mk-MKen-US
Општина
Центар

Новости

Одлука за избор на кандидат по интерен оглас бр. 1/2016

 • 20 јуни 2017
 • Број на прегледи: 205
 • 0 Коментари
Одлука за избор на кандидат по интерен оглас бр. 1/2016

Одлука на Секретарот на ОПШТИНА ЦЕНТАР - Скопје за избор на кандидат по интерен оглас бр.1/2016

Нова енергетски ефикасна фасада, современо детско игралиште и чуварница во “Пролет“

 • 20 јуни 2017
 • Број на прегледи: 100
 • 0 Коментари
Нова енергетски ефикасна фасада, современо детско игралиште и чуварница во “Пролет“
Досега во Општина Центар 15 згради добија енергетски ефикасни фасади и сето тоа е направено без ниту еден денар помош од централната власт.

„Ми се смени животот“ - Жерновски ги посети корисниците на „Центар се грижи за возрасните“

 • 19 јуни 2017
 • Број на прегледи: 129
 • 0 Коментари
„Ми се смени животот“ - Жерновски ги посети корисниците на „Центар се грижи за возрасните“
Општина Центар особено се грижи за возрасните, бидејќи како што вели градоначалникот Жерновски, тие се наши родители, кои нѐ воспитаа и негуваа. Сега вели, на нас е редот да се грижиме за нив.

Средбa на Жерновски и жителите во Ново Маало

 • 17 јуни 2017
 • Број на прегледи: 31
 • 0 Коментари
Средбa на Жерновски и жителите во Ново Маало
Жителите на Ново Маало во Центар се соочуваат со секојдневни инфраструктурни проблеми. За решавање на ова тие побараа, а на иницијатива на граѓанскиот сектор  се организираше своевиден хајд-парк. Секој говореше отворено посочувајќи можни решенија.

Општина Центар ќе доделува признанија за Заслужни граѓани, првата ќе се додели на Перо Антиќ

 • 15 јуни 2017
 • Број на прегледи: 97
 • 0 Коментари
Општина Центар ќе доделува признанија за Заслужни граѓани, првата ќе се додели на Перо Антиќ
Општина Центар ќе доделува награди за физички и правни лица од Општината како признание за особени постигнувања во стопанството, науката, уметноста, културата, спортот, воспитувањето и образованието и други области. На овој начин, општината сака да ги награди оние кои придонеле за развојот и афирмацијата на Општината и Република Македонија во светот.

Нова модерна сала за КК "Работнички" на местото на 30-метарска барокна катна гаража

 • 14 јуни 2017
 • Број на прегледи: 252
 • 0 Коментари
Нова модерна сала за КК "Работнички" на местото на 30-метарска барокна катна гаража

Градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски, денеска ќе распиша конкурс за идејно решение за „Повеќенаменска спортска сала во Градски Парк“. Оваа сала со капацитет од 3000 гледачи ќе биде новиот дом на  најтрофејниот клуб КК „Работнички“ и ќе се наоѓа на местото на сегашната сала и поширокото окружување. 

Јавен повик за финансирање на активности во рамки на проектот: “На одмор сум во Скопје сум, општина Центар мисли на мене”

 • 13 јуни 2017
 • Број на прегледи: 535
 • 0 Коментари
Јавен повик за финансирање на активности во рамки на проектот: “На одмор сум во Скопје сум, општина Центар мисли на мене”

Градоначалникот на општина Центар објавува јавен повик за финансирање на активности во рамки на проектотНа одмор сум во Скопје сум, општина Центар мисли на мене”.

Жерновски во контрола на градилиштата – безбедноста и сигурноста на градилиштата и граѓаните на прво место

 • 12 јуни 2017
 • Број на прегледи: 132
 • 0 Коментари
Жерновски во контрола на градилиштата – безбедноста и сигурноста на градилиштата и граѓаните на прво место
Расфрлен градежен материјал на  јавна површина, ова е сликата која ја затекна градоначалникот на Општина Центар, Андреј Жерновски, кој беше во инспекција заедно со овластениот градежен инспектор на три градилишта.

Извештајот за сработеното во рацете на граѓаните на Центар

 • 11 јуни 2017
 • Број на прегледи: 165
 • 0 Коментари
Извештајот за сработеното во рацете на граѓаните на Центар
Извештајот за сработеното во изминатите четири години е во рацете на граѓаните. Градоначалникот Андреј Жерновски, заедно со соработниците, одат од врата на врата во населените места во општината за лично да го поделат отчетот и да ги слушнат предлозите, забелешките, да чујат што не е сработено за да знаат на што да биде фокусирана работата во наредниот период.
Прва 45678910111213 Последна