mk-MKen-US
Општина
Центар


/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2422Bogdanovic---Kotevski-(1).jpg
Богдановиќ и Котевски потпишаа меморандум за соработка

Богдановиќ и Котевски потпишаа...

Богдановиќ и Котевски потпишаа меморандум за соработка

Богдановиќ и Котевски потпишаа меморандум за соработка

Денеска, градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ и директорот на Управата за водење на матични книги, Ѓоко Котевски, потпишаа меморандум за...
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid24231.JPG
Работилници за бременост, породување, доење и родителство

Работилници за бременост, породување,...

Работилници за бременост, породување, доење и родителство

Работилници за бременост, породување, доење и родителство

Женскиот центар Астарта во соработка со Општина Центар реализираше 8 работилници наменети за бремените жени и нивните партнери на теми поврзани со...
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2421Budzetski-forum-2-(1).jpg
ЛЕД осветлување, нов изглед на Тасино Чешмиче и ИТ систем за поздрава животна средина –...

ЛЕД осветлување, нов изглед на Тасино...

ЛЕД осветлување, нов изглед на Тасино Чешмиче и ИТ систем за поздрава животна средина –...

ЛЕД осветлување, нов изглед на Тасино Чешмиче и ИТ систем за поздрава животна средина –...

Реконструкција и модернизација на јавното осветлување со воведување на ЛЕД технологија,изградба на водовод, на атмосферска и на фекална канализација и...
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2420Совет---седница.jpg
Одлуки на 4-тата седница на Советот на општина Центар

Одлуки на 4-тата седница на Советот на...

Одлуки на 4-тата седница на Советот на општина Центар

Одлуки на 4-тата седница на Советот на општина Центар

Советот на општина Центар во рамките на 4-тата седница ги изгласа измените на програмите за локален економски развој и за спорт и рекреација.
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2418Колективен-договор-(2).JPG
Потпишан колективниот договор за вработените во општина Центар

Потпишан колективниот договор за...

Потпишан колективниот договор за вработените во општина Центар

Потпишан колективниот договор за вработените во општина Центар

Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, како работодавач, Катерина Цаневска Арсовска, како претседател на синдикалната организација и Пецо...
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2417Центар-се-грижи-за-возрасните.jpg
Проектот “Центар се грижи за возрасните“ и следната година, со нови побогати содржини

Проектот “Центар се грижи за возрасните“...

Проектот “Центар се грижи за возрасните“ и следната година, со нови побогати содржини

Проектот “Центар се грижи за возрасните“ и следната година, со нови побогати содржини

Општина Центар во 2018 го продолжува проектот, “Центар се грижи за возрасните“, за нега на возрасните граѓани кои живеат на територија на...
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2399Feniks---web.png
Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на урбанистички планови

Јавен повик за доставување на...

Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на урбанистички планови

Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на урбанистички планови

Врз основа на член 21 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл. весник на РМ бр. 199/14, 44/15, 193/15, 31/16, 163/16)...
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2367Feniks---web.png
Оглас за спортски стипендии за талентираните спортисти од основните училишта во Центар

Оглас за спортски стипендии за...

Оглас за спортски стипендии за талентираните спортисти од основните училишта во Центар

Оглас за спортски стипендии за талентираните спортисти од основните училишта во Центар

Општина Центар распишува оглас за стипендирање на талентирани спортисти од општинските основни училишта на подрачјето на општината.
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2283Feniks---web.png
Јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И 09 - Нова железничка станица

Јавна презентација и јавна анкета по ДУП...

Јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И 09 - Нова железничка станица

Јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И 09 - Нова железничка станица

Соопштение за јавна презентација и јавна анкета по ДУП Градска четврт И09 - Нова железничка станица. 
/Portals/0/EasyDNNRotator/572/News/aid2259Feniks---web.png
Јавен повик за прием на нови барања за проектот “Центар се грижи за возрасните“

Јавен повик за прием на нови барања за...

Јавен повик за прием на нови барања за проектот “Центар се грижи за возрасните“

Јавен повик за прием на нови барања за проектот “Центар се грижи за возрасните“

Општина Центар објавува јавен повик за прием на барања за проектот “Центар се грижи за возрасните“.
 

Настани

 
ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ “ФЕНИКС“ – 2014 вторник, 23 декември 20140

ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ “ФЕНИКС“ – 2014

Градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски ги додели наградите „Феникс" за остварувања  во 2014...
 
Старт на Училишните спортски игри “Лига Центар 2018“ среда, 29 ноември 20170

Старт на Училишните спортски игри “Лига Центар 2018“

Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, ја отвори “Лига Центар 2018“. Вкупно 350 ученици од сите седум основни училишта во...
Заврши “Лига Центар 2017“, медали и пехари за најдобрите петок, 26 мај 20170

Заврши “Лига Центар 2017“, медали и пехари за најдобрите

Спортските игри “Лига Центар 2017“ завршија со доделување награди на најдобрите поединци и екипи. Учествуваа 400 ученици од 7-те...
120 ученици, утре ќе се натпреваруваат во шах во “Лига Центар 2017“ четврток, 04 мај 20170

120 ученици, утре ќе се натпреваруваат во шах во “Лига Центар 2017“

Утре, во основното училиште “Ј.Х. Песталоци“, учениците од сите седум основни учлишта на територија на општината ќе се натпреваруваат...
12345678910 Последна