mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Известување за барањата за изземање на членови на избирачки одбори - Центар

 • 20 септември 2018
 • Број на прегледи: 44
 • 0 Коментари
Известување за барањата за изземање на членови на избирачки одбори - Центар
PDF известување за барањата за изземање на членови на општински избирачки одбори  во општина Центар.

Советот на општина Центар ја одржа 18-тата седница

 • 19 септември 2018
 • Број на прегледи: 146
 • 0 Коментари
Советот на општина Центар ја одржа 18-тата седница
Советот на општина Центар вчера ја одржа 18-тата седница. Донации и годишни програми за работа и за екскурзии на основните училишта беа најзастапени во дневниот ред.

Сервисирани 4 јавни чешми во Центар

 • 19 септември 2018
 • Број на прегледи: 54
 • 0 Коментари
Сервисирани 4 јавни чешми во Центар
Општина Центар, на барање на жителите, ги сервисираше и замени 4 јавни чешми на територија на општината. Три се наоѓаат во населбата Капиштец, а заменета е и фонтаната во Дебар Маало, на раскрсницата на улиците Орце Николов и Наум Наумовски Борче.

Општина Центар организирано ги чисти дивите депонии и го собира шутот

 • 19 септември 2018
 • Број на прегледи: 40
 • 0 Коментари
Општина Центар организирано ги чисти дивите депонии и го собира шутот
Со багери и камиони беа исчистени депониите на улиците Ѓуро Ѓоновиќ, Кеј 13 Ноември и улица Преспанска. Депонијата со расипана храна, суви гранки,облека, стара покуќнина, расипани електрични уреди беше собрана на потегот околу Зелен пазар.

Општина Центар затвори незаконско градилиште на Кале

 • 18 септември 2018
 • Број на прегледи: 86
 • 0 Коментари
Општина Центар затвори незаконско градилиште на Кале
Овластен градежен инспектор на општина Центар со полициска придружба денеска затвори нелегално градилиште во населбата Кале, откако во текот на вчерашниот ден донесе решение за отстранување на повеќе градби – потпорни ѕидови; оградни ѕидови; помошни објекти и доградба.

Општина Центар со акција за собирање на електричен отпад: “Донеси стар уред и земи ваучер за попуст!“

 • 17 септември 2018
 • Број на прегледи: 97
 • 0 Коментари
Општина Центар со акција за собирање на електричен отпад: “Донеси стар уред и земи ваучер за попуст!“
Општина Центар, веќе две години по ред, ја организира есенската акција во рамките на  проектот: “Донеси стар уред и земи ваучер со попуст за нов!“, со кој се овозможува собирање на отпадната електрична и електронска опрема директно од домовите на граѓаните преку ефикасен и економски одржлив систем за собирање, селектирање, рециклирање, преработка и отстранување на отпадна електрична и електронска опрема од целата територија на општината.

Дневен ред за 18-та седница на Советот на општина Центар

 • 17 септември 2018
 • Број на прегледи: 106
 • 0 Коментари
Дневен ред за 18-та седница на Советот на општина Центар

Дневен ред за 18-та седница на Совет на општина Центар, закажана за 18.9.2018 (вторник); во 14:00 часот, во салата на Советот на општината (барака бр. 6)

КОНКУРС за финансирање на проекти од локален интерес во областа на сценската уметност

 • 17 септември 2018
 • Број на прегледи: 228
 • 0 Коментари
КОНКУРС за финансирање на проекти од локален интерес во областа на сценската уметност

Општина Центар објавува конкурс за финансирање на проекти од локален интерес во областа на сценската уметност.

Општина Центар активно се вклучува во Европската недела на мобилност

 • 17 септември 2018
 • Број на прегледи: 57
 • 0 Коментари
Општина Центар активно се вклучува во Европската недела на мобилност

Општина Центар активно ќе се вклучи во Европската недела на мобилност, која секоја година се одржува традиционално од 16-22 септември.

12345678910 Последна