mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Средба Богдановиќ со амбасадорот на Кралството Шпанија

 • 16 февруари 2018
 • Број на прегледи: 95
 • 0 Коментари
Средба Богдановиќ со амбасадорот на Кралството Шпанија
Градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ оствари средба со амбасадорот на Кралството Шпанија Н.Е. Емилио Лорензо Сера.  Како што оцени амбасадорот состанокот беше продуктивен и договорена е заедничка соработка на неколку полиња.

Општина Центар го реши проблемот на станарите зад „Пелистер“

 • 16 февруари 2018
 • Број на прегледи: 126
 • 0 Коментари
Општина Центар го реши проблемот на станарите зад „Пелистер“
Поплавен паркинг, неподнослива реа од канализацијата и многу смет. Ова беше секојдневната слика на задниот дел на зградите во централното градско подрачје зад Пелистер. 

Општина Центар со поддршка на поп-ап изложбата “Критичка Aрхива – Разоткриена“

 • 15 февруари 2018
 • Број на прегледи: 231
 • 0 Коментари
Општина Центар со поддршка на поп-ап изложбата “Критичка Aрхива – Разоткриена“

Општина Центар го поддржа одржувањето на поп-ап изложбата  “Критичка Aрхива – Разоткриена”, во организација на здруженијата на граѓани Лапис и Ексибит.

Богдановиќ: Нема да дозволам на места како за скокалници да се градат станбени објекти

 • 15 февруари 2018
 • Број на прегледи: 85
 • 0 Коментари
Богдановиќ: Нема да дозволам на места како за скокалници да се градат станбени објекти

Сопственици на куќи кои се помеѓу улицата „Партение Зографски“ и хотелот кај Клинички  испратија петиција до општина Центар со  барање да не се издаваат одобренија за нови објекти, поради нестабилноста на теренот.

Во 2017 година евидентирани се 3.009 кривични дела на територија на општина Центар

 • 10 февруари 2018
 • Број на прегледи: 160
 • 0 Коментари
Во 2017 година евидентирани се 3.009 кривични дела на територија на општина Центар

Советот на општина Центар го констатираше престанокот на мандатот на членот на Советот Марија Бошковска Јанковски, која поднесе оставка од лични причини.

Градоначалникот Богдановиќ го поништи решението за изградба на Шпански скали

 • 10 февруари 2018
 • Број на прегледи: 133
 • 0 Коментари
Градоначалникот Богдановиќ го поништи решението за изградба на Шпански скали
Градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ, донесе решение со кое го поништи и го огласи за ништовно издаденото одобрение на фирмата „Амадеус Девелопмент“ за изградба на објект за комерцијални и деловни намени на улица „11 Октомври“ бб во централното градско подрачје.

Општина Центар гради потпорен ѕид на улица „Христо Чернопеев“ на Водно

 • 9 февруари 2018
 • Број на прегледи: 96
 • 0 Коментари
Општина Центар гради потпорен ѕид на улица „Христо Чернопеев“ на Водно
Општина Центар работи на решавање на проблемот со ерозија на земјиштето  на улица „Христо Чернопеев“ на Водно. 

Инвеститор на ул. “Мајаковски“ сам ја отстранува дивоградбата

 • 1 февруари 2018
 • Број на прегледи: 193
 • 0 Коментари
Инвеститор на ул. “Мајаковски“ сам ја отстранува дивоградбата
На улица “Мајаковски“ инвеститорот незаконски и непочитувајќи го одобрението за градење при градбата на објектот за станбено домување изградил на мезанин арматурно бетонска плоча со димензии 8.23 х 5.50 и второ поткровје со димензии 17 метри на 9.75 метри.

Оглас за ангажирање на сезонски работници

 • 26 јануари 2018
 • Број на прегледи: 238
 • 0 Коментари
Оглас за ангажирање на сезонски работници
Поради редовно одржување на чистотата и зголемен обем на работа, Општина Центар – Скопје има потреба од ангажирање на 6 сезонски работници за период од 1.2.2018 до 30.6.2018 година.
Прва 3456789101112 Последна