mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

ООУ “Гоце Делчев“ во Центар почна со настава

 • 10 септември 2018
 • Број на прегледи: 110
 • 0 Коментари
ООУ “Гоце Делчев“ во Центар почна со настава
Основното училиште “Гоце Делчев“ во општина Центар, по извршените градежни работи, денеска започна со настава.

ООУ Гоце Делчев подготвено за настава од понеделник

 • 8 септември 2018
 • Број на прегледи: 74
 • 0 Коментари
ООУ Гоце Делчев подготвено за настава од понеделник
Oпштинското основно училиште „Гоце Делчев“  вчера попладне беше посетено од   Државен санитарен инспектор кој утврди дека сите проблеми за непречено одвивање на образовниот процес се отстранети.

Општина Центар урива дел од бесправно изграден објект на улица Македонија

 • 7 септември 2018
 • Број на прегледи: 87
 • 0 Коментари
Општина Центар урива дел од бесправно изграден објект на улица Македонија
Овластениот градежен инспектор на општина Центар, постапувајќи по службена должност излезе на лице место и со записник констатираше дека инвеститорот на угостителски објект на улица Македонија, “Бистро Мекиците од стража“ , без одобрение за градење изградил доградба на локалот со димензии 14,00 x 6,00 м .

Нови 5 освежувачи за воздух во градинката “Р.Ј. Корчагин“

Министерството за животна средина и просторно планирање, денеска донираше пет прочистувачи на воздух за децата во градинката „Р.Ј.Корчагин“. Ова е трета донација на прочистувачи за детските градинки во општината.

 • 7 септември 2018
 • Број на прегледи: 80
 • 0 Коментари
Нови 5 освежувачи за воздух во градинката “Р.Ј. Корчагин“

Комплетно реконструирана улицата “Капиштец“

 • 7 септември 2018
 • Број на прегледи: 92
 • 0 Коментари
Комплетно реконструирана улицата “Капиштец“
Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, денеска на прес конференција ја презентираше новата и реконструирана улица “Капиштец“.

Отстранети 2 времени монтажни објекти на булеварот “Партизански одреди“, пред Градежниот факултет

 • 6 септември 2018
 • Број на прегледи: 62
 • 0 Коментари
Отстранети 2 времени монтажни објекти на булеварот “Партизански одреди“, пред Градежниот факултет

Општина Центар и Секторот за инспекциски работи продолжуваат со извршување на управните акти на општинските овластени инспектори.

Реакција на општина Центар на прес конференција на Јована Мирчевска, советник од ВМРО-ДПМНЕ во Советот на општина Центар

 • 5 септември 2018
 • Број на прегледи: 81
 • 0 Коментари
Реакција на општина Центар на прес конференција на Јована Мирчевска, советник од ВМРО-ДПМНЕ во Советот на општина Центар
Како што известивме претходно, поради неочекувано пролонгирање на градежните работи околу реновирањето на основното училиште “Гоце Делчев“, учебната година за учениците во ова училиште ќе започне со мало задоцнување, односно во понеделник (10.9.2018).

Нова атмосферска, фекална и водоводна мрежа на улица “Ѓуро Ѓоновиќ“

 • 5 септември 2018
 • Број на прегледи: 73
 • 0 Коментари
Нова атмосферска, фекална и водоводна мрежа на улица “Ѓуро Ѓоновиќ“
Оваа недела, службите на општината се на терен во населбата Маџир Маало, каде интензивно се работи на санирање на оштетувањата на уличната инфраструктура.

Општина Центар додели парична помош за 230 новороденчиња во износ од 7.000 денари

 • 4 септември 2018
 • Број на прегледи: 67
 • 0 Коментари
Општина Центар додели парична помош за 230 новороденчиња во износ од 7.000 денари
Во рамките на Програмата за социјална, здравствена заштита и заштита на децата на Општина Центар-Скопје за 2018 година, продолжува реализацијата на тековните активности, кои што се однесуваат на остварување на правото за користење на парична помош за новороденче.
12345678910 Последна