mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Јавен конкурс за доделување на годишна награда “Феникс“

 • 3 септември 2018
 • Број на прегледи: 32
 • 0 Коментари
Јавен конкурс за доделување на годишна награда “Феникс“
Врз основа на член 7 од Правилникот за начинот, условите и постапката за доделување на Годишната награда на Општина Центар - Феникс, Комисијата за доделување на Годишната награда на Општина Центар - Феникс за 2018година, на 1-та седница, одржана на 13.06.2018 година, одлучи да распише конкурс за доделување на годишната награда на општина Центар, Феникс.

Стефанија Гаштарска – главна улога во “Заспаната убавица“ во Бољшој театарот

 • 3 септември 2018
 • Број на прегледи: 71
 • 0 Коментари
Стефанија Гаштарска – главна улога во “Заспаната убавица“ во Бољшој театарот
Стефанија Гаштарска од општина Центар, настапи со познатиот фрагмент од балетот “Заспаната убавица“ во познатиот руски Бољшој театар. Гаштарска ја одигра главната улога во балетот, принцезата Аурора.

Поставени 50 столпчиња на ул. “Народен фронт“

 • 2 септември 2018
 • Број на прегледи: 81
 • 0 Коментари
Поставени 50 столпчиња на ул. “Народен фронт“
Општина Центар поставува 50 столпчиња на улицата “Народен фронт“ во населбата “Капиштец“.

Известување за учениците и родителите од основните училишта во Центар

 • 1 септември 2018
 • Број на прегледи: 80
 • 0 Коментари
Известување за учениците и родителите од основните училишта во Центар

Од понеделник, 3-ти септември започнува новата учебна година за нашите ученици. 

Основните училишта на општина Центар се подготвени да ги примат учениците и да им понудат најквалитетни услови за работа.

Известување 1.9.2018

 • 1 септември 2018
 • Број на прегледи: 122
 • 0 Коментари
Известување 1.9.2018
Општина Центар ја информира јавноста дека  некои портали продолжуваат со изнесување на шпекулации и нецелосни информации. Не е точна информацијата  дека во време на Мораториум до Влада ќе се креваат згради. Ова е  со цел да се дискредитира работењето на општина Центар и на градоначалникот Саша Богдановиќ.

Нова фасада на ОУ “Димитар Миладинов“ – проект финансиран од Амбасада на Р. Бугарија

 • 31 август 2018
 • Број на прегледи: 93
 • 0 Коментари
Нова фасада на ОУ “Димитар Миладинов“ – проект финансиран од Амбасада на Р. Бугарија

Денеска, на прес конференција пратеникот Хари Локвенец, промовираа проект поддржан финансиски од Европската Унија. 135 000 евра Амбасадата на Бугарија во РМ, одвои за реконструкција и нова енергетски ефикасна фасада на основното училиште “Димитар Миладинов“.


Општина Центар започна соработка со здружението “Борка“ и Клиниката за детски болести

 • 30 август 2018
 • Број на прегледи: 89
 • 0 Коментари
Општина Центар започна соработка со здружението “Борка“ и Клиниката за детски болести
Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, заедно со претседателката на здружението “Борка“Биба Додева, директорката на Клиниката за детски болести, Катерина Ставриќ и министерот за здравство, Венко Филипче, денеска присуствуваше на отворањето на дневно-социјалниот центар за психолошка помош и поддршка на децата заболени од малигни болести.

Продолжува акцијата за сервисирање на ударните дупки на улиците во Центар

 • 30 август 2018
 • Број на прегледи: 50
 • 0 Коментари
Продолжува акцијата за сервисирање на ударните дупки на улиците во Центар
Општина Центар продолжува со акцијата за реконструкција на улиците на нејзина територија.

Реконструирани ѕидовите и подовите во ОУ “Св. Кирил и Методиј“

 • 29 август 2018
 • Број на прегледи: 74
 • 0 Коментари
Реконструирани ѕидовите и подовите во ОУ “Св. Кирил и Методиј“
Привршуваат и последните подготовки за почетокот на новата учебна година во училиштата во општина Центар.
Прва 234567891011 Последна