mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Петтоодделенецот Александар Стојановски од ООУ Димитар Миладинов доби прва награда на ликовен конкурс во Москва

 • 14 септември 2018
 • Број на прегледи: 18
 • 0 Коментари
Петтоодделенецот Александар Стојановски од ООУ Димитар Миладинов доби прва награда на ликовен конкурс во Москва
Ученици од ОУ „Димитар Миладинов“ од Центар, Скопје ја претставуваа Македонија на Меѓународниот фестивал на рускиот јазик што се одржа од 28 август до 1 септември во Москва. 

Од 1-ви октомври почнува проектот “Наставник по физичко за сите ученици од 1-во до 5-то одделение“

 • 14 септември 2018
 • Број на прегледи: 29
 • 0 Коментари
Од 1-ви октомври почнува проектот “Наставник по физичко за сите ученици од 1-во до 5-то одделение“
Од  1-ви октомври општина Центар стартува со проектот “Наставник по физичко за сите ученици од 1-во до 5-то одделение“.

Оглас за доделување на спортски стипендии на талентираните спортисти од општинските основни училишта на подрачјето на Општина Центар во учебната 2018/2019 година

 • 14 септември 2018
 • Број на прегледи: 57
 • 0 Коментари
Оглас за доделување на спортски стипендии на талентираните спортисти од општинските основни училишта на подрачјето на Општина Центар во учебната 2018/2019 година
Врз основа на член 50, став 1 од Законот за локална самоуправа („Службен весник на Република Македонија“ бр. 05/02), а во врска со Програмата за спорт и рекреација на Општина Центар-Скопје за 2017 година („Службен гласник на Општина Центар-Скопје бр. 23/2017“), Градоначалникот на Општина Центар-Скопје објавува

Оглас за доделување стипендии на талентирани ученици од општинските основни училишта на подрачјето на Општина Центар-Скопје за учебната 2018/2019 година

 • 14 септември 2018
 • Број на прегледи: 78
 • 0 Коментари
Оглас за доделување стипендии на талентирани ученици од општинските основни училишта на подрачјето на Општина Центар-Скопје за учебната 2018/2019 година

Општина Центар-Скопје за учебната 2018/2019   година ќе додели стипендии за талентираните ученици од VIII и IX одделение од општинските основни училишта на подрачјето на Општина Центар-Скопје.

Рефлектирачки приврзоци донација од ОКТА за побезбедно движењена сите првачиња во Скопје

 • 13 септември 2018
 • Број на прегледи: 178
 • 0 Коментари
Рефлектирачки приврзоци донација од ОКТА за побезбедно движењена сите првачиња во Скопје
Компанијата ОКТА започна акција за доделување рефлектирачкиприврзоци на сите првачиња на територијата на Скопје. 

ООУ Јохан Хајнрих Песталоци доби грант од Еразмус+ за подобрување ИКТ вештини

 • 13 септември 2018
 • Број на прегледи: 24
 • 0 Коментари
ООУ Јохан Хајнрих Песталоци доби грант од Еразмус+ за подобрување ИКТ вештини
Наставниците од ООУ “Јохан Хајнрих Песталоци“ ќе земат учество на обуки за модернизација на наставниот процес преку подобрување на ИКТ вештините.

Општина Центар започна со реконструкција на улицата “Димитар Пандилов“ на Водно

 • 12 септември 2018
 • Број на прегледи: 28
 • 0 Коментари
Општина Центар започна со реконструкција на улицата “Димитар Пандилов“ на Водно

Општина Центар по повеќе од 20 години започна со реконструкција на улицата “Димитар Пандилов“.

На прес конференција ова денеска го соопшти градоначалникот на општината, Саша Богдановиќ.

ООУ “Гоце Делчев“ во Центар почна со настава

 • 10 септември 2018
 • Број на прегледи: 76
 • 0 Коментари
ООУ “Гоце Делчев“ во Центар почна со настава
Основното училиште “Гоце Делчев“ во општина Центар, по извршените градежни работи, денеска започна со настава.

ООУ Гоце Делчев подготвено за настава од понеделник

 • 8 септември 2018
 • Број на прегледи: 43
 • 0 Коментари
ООУ Гоце Делчев подготвено за настава од понеделник
Oпштинското основно училиште „Гоце Делчев“  вчера попладне беше посетено од   Државен санитарен инспектор кој утврди дека сите проблеми за непречено одвивање на образовниот процес се отстранети.
12345678910 Последна