mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Комисија за еднакви можности на жените и мажите на општина Центар - Трибина за самоконтрола и превенција на рак на дојка

 • 27 септември 2018
 • Број на прегледи: 65
 • 0 Коментари
Комисија за еднакви можности на жените и мажите на општина Центар - Трибина за самоконтрола и превенција на рак на дојка
 Комисијата за еднакви можности на жените и мажите на Општина Центар-Скопје, во согласност со Програмата и со Акциониот план за 2018 година, одржа трибина од областа на здравјето, односно превенција од малигни заболувања на тема „Самоконтрола и превенција на рак на дојка“, на 25.9.2018 година во Урбаната заедница „Мирче Мацан“.

Втора година во соработка со Астарта - Работилници за едукација за бременост, породување и родителство

 • 26 септември 2018
 • Број на прегледи: 67
 • 0 Коментари
Втора година во соработка со Астарта - Работилници за едукација за бременост, породување и родителство
Втора година по ред, во периодот од октомври до декември ќе се одржи циклусот бесплатни работилници „Холистичка едукација за бременост, породување и родителство“. Работилниците се во организација и изведба на Женскиот центар Астарта со поддршка на општина Центар.

Известување за продолжување на 18-та седница на Совет на општина Центар

 • 26 септември 2018
 • Број на прегледи: 103
 • 0 Коментари
Известување за продолжување на 18-та седница на Совет на општина Центар

Известување за продолжение на 18-та седница на Совет

Богдановиќ и Пендаровски во посета на новото основно училиште во Капиштец

 • 26 септември 2018
 • Број на прегледи: 92
 • 0 Коментари
Богдановиќ и Пендаровски во посета на новото основно училиште во Капиштец

Денеска градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ и Националниот координатор за подготовка на РМ  за членство во НАТО, Стево Пендаровски го посетија новото училиште во Капиштец кое е во фаза на изградба.

Училишни сообраќајни единици во Центар

 • 25 септември 2018
 • Број на прегледи: 1382
 • 0 Коментари
Училишни сообраќајни единици во Центар

Општина Центар се грижи за безбедноста на учениците. Затоа реализираме проекти , чија цел е зголемување на безбедноста на учениците при нивно доаѓањe и заминување од училиште

Одлука за распределба на средства од буџетот на Општина Центар-Скопје за 2018 година за финансирање на здруженија и фондации

 • 25 септември 2018
 • Број на прегледи: 99
 • 0 Коментари
Одлука за распределба на средства од буџетот на Општина Центар-Скопје за 2018 година за финансирање на здруженија и фондации

Општина Центар објавува одлука за распределба на средства од буџетот на општината за 2018 година за финансирање на здруженија и фондации

Обука за апликации на ЕРАЗМУС програмата во Канцеларија за млади на општина Центар

 • 22 септември 2018
 • Број на прегледи: 96
 • 0 Коментари
Обука за апликации на ЕРАЗМУС програмата во Канцеларија за млади на општина Центар
Наставниците од основните училишта на општина Центар денес се дел од обуката за подготовка на апликација за ЕРАЗМУС програмата за образование.

„Нега за стари лица“ - успешен проект на општина Центар

 • 22 септември 2018
 • Број на прегледи: 76
 • 0 Коментари
„Нега за стари лица“ - успешен проект на општина Центар

Денеска градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, заедно со министерката за труд и социјална политика и претставници од граѓанската организација Хуманост посетија семејство кое добива помош и услуги преку проектот Нега и грижа за стари лица во домашни услови на општината.

Во ООУ Димитар Миладинов одбележан Светскиот ден на мирот

 • 21 септември 2018
 • Број на прегледи: 101
 • 0 Коментари
Во ООУ Димитар Миладинов одбележан Светскиот ден на мирот
Училиштата се и лулки уште од самите почетоци на детскиот развој се обидуваат во секоја индивидуа да го втемелат сппознанието и свеесноста за потребата од личен развој, толеранција, меѓусебна почит и соживот.
12345678910 Последна