mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Општина Центар со поддршка на завршната конференција поглавје 23 : Пандорина кутија или клуч за добро владеење?

 • 5 јуни 2018
 • Број на прегледи: 56
 • 0 Коментари
Општина Центар со поддршка на завршната конференција поглавје 23 : Пандорина кутија или клуч за добро владеење?

Градоначалникот на општина Центар денеска присуствуваше на конференција од Проектот Мрежа 23 + која беше организирана  од Институтот за Европска политика Скопје во соработка Хелсиншки комитет за човекови права, а поддржана од општина Центар , со цел да се поттикне дијалог за решение во областите од поглавје 23.

Општина Центар со поддршка на манифестацијата „Пролетни бакнежи и прегратки“

 • 5 јуни 2018
 • Број на прегледи: 141
 • 0 Коментари
Општина Центар со поддршка на манифестацијата „Пролетни бакнежи и прегратки“

Првиот скопски извиднички одред „Маршал Тито“, ја организираше традиционалната манифестација „Пролетни бакнежи и прегратки“.  Манифестацијата, поддржана од општина Центар имаше натпреварувачки и едукативен карактер.

Општина Центар започнува со целосна реконструкција на улицата Ѓуро Ѓоновиќ

 • 4 јуни 2018
 • Број на прегледи: 73
 • 0 Коментари
Општина Центар започнува со целосна реконструкција на улицата Ѓуро Ѓоновиќ

Маџир Маало, една од најстарите скопски населби нема да остане запоставена и заборавена. Градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ, денеска на прес конференција најави дека општина Центар започнува со целосна реконструкција на улицата „Ѓуро Ѓоновиќ“.

Богдановиќ: Ќе му ставам крај на собраќајниот хаос

 • 4 јуни 2018
 • Број на прегледи: 85
 • 0 Коментари
Богдановиќ: Ќе му ставам крај на собраќајниот хаос
Политиколог по професија, 33-годишниот Саша Богдановиќ, е еден од најмладите политичари во земјава, кој на последните локални избори ја доби довербата од центарци. Без влакна на јазикот говори дека во минатото прекуноќ се менувале ДУП-ови, а со тоа се уништувала животната средина за сегашните и за идните генерации. 

По 20 години асфалтирани улиците во Крњево

 • 1 јуни 2018
 • Број на прегледи: 79
 • 0 Коментари
По 20 години асфалтирани улиците во Крњево

Општина Центар  започна со решавање на проблемот на жителите на Крњево, кој е стар повеќе од 20 години. Започната е санација  на  дел од  улиците во населбата Крњево. Со поставување нов асфалт во дел  ќе  се зголеми безбедноста  на пешаците и на  учесниците во сообраќајот.

ОПШТИНА ЦЕНТАР СО ПРИЗНАНИЈА ЗА ДЕЦАТА ХЕРОИ КОИ СПАСИЈА ЧОВЕК ВО АВТОБУС

 • 1 јуни 2018
 • Број на прегледи: 109
 • 0 Коментари
ОПШТИНА ЦЕНТАР СО ПРИЗНАНИЈА ЗА ДЕЦАТА ХЕРОИ КОИ СПАСИЈА ЧОВЕК ВО АВТОБУС

Општина Центар им додели признанија на 13-годишните Петар Тодоровски, Ведран Лауренчиќ и Мила Кочевска, кои пред два дена спасија патник во градски автобус,кому му се слошило и колабирал за време на возењето. Вчера на настан во паркот во Капиштец, организиран од општината, градоначалникот на Центар, Саша Богдановиќ им се заблагодари на тројцата ученици во ОУ „Кочо Рацин“ за нивната храброст и пожртвуваност и им ги додели признанијата.

 

„ЛИГА ЦЕНТАР 2017/2018 “

 • 1 јуни 2018
 • Број на прегледи: 186
 • 0 Коментари
„ЛИГА ЦЕНТАР 2017/2018 “

Општина Центар и оваа година традиционално и успешно ја реализираше „ЛИГА ЦЕНТАР 2017/2018“ .

НАГРАДЕНИ НАЈДОБРИТЕ ВОСПИТУВАЧИ, НЕГУВАТЕЛИ И СТРУЧНИ СОРАБОТНИЦИ ВО ОПШТИНА ЦЕНТАР

 • 31 мај 2018
 • Број на прегледи: 734
 • 0 Коментари
НАГРАДЕНИ НАЈДОБРИТЕ ВОСПИТУВАЧИ, НЕГУВАТЕЛИ И СТРУЧНИ СОРАБОТНИЦИ ВО ОПШТИНА ЦЕНТАР

Денес во матичниот објект на градинката „13 Ноември“, Општина Центар одржа завршна манифестација на која беа доделени наградите за најдобар воспитувач, негувател, а за прв пат оваа година и за најдобар стручен соработник.

"Близу џез"-проект на општина Центар

 • 31 мај 2018
 • Број на прегледи: 54
 • 0 Коментари
"Близу џез"-проект на општина Центар

Општина Центар синоќа во кино Култура организираше еден несекојдневен џез концерт за љубителите на џез музиката во изведба на SOUL FOOD SEXTET, во состав: Дамир Имери, Предраг Икономовски, Дејан Бобиќ, Бодин Попов, Дарко Мучев и Кирил Кузмановски.

12345678910 Последна