mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

О Б Ј А В А брoj 01 / 2018 за издавање под закуп на деловен простор по пат на ЕЛЕКТРОНСКО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ (првa објава)

 • 21 септември 2018
 • Број на прегледи: 98
 • 0 Коментари
О Б Ј А В А брoj 01 / 2018 за издавање под закуп на деловен простор по пат на ЕЛЕКТРОНСКО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ (првa објава)

Општина Центар објавува објава за давање под закуп на деловен простор по пат на електронско јавно наддавање.

Општина Центар подготвува Локален Акционен План за животна средина (ЛЕАП) за период 2019-2024/Анкетен Прашалник за граѓаните

 • 21 септември 2018
 • Број на прегледи: 71
 • 0 Коментари
Општина Центар подготвува Локален Акционен План за животна средина (ЛЕАП) за период 2019-2024/Анкетен Прашалник за граѓаните

Прашалник за Локален Акционен План за животна средина

Средба Богдановиќ - Дукс

 • 20 септември 2018
 • Број на прегледи: 90
 • 0 Коментари
Средба Богдановиќ - Дукс
Градоначалникот Богдановиќ го запозна амбасадорот со работата и делувањето на општина Центар како дел од единиците на локалната самоуправа во Македонија.

Советот на општина Центар ја одржа 18-тата седница

 • 19 септември 2018
 • Број на прегледи: 146
 • 0 Коментари
Советот на општина Центар ја одржа 18-тата седница
Советот на општина Центар вчера ја одржа 18-тата седница. Донации и годишни програми за работа и за екскурзии на основните училишта беа најзастапени во дневниот ред.

Сервисирани 4 јавни чешми во Центар

 • 19 септември 2018
 • Број на прегледи: 54
 • 0 Коментари
Сервисирани 4 јавни чешми во Центар
Општина Центар, на барање на жителите, ги сервисираше и замени 4 јавни чешми на територија на општината. Три се наоѓаат во населбата Капиштец, а заменета е и фонтаната во Дебар Маало, на раскрсницата на улиците Орце Николов и Наум Наумовски Борче.

Општина Центар организирано ги чисти дивите депонии и го собира шутот

 • 19 септември 2018
 • Број на прегледи: 40
 • 0 Коментари
Општина Центар организирано ги чисти дивите депонии и го собира шутот
Со багери и камиони беа исчистени депониите на улиците Ѓуро Ѓоновиќ, Кеј 13 Ноември и улица Преспанска. Депонијата со расипана храна, суви гранки,облека, стара покуќнина, расипани електрични уреди беше собрана на потегот околу Зелен пазар.

Општина Центар затвори незаконско градилиште на Кале

 • 18 септември 2018
 • Број на прегледи: 86
 • 0 Коментари
Општина Центар затвори незаконско градилиште на Кале
Овластен градежен инспектор на општина Центар со полициска придружба денеска затвори нелегално градилиште во населбата Кале, откако во текот на вчерашниот ден донесе решение за отстранување на повеќе градби – потпорни ѕидови; оградни ѕидови; помошни објекти и доградба.

Општина Центар со акција за собирање на електричен отпад: “Донеси стар уред и земи ваучер за попуст!“

 • 17 септември 2018
 • Број на прегледи: 97
 • 0 Коментари
Општина Центар со акција за собирање на електричен отпад: “Донеси стар уред и земи ваучер за попуст!“
Општина Центар, веќе две години по ред, ја организира есенската акција во рамките на  проектот: “Донеси стар уред и земи ваучер со попуст за нов!“, со кој се овозможува собирање на отпадната електрична и електронска опрема директно од домовите на граѓаните преку ефикасен и економски одржлив систем за собирање, селектирање, рециклирање, преработка и отстранување на отпадна електрична и електронска опрема од целата територија на општината.

Дневен ред за 18-та седница на Советот на општина Центар

 • 17 септември 2018
 • Број на прегледи: 106
 • 0 Коментари
Дневен ред за 18-та седница на Советот на општина Центар

Дневен ред за 18-та седница на Совет на општина Центар, закажана за 18.9.2018 (вторник); во 14:00 часот, во салата на Советот на општината (барака бр. 6)

12345678910 Последна