mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

БЛОКОВИТЕ 9 и 24 од ДУП Градска четврт Ј 07 локалитети Капиштец, Старо Водно, Долно Водно, Мало Курило и Цвеќара на продолжението на 16-тата седница на Советот на Центар

 • 16 август 2018
 • Број на прегледи: 920
 • 0 Коментари
БЛОКОВИТЕ 9 и 24 од ДУП Градска четврт Ј 07 локалитети Капиштец, Старо Водно, Долно Водно, Мало Курило и Цвеќара на продолжението на 16-тата седница на Советот на Центар

Дневен ред за продолжение на 16-та седница на Совет на Општина Центар Скопје

Детската игра и креативност повторно го „обоија“ Капиштец

 • 16 август 2018
 • Број на прегледи: 61
 • 0 Коментари
Детската игра и креативност повторно го „обоија“ Капиштец
Детската игра и креативност донесоа уште една возбудливо и интересно попладне во паркот Капиштец. Слоганот „Остави го таблетот, симни се пред зграда“ и оваа среда поттикна голем број родители и деца да дојдат на заедничко дружење во маало.

Општина Центар поставува лифт за храна во градинката “Кочо Рацин“, објект Н.Н. Борче

 • 15 август 2018
 • Број на прегледи: 77
 • 0 Коментари
Општина Центар поставува лифт за храна во градинката “Кочо Рацин“, објект Н.Н. Борче
Општина Центар продолжува со континуирана грижа и подобрување на условите за најмладите во градинките за сместување, престој, едукација и забава на децата.

Заборавените детски игри ќе оживеат во паркот Капиштец

 • 15 август 2018
 • Број на прегледи: 87
 • 0 Коментари
Заборавените детски игри ќе оживеат во паркот Капиштец
„Пу за мене, пу за сите“, „Граница“, „Ема есаса, есаса е циција“... Овие фрази проследени со гласни извици и детски насмевки во минатото можеа редовно да се чујат низ сите скопски маала. Детските игри како криенка, плочка, граница, ластик, џамлии, сервис беа главна забава за време на летниот распуст. Но, веќе со години не е така. Нивното место го заменија компјутерите, таблетите, мобилните телефони. Маалските игри со кои растеа денешните родители се речиси целосно заборавени. Нивните деца никогаш не играле речиси ниту една од овие игри. 

Центар продолжува со акцијата за собирање отпад

 • 10 август 2018
 • Број на прегледи: 148
 • 0 Коментари
Центар продолжува со акцијата за собирање отпад
Општина Центар продолжува со летната акција за собирање на отпад и расчистување на депониите на територија на општината.

Од оваа година повеќе деца во градинките во Центар

 • 10 август 2018
 • Број на прегледи: 168
 • 0 Коментари
Од оваа година повеќе деца во градинките во Центар
Советот на општина Центар вчера ја одржа 16-тата седница. Помеѓу останатите точки, советниците ја усвоија и согласноста за зголемување на капацитетот за прием на деца во општинските градинки.

Јавен оглас до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско - корисна работа

 • 9 август 2018
 • Број на прегледи: 209
 • 0 Коментари
Јавен оглас до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско - корисна работа

Општина Центар распишува оглас за вклучување на невработени лица во Програмата Општинско-корисна работа.

Дневен ред за 16-та седница на Совет

 • 8 август 2018
 • Број на прегледи: 188
 • 0 Коментари
Дневен ред за 16-та седница на Совет

Дневен ред за шеснаесетта седница на Советот на Општина Центар-Скопје, закажана за 9.8.2018.

ООУ Гоце Делчев – Центар ќе добие нова енергетско ефикасна фасада

 • 8 август 2018
 • Број на прегледи: 100
 • 0 Коментари
ООУ Гоце Делчев – Центар ќе добие нова енергетско ефикасна фасада

Стартот на новата учебна година на први септември, учениците од општинското основно училиште Гоце Делчев ќе го дочекаат во реновирано училиште и ќе добијат поквалитетни услови за стекнување на нови знаења и престој.

Прва 567891011121314 Последна