните спортски игри Центар 2015, во салата на КК Работнички, завршуваат училишните спортски игри...
Заврши лигата во шах среда, 27 мај 20150

Заврши лигата во шах

Вчера заврши лигата во шах од спортските училишни игри Центар 2015, со завршен турнир на сите основни училишта од општина Центар. 
123456789