mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Отстрането импровизирано живеалиште - дивоградба во Маџир Маало

 • 25 октомври 2018
 • Број на прегледи: 54
 • 0 Коментари
Отстрането импровизирано живеалиште - дивоградба во Маџир Маало
Денес, на улицата “Кузман Јосифовски Питу“, непосредно до Народната Банка на Република Македонија, Секторот за инспекциски работи на општина Центар со придружба на техничка механизација отстрани импровизирано живеалиште – дивоградба.

Дневен ред за 19-та седница на Совет

 • 25 октомври 2018
 • Број на прегледи: 121
 • 0 Коментари
Дневен ред за 19-та седница на Совет
Дневен ред за 19-та седница на Советот на општин Центар. Седницата ќе се одржи на 25.10.2018 година /четврток/, со почеток во 15 часот.

Општина Центар по повеќе од 15 години го враќа стариот сјај на игралиштето “Партизан“

 • 24 октомври 2018
 • Број на прегледи: 57
 • 0 Коментари
Општина Центар по повеќе од 15 години го враќа стариот сјај на игралиштето “Партизан“

Привршува реконструкцијата на надворешното игралиште “Партизан“ во Дебар Маало, до Судот за прекршоци.

На игралиштето отстранета е старата и оштетена подлога и поставена е нова, асфалтна подлога со површина од 1050 м2.

Средба на Богдановиќ со Европскиот шампион во кик бокс, Димитар Ѓоргиев

 • 24 октомври 2018
 • Број на прегледи: 65
 • 0 Коментари
Средба на Богдановиќ со Европскиот шампион во кик бокс, Димитар Ѓоргиев
Денеска, во посета на градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, дојде Европскиот шампион во кик бокс во сениорска конкуренција, Димитар Ѓоргиев.

Оглас за ангажирање на сезонски работници

 • 22 октомври 2018
 • Број на прегледи: 46
 • 0 Коментари
Оглас за ангажирање на сезонски работници
Поради редовно одржување на чистотата и зголемен обем на работа, Општина Центар – Скопје има потреба од ангажирање на 3 (три) сезонски работници за периодот од 1.11.2018 – 31.12.2018.

Завршува асфалтирањето на улиците Коле Неделковски и Стефан Јакимов Дедов

 • 20 октомври 2018
 • Број на прегледи: 81
 • 0 Коментари
Завршува асфалтирањето на улиците Коле Неделковски и Стефан Јакимов Дедов
Со заменување на стариот и дотраен асфалт и поставување на нов, со вкупна површина од 685 м2, општина Центар ја завршува реконструкцијата на улиците Коле Неделковски и крак од Стефан Јакимов Дедов, во близина на основното училиште “Јохан Хајнрих Песталоци“.

Во градинката Кочо Рацин – промоција на здравата храна и здравиот начин на живот

 • 19 октомври 2018
 • Број на прегледи: 1511
 • 0 Коментари
Во градинката Кочо Рацин – промоција на здравата храна и здравиот начин на живот
Денес во детската градинка Кочо Рацин ја славевме здравата храна и низ игра и песна се потсетивме како треба здраво да се храниме и што треба да јадеме.

100 фосфорни елечиња за учениците од “Ј.Х. Песталоци“

 • 18 октомври 2018
 • Број на прегледи: 88
 • 0 Коментари
100 фосфорни елечиња за учениците од “Ј.Х. Песталоци“

Денеска, во ООУ “Јохан Хајнрих Песталоци“, градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, заедно со СВР Скопје – Одделение за превенција и Агенција Три Стар, им подели 100 фосфорни елеци, дизајнирани со сообраќајни знаци.

Средба Богдановиќ - Хеншо

 • 18 октомври 2018
 • Број на прегледи: 64
 • 0 Коментари
Средба Богдановиќ - Хеншо
Градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, денеска одржа средба со престатвници директорот на Националниот Демократски Институт (НДИ) надлежен за Македонија, Крис Хеншо.
12345678910 Последна