mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

АКК Примо авј и О.К. Класик под покровителство на Општина Центар во сабота (29 септември) организираат манифестација од еднодневен карактер Олдтајмер Рели Скопје 2018.

 • 27 септември 2018
 • Број на прегледи: 150
 • 0 Коментари
АКК Примо авј и О.К. Класик под покровителство на Општина Центар во сабота (29 септември) организираат манифестација од еднодневен карактер Олдтајмер Рели Скопје 2018.

Ревијата се состои од два дела. Првиот дел е изложба на олдтајмер возила и моторцикли, во кој учество ќе земат 20 странски и 35 домашни претставници на ексклузивни олдтајмер возила поделени во два периоди до 1970 година и од 1971 до 1984 година. Возилата ќе бидат оценети и наградени од стручна техничка комисија.

Комисија за еднакви можности на жените и мажите на општина Центар - Трибина за самоконтрола и превенција на рак на дојка

 • 27 септември 2018
 • Број на прегледи: 93
 • 0 Коментари
Комисија за еднакви можности на жените и мажите на општина Центар - Трибина за самоконтрола и превенција на рак на дојка
 Комисијата за еднакви можности на жените и мажите на Општина Центар-Скопје, во согласност со Програмата и со Акциониот план за 2018 година, одржа трибина од областа на здравјето, односно превенција од малигни заболувања на тема „Самоконтрола и превенција на рак на дојка“, на 25.9.2018 година во Урбаната заедница „Мирче Мацан“.

Втора година во соработка со Астарта - Работилници за едукација за бременост, породување и родителство

 • 26 септември 2018
 • Број на прегледи: 115
 • 0 Коментари
Втора година во соработка со Астарта - Работилници за едукација за бременост, породување и родителство
Втора година по ред, во периодот од октомври до декември ќе се одржи циклусот бесплатни работилници „Холистичка едукација за бременост, породување и родителство“. Работилниците се во организација и изведба на Женскиот центар Астарта со поддршка на општина Центар.

Известување за продолжување на 18-та седница на Совет на општина Центар

 • 26 септември 2018
 • Број на прегледи: 152
 • 0 Коментари
Известување за продолжување на 18-та седница на Совет на општина Центар

Известување за продолжение на 18-та седница на Совет

Известувањa по барање за изземање на членови на избирачки одбор

 • 26 септември 2018
 • Број на прегледи: 91
 • 0 Коментари
Известувањa по барање за изземање на членови на избирачки одбор
Известувања по барања за изземање на членови на избирачки одбор.

Богдановиќ и Пендаровски во посета на новото основно училиште во Капиштец

 • 26 септември 2018
 • Број на прегледи: 143
 • 0 Коментари
Богдановиќ и Пендаровски во посета на новото основно училиште во Капиштец

Денеска градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ и Националниот координатор за подготовка на РМ  за членство во НАТО, Стево Пендаровски го посетија новото училиште во Капиштец кое е во фаза на изградба.

Училишни сообраќајни единици во Центар

 • 25 септември 2018
 • Број на прегледи: 1423
 • 0 Коментари
Училишни сообраќајни единици во Центар

Општина Центар се грижи за безбедноста на учениците. Затоа реализираме проекти , чија цел е зголемување на безбедноста на учениците при нивно доаѓањe и заминување од училиште

Одлука за распределба на средства од буџетот на Општина Центар-Скопје за 2018 година за финансирање на здруженија и фондации

 • 25 септември 2018
 • Број на прегледи: 127
 • 0 Коментари
Одлука за распределба на средства од буџетот на Општина Центар-Скопје за 2018 година за финансирање на здруженија и фондации

Општина Центар објавува одлука за распределба на средства од буџетот на општината за 2018 година за финансирање на здруженија и фондации

Во рамките на ФИБА , затворена 3х3 сезоната на градскиот плоштад во центарот на Скопје

 • 24 септември 2018
 • Број на прегледи: 95
 • 0 Коментари
Во рамките на ФИБА , затворена 3х3 сезоната на градскиот плоштад во центарот на Скопје

На турнирот 3х3 Final Skopje 2k18  учествуваа 12 екипи во машка конкуренција и 8 екипи во женска конкуренција

123456