mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Се отстрануваат непрописно паркирани возила во Дебар Маало

 • 4 мај 2018
 • Број на прегледи: 67
 • 0 Коментари
Се отстрануваат непрописно паркирани возила во Дебар Маало

ЈП ПОЦ и општина Центар  во сораборка со СВР Скопје  ја продолжува акцијата за отстранување на непрописно паркираните автомобили  од  улиците и тротоарите во општината.

Одлука на Советот на општина Центар за финансирање програмските активности на здруженијата и фондациите

 • 3 мај 2018
 • Број на прегледи: 107
 • 0 Коментари
Одлука на Советот на општина Центар за финансирање програмските активности на здруженијата и фондациите
Советот на општина Центар, по  распишаниот Јавен повик за прибирање барања за користење средства од Буџетот на општина Центар за 2018 година, наменети за финансирање на програмските активности на здруженијата и фондациите донесе одлука во  2018 година да се финансираат следниве здруженија

Средба Заев-градоначалници од скопскиот регион

 • 3 мај 2018
 • Број на прегледи: 73
 • 0 Коментари
Средба Заев-градоначалници од скопскиот регион

Денеска претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, заедно со претседателот на ЗЕЛС и градоначалник на Скопје Петре Шилегов, оствари  работна средба со градоначалниците од скопскиот регион и директорите на  јавните претпријатија.

Квалитетно образование и заштита е клучно за здрав развој на децата

 • 3 мај 2018
 • Број на прегледи: 69
 • 0 Коментари
Квалитетно образование и заштита е клучно за здрав развој на децата

Во пресрет на  утрешната Меѓународна  конференција за ран детски развој, денеска претставници на Светска банка предводени од Хаиме Сааведра-сениор директор на глобалната пракса за образование, министерката за труд и социјална политика Мила Царовска и градоначалникот на општина Центар  Саша Богдановиќ  беа во посета на градинката „13 Ноември“ за да се запознаат какви се условите, како работи и кои се потребите за подобро сместување и воспитување на децата.

Васко Кичевски е нов директор на ЈП ПОЦ

 • 2 мај 2018
 • Број на прегледи: 126
 • 0 Коментари
Васко Кичевски е нов директор на ЈП ПОЦ

 Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ, на денешната средба, го именуваше Васко Кичевски за директор на ЈП „Паркинзи“ на општина Центар.

Од денеска започнува акцијата “Цел Центар на точак”

 • 2 мај 2018
 • Број на прегледи: 630
 • 0 Коментари
Од денеска започнува акцијата “Цел Центар на точак”

 Општина Центар Скопје од денеска започнува со  спроведување на  акцијата “Цел Центар на точак”. Со ова ја покажуваме грижата за поздрава животна средина и помал сообраќаен метеж.

Започнуваат финалните натпревари во „Лига Центар“ 2017/2018 година.

 • 2 мај 2018
 • Број на прегледи: 53
 • 0 Коментари
Започнуваат финалните натпревари во „Лига Центар“ 2017/2018 година.

Денеска со натпреварите помеѓу екипите на основните училишта “11 Октомври, “Коле Неделковски“ , „Гоце Делчев“ и “Димитар Миладинов “, започнуваат финалните натпревари во ракомет во „Лига Центар“ 2017/2018 година.

Во градинките во општина Центар нема вирус коксаки

 • 30 април 2018
 • Број на прегледи: 558
 • 0 Коментари
Во градинките во општина Центар нема вирус коксаки
По информацијата во медиумите дека во скопска градинка има случај на дете заболено од коксаки вирус, општина Центар веднаш контактираше со директорите на градинките кои се на територија на општината. 

Општина Центар: “Цел Центар на точак” 2018

 • 30 април 2018
 • Број на прегледи: 1095
 • 0 Коментари
Општина Центар: “Цел Центар на точак” 2018
Општина Центар Скопје од 02.05.2018 година ја спроведува акцијата “Цел Центар на точак” со која ќе се субвенционира 30% од цената на купување на нов велосипед, но најмногу до 3.000 денари.
Прва 45678910111213 Последна