mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Известување во врска со ГИС порталот на Општина Центар - Скопје

 • 31 мај 2018
 • Број на прегледи: 174
 • 0 Коментари
Известување во врска со ГИС порталот на Општина Центар - Скопје
Почитувани корисници на веб страната на Општина Центар-Скопје, Општина Центар направи чекор повеќе кон овозможување подобра информираност и вклученост на граѓаните во постапките за донесување на детални урбанистички планови.

Првенство во шах на учениците од основните училишта во Центар

 • 30 мај 2018
 • Број на прегледи: 161
 • 0 Коментари
Првенство во шах на учениците од основните училишта во Центар
Во рамките на „ Лига Центар 2017/2018 “, во аулата на ООУ Ј.Х.Песталоци се одржа поединечно првенство во шах на учениците од основните училишта на општина Центар .

Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, оствари средба со познатиот кик-боксер, Димитар Ѓорѓиев

 • 30 мај 2018
 • Број на прегледи: 175
 • 0 Коментари
Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, оствари средба со познатиот кик-боксер, Димитар Ѓорѓиев

Ѓорѓиев  е нашата гордост и најголема надеж во кикбоксот, со освојување на бронзениот медал на Светското првенство  во Мексико - Канкун, каде што кикбоксинг федерацијата на Македонија за прв пат учествуваше во оваа дисциплина.

Награди за најбрзите и највештите велосипедисти од основните училишта во Центар

 • 29 мај 2018
 • Број на прегледи: 137
 • 0 Коментари
Награди за најбрзите и највештите велосипедисти од основните училишта во Центар
Денеска, учениците од основните училишта во општина Центар се натпреваруваа и ги покажаа своите вештини во возење велосипед. Најдобрите шестмина добија пригодни награди, а две училишта од општина ЦентарООУ Коле Неделковски и Гоце Делчев, добија велосипеди. Настанот беше дел од проектот “Цел Центар на Точак“.

Државниот првак КК „Работнички“ до М20 кај Богдановиќ

По 15-та титула на нашиот најтрофеен клуб КК „Работнички“, голем успех и на подмладокот.

 • 28 мај 2018
 • Број на прегледи: 48
 • 0 Коментари
Државниот првак КК „Работнички“ до М20 кај Богдановиќ

Интерен оглас за пополнување на работно место со унапредување

 • 28 мај 2018
 • Број на прегледи: 254
 • 0 Коментари
Интерен оглас за пополнување на работно место со унапредување

Општина Центар - Скопје распишува интерен оглас за пополнување на работно место со унапредување бр. 2/2018

Општина Центар ќе ја започне реконструкцијата на „Ѓуро Ѓоновиќ“

 • 24 мај 2018
 • Број на прегледи: 118
 • 0 Коментари
Општина Центар ќе ја започне реконструкцијата на „Ѓуро Ѓоновиќ“
Општина Центар ја прифаќа забелешката  од  денешното соопштение на Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, Центар, иако не наведуваат дека фотографиите и текстот за водата на раскопана улица се однесуваат само  за  Маџир Маало. 

Демант

 • 23 мај 2018
 • Број на прегледи: 127
 • 0 Коментари
Демант

Општина Центар најостро го демантира написот, објавен на портал, во кој се изнесуваат непроверени и неточни информации, единствено со цел да се наштети на имиџот на општината и на градоначалникот Саша Богдановиќ.

Оглас за ангажирање сезонски работник

 • 21 мај 2018
 • Број на прегледи: 39
 • 0 Коментари
Оглас за ангажирање сезонски работник
Поради редовно одржување на чистотата и зголемен обем на работа, Општина Центар – Скопје има потреба од ангажирање на 1 сезонски работник за периодот од 1.6.2018.
12345678910 Последна