mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Центар е прва и единствена општина која се вклучува во проектот на ЕУ„Social biking Challenge“

 • 15 септември 2018
 • Број на прегледи: 259
 • 0 Коментари
Центар е прва и единствена општина која се вклучува во проектот на ЕУ„Social biking Challenge“

Центар, е прва и единствена општина  во Република Македонија, која се вклучува во проектот на Европската Унија, „Social biking Challenge“, во рамките на Европската недела на мобилност што традиционално се одржува во периодот од 16 до 22 септември.

ПОЦ во соработка со Општина Центар и ЈП „Комунална Хигиена“ започна со темелно чистење на паркиралиштата

 • 15 септември 2018
 • Број на прегледи: 57
 • 0 Коментари
ПОЦ во соработка со Општина Центар и ЈП „Комунална Хигиена“ започна со темелно чистење на паркиралиштата

“Европски Центар“ - Средба на Богдановиќ со невладиниот сектор

 • 14 септември 2018
 • Број на прегледи: 83
 • 0 Коментари
“Европски Центар“ - Средба на Богдановиќ со невладиниот сектор

Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, денеска одржа средба со невладините организации кои делуваат на територија на општина Центар.

Одбележан Светскиот ден на глобалната чистота

 • 14 септември 2018
 • Број на прегледи: 56
 • 0 Коментари
Одбележан Светскиот ден на глобалната чистота
По повод утрешниот Светски ден на глобалната чистота, административните работници на ЈП Комунална Хигиена организираа акција за чистење на градот.

Петтоодделенецот Александар Стојановски од ООУ Димитар Миладинов доби прва награда на ликовен конкурс во Москва

 • 14 септември 2018
 • Број на прегледи: 56
 • 0 Коментари
Петтоодделенецот Александар Стојановски од ООУ Димитар Миладинов доби прва награда на ликовен конкурс во Москва
Ученици од ОУ „Димитар Миладинов“ од Центар, Скопје ја претставуваа Македонија на Меѓународниот фестивал на рускиот јазик што се одржа од 28 август до 1 септември во Москва. 

Од 1-ви октомври почнува проектот “Наставник по физичко за сите ученици од 1-во до 5-то одделение“

 • 14 септември 2018
 • Број на прегледи: 69
 • 0 Коментари
Од 1-ви октомври почнува проектот “Наставник по физичко за сите ученици од 1-во до 5-то одделение“
Од  1-ви октомври општина Центар стартува со проектот “Наставник по физичко за сите ученици од 1-во до 5-то одделение“.

Рефлектирачки приврзоци донација од ОКТА за побезбедно движењена сите првачиња во Скопје

 • 13 септември 2018
 • Број на прегледи: 206
 • 0 Коментари
Рефлектирачки приврзоци донација од ОКТА за побезбедно движењена сите првачиња во Скопје
Компанијата ОКТА започна акција за доделување рефлектирачкиприврзоци на сите првачиња на територијата на Скопје. 

ООУ Јохан Хајнрих Песталоци доби грант од Еразмус+ за подобрување ИКТ вештини

 • 13 септември 2018
 • Број на прегледи: 43
 • 0 Коментари
ООУ Јохан Хајнрих Песталоци доби грант од Еразмус+ за подобрување ИКТ вештини
Наставниците од ООУ “Јохан Хајнрих Песталоци“ ќе земат учество на обуки за модернизација на наставниот процес преку подобрување на ИКТ вештините.

Општина Центар започна со реконструкција на улицата “Димитар Пандилов“ на Водно

 • 12 септември 2018
 • Број на прегледи: 56
 • 0 Коментари
Општина Центар започна со реконструкција на улицата “Димитар Пандилов“ на Водно

Општина Центар по повеќе од 20 години започна со реконструкција на улицата “Димитар Пандилов“.

На прес конференција ова денеска го соопшти градоначалникот на општината, Саша Богдановиќ.

12345678910 Последна