mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Стефан, Лука, Георгина, Ева и Марио изработија анимиран филм

 • 12 октомври 2018
 • Број на прегледи: 51
 • 0 Коментари
Стефан, Лука, Георгина, Ева и Марио изработија анимиран филм
Со неизмерна радост и задоволство, овие 5 ученици со посебни потреби од општина Центар, го гледаа своето „првенче“, заедно со присутната публика во киното „Фросина“,на затворањето на овогодинешниот филмски фестивал, Киненова.  Анимираниот филм децата го изработија под менторство на Жарко Иванов и Владимир Лукаш.

Започнува реконструкцијата на улицата “Стефан Јакимов Дедов“ во Буњаковец

 • 8 октомври 2018
 • Број на прегледи: 55
 • 0 Коментари
Започнува реконструкцијата на улицата “Стефан Јакимов Дедов“ во Буњаковец
Општина Центар започнува со целосно реконструирање на улицата “Стефан Јакимов Дедов“, во близина на основното училиште “Јохан Хајнрих Песталоци“, зад трговскиот центар “Буњаковец“.

Отворени просториите за јасли во градинката „Кочо Рацин“, објект „Багремар“

 • 3 октомври 2018
 • Број на прегледи: 105
 • 0 Коментари
Отворени просториите за јасли во градинката „Кочо Рацин“, објект „Багремар“

По цели 4 години, општина Центар го надмина проблемот со згрижување на најмалата група во градинката „Кочо Рацин“.

ЈП ПОЦ: САНИРАНИ УДАРНИТЕ ДУПКИ НА ПАРКИРАЛИШТЕТО „АУТОМАКЕДОНИЈА“

 • 3 октомври 2018
 • Број на прегледи: 33
 • 0 Коментари
ЈП ПОЦ: САНИРАНИ УДАРНИТЕ ДУПКИ НА ПАРКИРАЛИШТЕТО „АУТОМАКЕДОНИЈА“

Надлежните служби на Општина Центар денеска ги санираа ударните дупки на затвореното паркиралиште „Аутомакедонија“ со кое стопанисува ЈП Паркинзи на Општина Центар и во соработка со ЈП „Комунална Хигиена“ паркиралиштето е целосно и темелно исчистено.

Општина Центар и ЈП Комунална Хигиена на 6-ти и 7-ми октомври организираат акција за собирање кабаст отпад

 • 3 октомври 2018
 • Број на прегледи: 144
 • 0 Коментари
Општина Центар и ЈП Комунална Хигиена на 6-ти и 7-ми октомври организираат акција за собирање кабаст отпад
На 6-ти и 7-ми октомври општина Центар во соработка со ЈП “Комунална Хигиена“, организира акција за собирање кабаст отпад од домаќинствата.

Известување за отстранување на градба 2.10.2018

 • 2 октомври 2018
 • Број на прегледи: 73
 • 0 Коментари
Известување за отстранување на градба 2.10.2018
Овластен градежен инспектор на општина Центар по извршениот увид изготви решение со кое на инвеститорот  Работнички Консалтинг ДООЕЛ Скопје, му наложува во рок од три дена да ја отстрани градбата која не е согласно прописите од Законот за градење.

Редовно чистење и поткастрување на грмушки во Центар

 • 2 октомври 2018
 • Број на прегледи: 63
 • 0 Коментари
Редовно чистење и поткастрување на грмушки во Центар
Општина Центар продолжува со одржувањето на хигиената, урбаното зеленило и хортикултурното уредување на зелените површини што се наоѓаат на територија на општината.

Во Центар одржано Олдтајмер рели 2018

 • 2 октомври 2018
 • Број на прегледи: 178
 • 0 Коментари
Во Центар одржано Олдтајмер рели 2018
И оваа година, АКК Примо авј и О.К. Класик под покровителство на Општина Центар  на 29 септември 2018-та ja организираа манифестација од еднодневен карактер Олдтајмер Рели Скопје 2018.

АКК Примо авј и О.К. Класик под покровителство на Општина Центар во сабота (29 септември) организираат манифестација од еднодневен карактер Олдтајмер Рели Скопје 2018.

 • 27 септември 2018
 • Број на прегледи: 75
 • 0 Коментари
АКК Примо авј и О.К. Класик под покровителство на Општина Центар во сабота (29 септември) организираат манифестација од еднодневен карактер Олдтајмер Рели Скопје 2018.

Ревијата се состои од два дела. Првиот дел е изложба на олдтајмер возила и моторцикли, во кој учество ќе земат 20 странски и 35 домашни претставници на ексклузивни олдтајмер возила поделени во два периоди до 1970 година и од 1971 до 1984 година. Возилата ќе бидат оценети и наградени од стручна техничка комисија.

12345678910 Последна