mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Реакција на општина Центар на прес конференција на Јована Мирчевска, советник од ВМРО-ДПМНЕ во Советот на општина Центар

 • 5 септември 2018
 • Број на прегледи: 81
 • 0 Коментари
Реакција на општина Центар на прес конференција на Јована Мирчевска, советник од ВМРО-ДПМНЕ во Советот на општина Центар
Како што известивме претходно, поради неочекувано пролонгирање на градежните работи околу реновирањето на основното училиште “Гоце Делчев“, учебната година за учениците во ова училиште ќе започне со мало задоцнување, односно во понеделник (10.9.2018).

Нова атмосферска, фекална и водоводна мрежа на улица “Ѓуро Ѓоновиќ“

 • 5 септември 2018
 • Број на прегледи: 73
 • 0 Коментари
Нова атмосферска, фекална и водоводна мрежа на улица “Ѓуро Ѓоновиќ“
Оваа недела, службите на општината се на терен во населбата Маџир Маало, каде интензивно се работи на санирање на оштетувањата на уличната инфраструктура.

Општина Центар додели парична помош за 230 новороденчиња во износ од 7.000 денари

 • 4 септември 2018
 • Број на прегледи: 67
 • 0 Коментари
Општина Центар додели парична помош за 230 новороденчиња во износ од 7.000 денари
Во рамките на Програмата за социјална, здравствена заштита и заштита на децата на Општина Центар-Скопје за 2018 година, продолжува реализацијата на тековните активности, кои што се однесуваат на остварување на правото за користење на парична помош за новороденче.

Прв училиштен час за 565 првачиња во Центар

 • 3 септември 2018
 • Број на прегледи: 1017
 • 0 Коментари
Прв училиштен час за 565 првачиња во Центар
Вкупно 565 првачиња од општина Центар денеска за првпат го слушнаа звукот на училишното ѕвонче во седумте основни училишта на територијата на општината. На првиот училиштен час се запознаа со своите наставници и со начинот на кој ќе функционира наставниот процес во училиштата.

Известување до учениците од ООУ “Гоце Делчев“

 • 3 септември 2018
 • Број на прегледи: 102
 • 0 Коментари
Известување до учениците од ООУ “Гоце Делчев“
Поради неочекувано пролонгирање на градежните работи околу реновирањето на основното училиште “Гоце Делчев“, учебната година за учениците во ова училиште ќе започне со мало задоцнување од неколку работни денови.

Јавен конкурс за доделување на годишна награда “Феникс“

 • 3 септември 2018
 • Број на прегледи: 32
 • 0 Коментари
Јавен конкурс за доделување на годишна награда “Феникс“
Врз основа на член 7 од Правилникот за начинот, условите и постапката за доделување на Годишната награда на Општина Центар - Феникс, Комисијата за доделување на Годишната награда на Општина Центар - Феникс за 2018година, на 1-та седница, одржана на 13.06.2018 година, одлучи да распише конкурс за доделување на годишната награда на општина Центар, Феникс.

Јавен повик за доставување иницијативи за изработка на урбанистички планови

 • 3 септември 2018
 • Број на прегледи: 209
 • 0 Коментари
Јавен повик за доставување иницијативи за изработка на урбанистички планови
Врз основа на член 21 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл. весник на РМ бр. 199/14, 44/15, 193/15, 31/16163/16 и 64/18) Градоначалникот на Општина Центар-Скопје распишува јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на урбанистички планови.

Поставени 50 столпчиња на ул. “Народен фронт“

 • 2 септември 2018
 • Број на прегледи: 81
 • 0 Коментари
Поставени 50 столпчиња на ул. “Народен фронт“
Општина Центар поставува 50 столпчиња на улицата “Народен фронт“ во населбата “Капиштец“.

Известување за учениците и родителите од основните училишта во Центар

 • 1 септември 2018
 • Број на прегледи: 80
 • 0 Коментари
Известување за учениците и родителите од основните училишта во Центар

Од понеделник, 3-ти септември започнува новата учебна година за нашите ученици. 

Основните училишта на општина Центар се подготвени да ги примат учениците и да им понудат најквалитетни услови за работа.

Прва 234567891011 Последна