mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Отворени просториите за јасли во градинката „Кочо Рацин“, објект „Багремар“

 • 3 октомври 2018
 • Број на прегледи: 154
 • 0 Коментари
Отворени просториите за јасли во градинката „Кочо Рацин“, објект „Багремар“

По цели 4 години, општина Центар го надмина проблемот со згрижување на најмалата група во градинката „Кочо Рацин“.

ЈП ПОЦ: САНИРАНИ УДАРНИТЕ ДУПКИ НА ПАРКИРАЛИШТЕТО „АУТОМАКЕДОНИЈА“

 • 3 октомври 2018
 • Број на прегледи: 64
 • 0 Коментари
ЈП ПОЦ: САНИРАНИ УДАРНИТЕ ДУПКИ НА ПАРКИРАЛИШТЕТО „АУТОМАКЕДОНИЈА“

Надлежните служби на Општина Центар денеска ги санираа ударните дупки на затвореното паркиралиште „Аутомакедонија“ со кое стопанисува ЈП Паркинзи на Општина Центар и во соработка со ЈП „Комунална Хигиена“ паркиралиштето е целосно и темелно исчистено.

Општина Центар и ЈП Комунална Хигиена на 6-ти и 7-ми октомври организираат акција за собирање кабаст отпад

 • 3 октомври 2018
 • Број на прегледи: 172
 • 0 Коментари
Општина Центар и ЈП Комунална Хигиена на 6-ти и 7-ми октомври организираат акција за собирање кабаст отпад
На 6-ти и 7-ми октомври општина Центар во соработка со ЈП “Комунална Хигиена“, организира акција за собирање кабаст отпад од домаќинствата.

Известување за отстранување на градба 2.10.2018

 • 2 октомври 2018
 • Број на прегледи: 102
 • 0 Коментари
Известување за отстранување на градба 2.10.2018
Овластен градежен инспектор на општина Центар по извршениот увид изготви решение со кое на инвеститорот  Работнички Консалтинг ДООЕЛ Скопје, му наложува во рок од три дена да ја отстрани градбата која не е согласно прописите од Законот за градење.

Редовно чистење и поткастрување на грмушки во Центар

 • 2 октомври 2018
 • Број на прегледи: 99
 • 0 Коментари
Редовно чистење и поткастрување на грмушки во Центар
Општина Центар продолжува со одржувањето на хигиената, урбаното зеленило и хортикултурното уредување на зелените површини што се наоѓаат на територија на општината.

Во Центар одржано Олдтајмер рели 2018

 • 2 октомври 2018
 • Број на прегледи: 224
 • 0 Коментари
Во Центар одржано Олдтајмер рели 2018
И оваа година, АКК Примо авј и О.К. Класик под покровителство на Општина Центар  на 29 септември 2018-та ja организираа манифестација од еднодневен карактер Олдтајмер Рели Скопје 2018.

АКК Примо авј и О.К. Класик под покровителство на Општина Центар во сабота (29 септември) организираат манифестација од еднодневен карактер Олдтајмер Рели Скопје 2018.

 • 27 септември 2018
 • Број на прегледи: 143
 • 0 Коментари
АКК Примо авј и О.К. Класик под покровителство на Општина Центар во сабота (29 септември) организираат манифестација од еднодневен карактер Олдтајмер Рели Скопје 2018.

Ревијата се состои од два дела. Првиот дел е изложба на олдтајмер возила и моторцикли, во кој учество ќе земат 20 странски и 35 домашни претставници на ексклузивни олдтајмер возила поделени во два периоди до 1970 година и од 1971 до 1984 година. Возилата ќе бидат оценети и наградени од стручна техничка комисија.

Комисија за еднакви можности на жените и мажите на општина Центар - Трибина за самоконтрола и превенција на рак на дојка

 • 27 септември 2018
 • Број на прегледи: 90
 • 0 Коментари
Комисија за еднакви можности на жените и мажите на општина Центар - Трибина за самоконтрола и превенција на рак на дојка
 Комисијата за еднакви можности на жените и мажите на Општина Центар-Скопје, во согласност со Програмата и со Акциониот план за 2018 година, одржа трибина од областа на здравјето, односно превенција од малигни заболувања на тема „Самоконтрола и превенција на рак на дојка“, на 25.9.2018 година во Урбаната заедница „Мирче Мацан“.

Втора година во соработка со Астарта - Работилници за едукација за бременост, породување и родителство

 • 26 септември 2018
 • Број на прегледи: 112
 • 0 Коментари
Втора година во соработка со Астарта - Работилници за едукација за бременост, породување и родителство
Втора година по ред, во периодот од октомври до декември ќе се одржи циклусот бесплатни работилници „Холистичка едукација за бременост, породување и родителство“. Работилниците се во организација и изведба на Женскиот центар Астарта со поддршка на општина Центар.
12345678910 Последна