mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

ВМРО-ДПМНЕ во безидејност продуцира лажни информации и монтира фотографии

 • 16 мај 2018
 • Број на прегледи: 84
 • 0 Коментари
ВМРО-ДПМНЕ во безидејност продуцира лажни информации и монтира фотографии
Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Центар е се уште во шок од катастрофалните порази кои ги доживеаја на парламентарните и локалните избори. Во безидејност продуцираат лажни информации и монтираат фотографии. 

Богдановиќ на Балкански младински форум: Работиме на подобрување на состојбата на младите

 • 16 мај 2018
 • Број на прегледи: 68
 • 0 Коментари
Богдановиќ на Балкански младински форум: Работиме на подобрување на состојбата на младите
Започна Балканскиот младински форум под мотото „Активно младинско учество: поттик преку креативни и иновативни решенија“.

Хорот на ООУ"Кочо Рацин" прв на Државниот натпревар

 • 16 мај 2018
 • Број на прегледи: 63
 • 0 Коментари
Хорот на ООУ"Кочо Рацин" прв на Државниот натпревар
Хорот на ООУ"Кочо Рацин" од општина Центар во конкуренција од 17 основни училишта од Република Македонија, го освои првото место на Државниот натпревар во хорско пеење. 

Започна проектот “Училишни сообраќајни единици“

 • 16 мај 2018
 • Број на прегледи: 168
 • 0 Коментари
Започна проектот “Училишни сообраќајни единици“
Општина Центар во соработка со СВР Скопје - Одделението за превенција, започна со подготвителните активности за реализација на проектот “Училишни сообраќајни единици“, што се реализира во сите општински основни училишта. 

Акција на општина Центар за собирање стаклена амбалажа

 • 16 мај 2018
 • Број на прегледи: 109
 • 0 Коментари
Акција на општина Центар за собирање стаклена амбалажа

Општина Центар во текот на месец мај, во соработка со колективниот постапувач Пакомак,  организира акции за собирање на стаклена амбалажа во урбаните заедници на територија на Општината.

„Златната четворка“ од Центар ја одушеви публиката на Меѓународен фестивал во Истанбул

 • 16 мај 2018
 • Број на прегледи: 105
 • 0 Коментари
„Златната четворка“ од Центар ја одушеви публиката на Меѓународен фестивал во Истанбул
Бисера, Ана, Леона и Јана, се четирите девојки од Центар кои го кренаа Истанбул на нозе. „Златната четворка“ ја одушеви публиката на 9-от Интернационален фестивал на уметнички дијалог што се одржа во организација на општина Бијоглу, Истанбул. 

Промовиран проектот “Полицајци – велосипедисти“ во Центар

 • 8 мај 2018
 • Број на прегледи: 88
 • 0 Коментари
Промовиран проектот “Полицајци – велосипедисти“ во Центар
Денеска пред СВР Скопје –Полициска станица Центар беше промовиран проектот “Полицајци – велосипедисти“.

Жбогар до учениците од Центар: Македонија треба што поскоро да стане дел од Европското семејство на кое му припаѓа

 • 8 мај 2018
 • Број на прегледи: 267
 • 0 Коментари
Жбогар до учениците од Центар: Македонија треба што поскоро да стане дел од Европското семејство на кое му припаѓа

 Учениците од 7- те основни училишта во општина Центар, денеска пееја и танцуваа во ритамот на Европа.

Тринаесетти пат по ред,  општина Центар заедно со делегацијата на ЕУ во РМ го организираше Европскиот хепенинг, приклучувајќи се на кампањата  „Европска година на културното наследство 2018 “.

Општина Центар учествуваше на Виз Ер Скопски маратон

 • 6 мај 2018
 • Број на прегледи: 145
 • 0 Коментари
Општина Центар учествуваше на Виз Ер Скопски маратон
Градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ го означи стартот на трката  од 5 километри на Виз Ер Скопски маратон.Во оваа најмасовна трка учествуваа и екипите на општина Центар и ЈП ПОЦ ,  успешно ја истрчаа делницата и стигнаа на целта.
Прва 3456789101112 Последна