mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

ЈП ПОЦ: Во наредните два месеци ќе се ажурираат податоци на затворените паркиралишта

 • 17 јули 2018
 • Број на прегледи: 3
 • 0 Коментари
ЈП ПОЦ: Во наредните два месеци ќе се ажурираат податоци на затворените паркиралишта
Јавното претпријатие за јавни паркиралишта „Паркинзи на Општина Центар од денес ќе започне со ажурирање на податоците на корисниците на затворените паркиралишта со кои стопанисува претпријатието заради подобрување и унапредување на паркинг услугите, а со цел обезбедување повеќе слободни паркинг места за жителите.

ООУ Димитар Миладинов – дел од еТвининг семејството

 • 16 јули 2018
 • Број на прегледи: 61
 • 0 Коментари
ООУ Димитар Миладинов – дел од еТвининг семејството
Минатата недела, во просториите на Националната агенција за европски и образновни програми и мобилност, му беше доделен сертификат на општинското основно училиште “Димитар Миладинов“, кое стана едно од 1212-те училишта наградени на ниво на Европа.

Стотици деца го исполнија со звуци паркот Капиштец

 • 12 јули 2018
 • Број на прегледи: 31
 • 0 Коментари
Стотици деца го исполнија со звуци паркот Капиштец
Насмеани детски лица и звуци од десетици перкусивни инструменти вчера го исполнија со забава и музика паркот Капиштец, каде што се одржа вториот настан во рамките на проектот „На одмор сум во Скопје сум - Општина Центар мисли на мене“.  

Децата ќе свират и ќе прават инструменти на музичка работилница во Капиштец

 • 11 јули 2018
 • Број на прегледи: 31
 • 0 Коментари
Децата ќе свират и ќе прават инструменти на музичка работилница во Капиштец
Детското лето во Центар продолжува. Минатата среда стотици деца цртаа во паркот Капиштец, а оваа среда, 11 јули, на истото место во 18:30 часот најмладите жители на општина Центар ќе имаат можност да учествуваат на музичка работилница.

Дневен ред за 15-та седница на Совет на општина Центар

 • 9 јули 2018
 • Број на прегледи: 110
 • 0 Коментари
Дневен ред за 15-та седница на Совет на општина Центар

Дневен ред за 15-та седница на Совет на општина Центар

Повторна јавна презентација и јавна анкета на Нацрт-ДУП Градска Четврт И 03 Локалитет Мирче Мацан

 • 9 јули 2018
 • Број на прегледи: 603
 • 0 Коментари
Повторна јавна презентација и јавна анкета на Нацрт-ДУП Градска Четврт И 03 Локалитет Мирче Мацан

Општина Центар организира повторна јавна презентација и јавна анкета за Нацрт-деталниот урбанистички план Градска Четврт И 03 локалитет Мирче Мацан.

“Здравко Заборавко“ – летна претстава за најмладите

 • 6 јули 2018
 • Број на прегледи: 30
 • 0 Коментари
“Здравко Заборавко“ – летна претстава за најмладите

Вчера во паркот Капиштец, како дел од фестивалот Жапчиња 2018, театарот Арт Вени Види ја одигра претставата Здравко Заборавко.

Нов асфалт и осветлување на улицата Самоилова на Кале

 • 6 јули 2018
 • Број на прегледи: 64
 • 0 Коментари
Нов асфалт и осветлување на улицата Самоилова на Кале
Општина Центар, во соработка со град Скопје, по повеќе од 20 години го реконструираше кракот од улицата Самоилова на Кале, кој води до Музејот на Современа уметност.

Стотици деца го обоија паркот во Капиштец

 • 5 јули 2018
 • Број на прегледи: 74
 • 0 Коментари
Стотици деца го обоија паркот во Капиштец
Паркот во Капиштец вчера попладне бликаше од радост, преплавен со деца кои неуморно насликаа голем број цртежи на ликовната работилница што ја организираше локалната самоуправа, како дел од проектот „На одмор сум во Скопје сум, Општина Центар мисли на нас“. Стотина деца и нивните родители два часа се забавуваа и уживаа во можноста да се дружат собрани заедно во толкав број.
12345678910 Последна