mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Општина Центар започнува со целосна реконструкција на улицата Ѓуро Ѓоновиќ

 • 4 јуни 2018
 • Број на прегледи: 73
 • 0 Коментари
Општина Центар започнува со целосна реконструкција на улицата Ѓуро Ѓоновиќ

Маџир Маало, една од најстарите скопски населби нема да остане запоставена и заборавена. Градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ, денеска на прес конференција најави дека општина Центар започнува со целосна реконструкција на улицата „Ѓуро Ѓоновиќ“.

Богдановиќ: Ќе му ставам крај на собраќајниот хаос

 • 4 јуни 2018
 • Број на прегледи: 85
 • 0 Коментари
Богдановиќ: Ќе му ставам крај на собраќајниот хаос
Политиколог по професија, 33-годишниот Саша Богдановиќ, е еден од најмладите политичари во земјава, кој на последните локални избори ја доби довербата од центарци. Без влакна на јазикот говори дека во минатото прекуноќ се менувале ДУП-ови, а со тоа се уништувала животната средина за сегашните и за идните генерации. 

Награди за најбрзите и највештите велосипедисти од основните училишта во Центар

 • 29 мај 2018
 • Број на прегледи: 137
 • 0 Коментари
Награди за најбрзите и највештите велосипедисти од основните училишта во Центар
Денеска, учениците од основните училишта во општина Центар се натпреваруваа и ги покажаа своите вештини во возење велосипед. Најдобрите шестмина добија пригодни награди, а две училишта од општина ЦентарООУ Коле Неделковски и Гоце Делчев, добија велосипеди. Настанот беше дел од проектот “Цел Центар на Точак“.

Општина Центар ќе ја започне реконструкцијата на „Ѓуро Ѓоновиќ“

 • 24 мај 2018
 • Број на прегледи: 118
 • 0 Коментари
Општина Центар ќе ја започне реконструкцијата на „Ѓуро Ѓоновиќ“
Општина Центар ја прифаќа забелешката  од  денешното соопштение на Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, Центар, иако не наведуваат дека фотографиите и текстот за водата на раскопана улица се однесуваат само  за  Маџир Маало. 

Демант

 • 23 мај 2018
 • Број на прегледи: 127
 • 0 Коментари
Демант

Општина Центар најостро го демантира написот, објавен на портал, во кој се изнесуваат непроверени и неточни информации, единствено со цел да се наштети на имиџот на општината и на градоначалникот Саша Богдановиќ.

Јавна анкета за Предлог ДУП Градска четврт И 06-Пролет

 • 21 мај 2018
 • Број на прегледи: 189
 • 0 Коментари
Јавна анкета за Предлог ДУП Градска четврт И 06-Пролет
Од наредниот понеделник започнува јавната анкета на Предлог Деталниот урбанистички план Градска четврт И 06-Пролет. 

Екипата на „Димитар Миладинов“ првак во фудбал во „Лига Центар“

 • 17 мај 2018
 • Број на прегледи: 124
 • 0 Коментари
Екипата на „Димитар Миладинов“ првак во фудбал во „Лига Центар“

Екипата на  ООУ „Димитар Миладинов“ е првак во фудбал во „Лига Центар 2017/2018“.

Седница на Совет на општина Центар на 22.05.2018

 • 17 мај 2018
 • Број на прегледи: 219
 • 0 Коментари
Седница на Совет на општина Центар на 22.05.2018

Советот на општина Центар ќе ја одржи тринаесеттата седница на Советот.

 Седницата ќе се одржи на 22.05.2018 година /вторник/, со почеток во 14 часот.

Правилник за регулирање на постапката за одобрување за вршење прекопи

 • 17 мај 2018
 • Број на прегледи: 85
 • 0 Коментари
Правилник за регулирање на постапката за одобрување за вршење прекопи

Општина Центар со Правилник ќе ја регулира постапката и условите за одобрување за вршење прекопи. Правилникот пропишува по завршувањето на градежните работи, инвеститорот јавната површина каде што се изведувани градежните работи, да ја врати во првобитната состојба.

12345678910 Последна