mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Започнува реконструкцијата на улицата “Стефан Јакимов Дедов“ во Буњаковец

 • 8 октомври 2018
 • Број на прегледи: 55
 • 0 Коментари
Започнува реконструкцијата на улицата “Стефан Јакимов Дедов“ во Буњаковец
Општина Центар започнува со целосно реконструирање на улицата “Стефан Јакимов Дедов“, во близина на основното училиште “Јохан Хајнрих Песталоци“, зад трговскиот центар “Буњаковец“.

Одлуки за вршење и невршење избор на кандидати за вработување на административни службеници во општина Центар по Јавен оглас бр. 139-2018

 • 5 октомври 2018
 • Број на прегледи: 70
 • 0 Коментари
Одлуки за вршење и невршење избор на кандидати за вработување на административни службеници во општина Центар по Јавен оглас бр. 139-2018

ЈП ПОЦ: САНИРАНИ УДАРНИТЕ ДУПКИ НА ПАРКИРАЛИШТЕТО „АУТОМАКЕДОНИЈА“

 • 3 октомври 2018
 • Број на прегледи: 33
 • 0 Коментари
ЈП ПОЦ: САНИРАНИ УДАРНИТЕ ДУПКИ НА ПАРКИРАЛИШТЕТО „АУТОМАКЕДОНИЈА“

Надлежните служби на Општина Центар денеска ги санираа ударните дупки на затвореното паркиралиште „Аутомакедонија“ со кое стопанисува ЈП Паркинзи на Општина Центар и во соработка со ЈП „Комунална Хигиена“ паркиралиштето е целосно и темелно исчистено.

Општина Центар и ЈП Комунална Хигиена на 6-ти и 7-ми октомври организираат акција за собирање кабаст отпад

 • 3 октомври 2018
 • Број на прегледи: 144
 • 0 Коментари
Општина Центар и ЈП Комунална Хигиена на 6-ти и 7-ми октомври организираат акција за собирање кабаст отпад
На 6-ти и 7-ми октомври општина Центар во соработка со ЈП “Комунална Хигиена“, организира акција за собирање кабаст отпад од домаќинствата.

Известување за отстранување на градба 2.10.2018

 • 2 октомври 2018
 • Број на прегледи: 73
 • 0 Коментари
Известување за отстранување на градба 2.10.2018
Овластен градежен инспектор на општина Центар по извршениот увид изготви решение со кое на инвеститорот  Работнички Консалтинг ДООЕЛ Скопје, му наложува во рок од три дена да ја отстрани градбата која не е согласно прописите од Законот за градење.

Редовно чистење и поткастрување на грмушки во Центар

 • 2 октомври 2018
 • Број на прегледи: 63
 • 0 Коментари
Редовно чистење и поткастрување на грмушки во Центар
Општина Центар продолжува со одржувањето на хигиената, урбаното зеленило и хортикултурното уредување на зелените површини што се наоѓаат на територија на општината.

Во Центар одржано Олдтајмер рели 2018

 • 2 октомври 2018
 • Број на прегледи: 178
 • 0 Коментари
Во Центар одржано Олдтајмер рели 2018
И оваа година, АКК Примо авј и О.К. Класик под покровителство на Општина Центар  на 29 септември 2018-та ja организираа манифестација од еднодневен карактер Олдтајмер Рели Скопје 2018.

АКК Примо авј и О.К. Класик под покровителство на Општина Центар во сабота (29 септември) организираат манифестација од еднодневен карактер Олдтајмер Рели Скопје 2018.

 • 27 септември 2018
 • Број на прегледи: 75
 • 0 Коментари
АКК Примо авј и О.К. Класик под покровителство на Општина Центар во сабота (29 септември) организираат манифестација од еднодневен карактер Олдтајмер Рели Скопје 2018.

Ревијата се состои од два дела. Првиот дел е изложба на олдтајмер возила и моторцикли, во кој учество ќе земат 20 странски и 35 домашни претставници на ексклузивни олдтајмер возила поделени во два периоди до 1970 година и од 1971 до 1984 година. Возилата ќе бидат оценети и наградени од стручна техничка комисија.

Известувањa по барање за изземање на членови на избирачки одбор

 • 26 септември 2018
 • Број на прегледи: 58
 • 0 Коментари
Известувањa по барање за изземање на членови на избирачки одбор
Известувања по барања за изземање на членови на избирачки одбор.
12345678910 Последна