mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Известување 1.9.2018

 • 1 септември 2018
 • Број на прегледи: 122
 • 0 Коментари
Известување 1.9.2018
Општина Центар ја информира јавноста дека  некои портали продолжуваат со изнесување на шпекулации и нецелосни информации. Не е точна информацијата  дека во време на Мораториум до Влада ќе се креваат згради. Ова е  со цел да се дискредитира работењето на општина Центар и на градоначалникот Саша Богдановиќ.

Реконструкција на јаслите во градинката Кочо Рацин – клон Бели Мугри

 • 1 септември 2018
 • Број на прегледи: 78
 • 0 Коментари
Реконструкција на јаслите во градинката Кочо Рацин – клон Бели Мугри
Општина Центар започна со комплетна реконструкција на три занимални за деца од најмала возраст (јасли) во градинката Кочо Рацин, клон Бели Мугри.

Нова фасада на ОУ “Димитар Миладинов“ – проект финансиран од Амбасада на Р. Бугарија

 • 31 август 2018
 • Број на прегледи: 93
 • 0 Коментари
Нова фасада на ОУ “Димитар Миладинов“ – проект финансиран од Амбасада на Р. Бугарија

Денеска, на прес конференција пратеникот Хари Локвенец, промовираа проект поддржан финансиски од Европската Унија. 135 000 евра Амбасадата на Бугарија во РМ, одвои за реконструкција и нова енергетски ефикасна фасада на основното училиште “Димитар Миладинов“.


Повторно продолжен мораториумот на градби во општина Центар

 • 31 август 2018
 • Број на прегледи: 249
 • 0 Коментари
Повторно продолжен мораториумот на градби во општина Центар

На 17-тата седница, советниците на општина Центар, со 14 гласа “ЗА“ и 6 “ПРОТИВ“ по 4-ти пат ја продолжија одлуката за запирање на спроведувањето на Деталните урбанистички планови

Известување за учениците и првооделенците во основните училишта во Центар

 • 30 август 2018
 • Број на прегледи: 99
 • 0 Коментари
Известување за учениците и првооделенците во основните училишта во Центар
Општина Центар ги известува родителите и учениците дека на 3-ти септември (понеделник), со пригодна програма, свечено ќе ја започне новата учебна година.

Општина Центар започна соработка со здружението “Борка“ и Клиниката за детски болести

 • 30 август 2018
 • Број на прегледи: 89
 • 0 Коментари
Општина Центар започна соработка со здружението “Борка“ и Клиниката за детски болести
Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, заедно со претседателката на здружението “Борка“Биба Додева, директорката на Клиниката за детски болести, Катерина Ставриќ и министерот за здравство, Венко Филипче, денеска присуствуваше на отворањето на дневно-социјалниот центар за психолошка помош и поддршка на децата заболени од малигни болести.

Продолжува акцијата за сервисирање на ударните дупки на улиците во Центар

 • 30 август 2018
 • Број на прегледи: 50
 • 0 Коментари
Продолжува акцијата за сервисирање на ударните дупки на улиците во Центар
Општина Центар продолжува со акцијата за реконструкција на улиците на нејзина територија.

Реконструирани ѕидовите и подовите во ОУ “Св. Кирил и Методиј“

 • 29 август 2018
 • Број на прегледи: 74
 • 0 Коментари
Реконструирани ѕидовите и подовите во ОУ “Св. Кирил и Методиј“
Привршуваат и последните подготовки за почетокот на новата учебна година во училиштата во општина Центар.

Дневен ред за 17-та седница на Совет на Општина Центар - Скопје

 • 29 август 2018
 • Број на прегледи: 147
 • 0 Коментари
Дневен ред за 17-та седница на Совет на Општина Центар - Скопје

Дневен ред за 17-та седница на Совет на општина Центар.

Прва 3456789101112 Последна