mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Известување за продолжение на седница на Совет 30.08.2018

 • 20 август 2018
 • Број на прегледи: 226
 • 1 Коментари
Известување за продолжение на седница на Совет 30.08.2018
Советот на Општина Центар – Скопје за продолжението на 16-тата седница, закажано за 30-ти август, меѓу другите точки, на дневниот ред ќе го има и донесувањето на измените и дополнувањата на блоковите 9 и 24 од Деталниот урбанистички план (ДУП) – Градска четврт Ј 07 – локалитети Капиштец, Старо Водно, Долно Водно, Мало Курило и Цвеќара.

Оглас за ангажирање на сезонски работници

 • 17 август 2018
 • Број на прегледи: 25
 • 0 Коментари
Оглас за ангажирање на сезонски работници
Поради редовно одржување на чистотата и зголемен обем на работа, Општина Центар – Скопје има потреба од ангажирање на 3 сезонски работници за периодот од 3.9.2018.

Реконстурирани патеките и паркингот во ООУ “11-ти Октомври“

 • 17 август 2018
 • Број на прегледи: 82
 • 0 Коментари
Реконстурирани патеките и паркингот во ООУ “11-ти Октомври“
Патеките и паркингот во ООУ “11-ти Октомври“, во вкупна површина од 600 м2 се целосно реконструирани и истите ќе им овозможат на децата да се движат безбедно и сигурно.

Општина Центар продолжува со летната акција за чистење

 • 16 август 2018
 • Број на прегледи: 79
 • 0 Коментари
Општина Центар продолжува со летната акција за чистење
Општина Центар продолжува со акцијата за отстранување на диво поставените тезги и дивите препродавачи околу „ Зелен пазар“.

БЛОКОВИТЕ 9 и 24 од ДУП Градска четврт Ј 07 локалитети Капиштец, Старо Водно, Долно Водно, Мало Курило и Цвеќара на продолжението на 16-тата седница на Советот на Центар

 • 16 август 2018
 • Број на прегледи: 877
 • 0 Коментари
БЛОКОВИТЕ 9 и 24 од ДУП Градска четврт Ј 07 локалитети Капиштец, Старо Водно, Долно Водно, Мало Курило и Цвеќара на продолжението на 16-тата седница на Советот на Центар

Дневен ред за продолжение на 16-та седница на Совет на Општина Центар Скопје

Детската игра и креативност повторно го „обоија“ Капиштец

 • 16 август 2018
 • Број на прегледи: 43
 • 0 Коментари
Детската игра и креативност повторно го „обоија“ Капиштец
Детската игра и креативност донесоа уште една возбудливо и интересно попладне во паркот Капиштец. Слоганот „Остави го таблетот, симни се пред зграда“ и оваа среда поттикна голем број родители и деца да дојдат на заедничко дружење во маало.

Општина Центар поставува лифт за храна во градинката “Кочо Рацин“, објект Н.Н. Борче

 • 15 август 2018
 • Број на прегледи: 53
 • 0 Коментари
Општина Центар поставува лифт за храна во градинката “Кочо Рацин“, објект Н.Н. Борче
Општина Центар продолжува со континуирана грижа и подобрување на условите за најмладите во градинките за сместување, престој, едукација и забава на децата.

Заборавените детски игри ќе оживеат во паркот Капиштец

 • 15 август 2018
 • Број на прегледи: 54
 • 0 Коментари
Заборавените детски игри ќе оживеат во паркот Капиштец
„Пу за мене, пу за сите“, „Граница“, „Ема есаса, есаса е циција“... Овие фрази проследени со гласни извици и детски насмевки во минатото можеа редовно да се чујат низ сите скопски маала. Детските игри како криенка, плочка, граница, ластик, џамлии, сервис беа главна забава за време на летниот распуст. Но, веќе со години не е така. Нивното место го заменија компјутерите, таблетите, мобилните телефони. Маалските игри со кои растеа денешните родители се речиси целосно заборавени. Нивните деца никогаш не играле речиси ниту една од овие игри. 

ЈП ПОЦ започнува со бележење на паркинг места и поставување на нови информативни табли

 • 13 август 2018
 • Број на прегледи: 75
 • 0 Коментари
ЈП ПОЦ започнува со бележење на паркинг места и поставување на нови информативни табли
Јавното претпријатие за јавни паркиралишта „Паркинзи на Општина Центар“-Скопје од денеска започнува со бележење на паркинг места и поставување на нови информативни табли на сите паркиралишта со кои стопанисува претпријатието со цел полесно, попрегледно и пофункционално паркирање во општина Центар.
12345678910 Последна