mk-MKen-US
Општина
Центар

Новости

Милионски суми општина Центар плаќала за бркањена птици и чување на спомениците од Скопје 2014

 • 14 февруари 2017
 • Број на прегледи: 98
 • 0 Коментари
Милионски суми општина Центар плаќала за бркањена птици и чување на спомениците од Скопје 2014
Неверојатни 8.400.000 денари е вредноста на двата договори склучени во 2011-та и 2012-та година од страна на поранешното општинско раководство, предводено од ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ се чувствува загрозено од позитивниот рејтинг на Жерновски

 • 10 февруари 2017
 • Број на прегледи: 109
 • 0 Коментари
ВМРО-ДПМНЕ се чувствува загрозено од позитивниот рејтинг на Жерновски
Неоснованите обвинувања кои ВМРО-ДПМНЕ ги искажа на денешниот прес се само реакција на резултатите од последнто истражување за задоволството на граѓаните од работата на локалната власт во општина Центар. Анкетите јасно покажуваат дека 65 отсто од граѓаните на Центар се задоволни од работата на Жерновски. Ваквите бројки се неоспорлив доказ кој се темели на реалноста, за разлика од обвинувањата на ВМРО-ДПМНЕ.

Ќе се реализираат првите “Идеи за Центар“ предложени од граѓаните

 • 10 февруари 2017
 • Број на прегледи: 124
 • 0 Коментари
Ќе се реализираат првите “Идеи за Центар“ предложени од граѓаните

 Општина Центар ќе  го реновира игралиштето “Партизан“ до Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.  Ова е предлог на  Филип Симеонов , кој  го сподели на веб-платформата “Идеи за Центар“  и доби најмногу гласови од граѓаните. 

Истражување: 65% од граѓаните на Центар задоволни од работата на градоначалникот Андреј Жерновски

 • 9 февруари 2017
 • Број на прегледи: 63
 • 0 Коментари
Истражување: 65% од граѓаните на Центар задоволни од работата на градоначалникот Андреј Жерновски
Речиси две третини од граѓаните на Центар или 62,3%, сметаат дека работите во општина Центар се движат во правилна насока, додека 24,6% сметаат дека одат во погрешна. Ова го покажува редовното истражување на Агенција Рејтинг, за задоволството на граѓаните од работата на локалната власт во општина Центар. 

ЈАВЕН ПОВИК за прибирање на барања за средства од буџет на општина Центар за програмски активности на здруженија и фондации

 • 9 февруари 2017
 • Број на прегледи: 279
 • 0 Коментари
ЈАВЕН ПОВИК за прибирање на барања за средства од буџет на општина Центар за програмски активности на здруженија и фондации

Општина Центар објавува јавен повик за прибирање на барања за користење на средства од буџетот на општината наменети за финансирање на програмски активности на здруженија и фондации.

Жерновски и еко-активистите договорија конкретни чекори против загадувањето

 • 8 февруари 2017
 • Број на прегледи: 161
 • 0 Коментари
Жерновски и еко-активистите договорија конкретни чекори против загадувањето
На средбата Жерновски и еко-активистите Мерима Ебип и Владимир Ристески разговараа за преземање  конкретни мерки на краток и долг рок, кои би резултирале со намалување на загадувањето на воздухот.

Општина Центар комплетно ја реконструира улицата “Коста Веселинов“

 • 7 февруари 2017
 • Број на прегледи: 153
 • 0 Коментари
Општина Центар комплетно ја реконструира улицата “Коста Веселинов“
Општина Центар комплетно ја реконструира улицата “Коста Веселинов“. По 15-тина години се вади стариот асфалт под кој беа поставени старите макадам коцки.

Дарувај крв, спаси живот

 • 5 февруари 2017
 • Број на прегледи: 104
 • 0 Коментари
Дарувај крв, спаси живот
Советот на млади на општина Центар на ден 08.02.2017 година ( среда ) од 11:00 часот до 17: 00 часот организира крводарителска акција.

Реакција 2.2.2017

 • 2 февруари 2017
 • Број на прегледи: 122
 • 0 Коментари
Реакција 2.2.2017
ВМРО-ДПМНЕ повторно ја лаже јавноста со цел да добие ситни политички поени во Центар, овојпат злоупотребувајќи ги учениците.
12345678910 Последна