mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Жителите на Кале ќе добијат чиста и здрава вода за пиење

 • 4 април 2018
 • Број на прегледи: 110
 • 0 Коментари
Жителите на Кале ќе добијат чиста и здрава вода за пиење

Повеќе од 50 години овде не е ништо направено. И ние сме жители на Центар, а живееме како на почетокот на минатиот век, вака му се пожалија жителите на дел од Кале на градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ.

Известување до граѓаните за улицата „Питу Гули“

 • 3 април 2018
 • Број на прегледи: 1876
 • 1 Коментари
Известување до граѓаните за улицата „Питу Гули“
По реконструкцијата и  направената  нова атмосферска и и фекална канализација на улицата „Питу Гули“ , која се спојува со улицата „Загребска“ се појавија  проблеми со подземни води од  Водно. 

Богдановиќ најави нови ДУП–ови според желбите на граѓаните, а не по желбите на моќниците

 • 3 април 2018
 • Број на прегледи: 141
 • 0 Коментари
Богдановиќ најави нови ДУП–ови според желбите на граѓаните, а не по желбите на моќниците
Градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ, во интервју за МИА зборува за проектите, состојбата и идните планови на општината. ДУП–ови кои ќе се изготват по Мораториумот, вели Богдановиќ, ќе придонесат за нормален развој на Центар по сите параметри и по желбите и интересите на граѓаните, а не по желбите на инвеститорите и моќници

Наградата „Феникс“ во рацете на најуспешните

 • 2 април 2018
 • Број на прегледи: 156
 • 0 Коментари
Наградата „Феникс“ во рацете на најуспешните

Градоначалникот на Општина Центар Саша Богдановиќ денеска ја додели наградата „Феникс “

Општина Центар ги отстранува непрописно паркираните возила во Дебар Маало и Градски Парк

 • 31 март 2018
 • Број на прегледи: 102
 • 0 Коментари
Општина Центар ги отстранува непрописно паркираните возила во Дебар Маало и Градски Парк

И овој викенд продолжува расчистувањето на хаосот и проблемот со неправилото паркирање во Дебар Маало и Градски Парк.

Фестивал “Во светот на насмевките“ во организација на општина Центар

 • 30 март 2018
 • Број на прегледи: 224
 • 0 Коментари
Фестивал “Во светот на насмевките“ во организација на општина Центар

Смеата велат, е крива која ги исправа сите неправди во светот. Затоа децата од градинките во општина Центар денеска маскирани измамија многу насмевки и смеа од присутните на фестивалот “Во светот на насмевките“.

Извршена дератизација и дезинфекција на шахтите во општина Центар

 • 29 март 2018
 • Број на прегледи: 109
 • 0 Коментари
Извршена дератизација и дезинфекција на шахтите во општина Центар
Општина Центар ја изврши редовната дератизација и дезинфекција на 2056 шахти кои се наоѓаат на територијата на општината на сите јавни површини.

Центар е прва општина во Скопје која се вклучува во проектот Банка за храна

 • 28 март 2018
 • Број на прегледи: 136
 • 0 Коментари
Центар е прва општина во Скопје која се вклучува во проектот Банка за храна

Општина  Центар е првата општина во град Скопје која се вклучува во проектот Банка за храна.

Општината логистички и просторно ќе помогне во реализација на проектот за НУЛА ГЛАД во Центар.

Поставена првата ЕКО ЗОНА во општина Центар

 • 27 март 2018
 • Број на прегледи: 123
 • 0 Коментари
Поставена првата ЕКО ЗОНА во општина Центар

 Општина Центар и колективниот постапувач „Нула отпад“ го продолжуваат проектот за собирање на отпадната електрична и електронска опрема Со цел, да се овозможи локација блиску до граѓаните, поставена е ЕКО ЗОНА во срцето на општината на почетокот на Градски Трговски Центар. 

Прва 45678910111213 Последна