mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Оглас за спортски стипендии за талентираните спортисти од основните училишта во Центар

 • 29 септември 2017
 • Број на прегледи: 614
 • 0 Коментари
Оглас за спортски стипендии за талентираните спортисти од основните училишта во Центар

Општина Центар распишува оглас за стипендирање на талентирани спортисти од општинските основни училишта на подрачјето на општината.

На први октомври започнува проектот “Образование без пречки“

 • 29 септември 2017
 • Број на прегледи: 507
 • 0 Коментари
На први октомври започнува проектот “Образование без пречки“
Во општина Центар се одржа координативен состанок со 15-те избрани лични асистенти за помош на децата со попреченост во развојот. Тие се ангажирани за реализација на проектот “Образование без пречки“ во основните општински училишта, кој го спроведува општина Центар во соработка со УНДП и Агенцијата за вработување.

Oдложено судењето за “шамарите“ во Центар

 • 28 септември 2017
 • Број на прегледи: 397
 • 0 Коментари
Oдложено судењето за “шамарите“ во Центар
Денеска повторно е одложено судењето за случајот со нарачаните шамари за градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски и демолирањето на општината во јули, 2013-та година. Овој пат не беа присутни двајца од обвинетите и дел од сведоците.

Образование без пречки – проект на Центар и УНДП

 • 25 септември 2017
 • Број на прегледи: 478
 • 0 Коментари
Образование без пречки – проект на Центар и УНДП
Општина Центар, во соработка со УНДП и Агенцијата за вработување, започнува проект “Образование без пречки“ во основните општински училишта. Општината потпиша меморандум за реализација на проектот со кој ќе бидат обезбедени 15 лични асистенти за помош на децата со попреченост во развојот.

Општина Центар со најголем број реализирани капитални инвестиции по жител во Скопје

 • 22 септември 2017
 • Број на прегледи: 235
 • 0 Коментари
Општина Центар со најголем број реализирани капитални инвестиции по жител во Скопје
Имавме продуктивни и исполнети четири години. Општина Центар е горда за сработеното и е благодарна за континуираната поддршка од граѓаните.

Известување за барањата за изземање на членови на избирачки одбори - Центар

 • 14 септември 2017
 • Број на прегледи: 626
 • 0 Коментари
Известување за барањата за изземање на членови на избирачки одбори - Центар

Известување за барања за изземање на членови на општински избирачки одбори  во општина Центар.

Оглас за стипендии за талентирани ученици за учебната 2017/2018

 • 14 септември 2017
 • Број на прегледи: 1551
 • 0 Коментари
Оглас за стипендии за талентирани ученици за учебната 2017/2018

Општина Центар објавува оглас за доделување на стипендии на талентирани ученици од општинските основни училишта за учебната 2017/2018 година.

Општина Центар дел од акцијата за дарување на крв и храна организирана од САД и Црвениот Крст

 • 12 септември 2017
 • Број на прегледи: 412
 • 0 Коментари
Општина Центар дел од акцијата за дарување на крв и храна организирана од САД и Црвениот Крст
Петнаесетта година по ред Амбасадата на Соединетите Американски Држави го одбележува Националниот ден на служба и сеќавање. И годинава амбасадата на САД и Црвениот Крст на Град Скопје, преку добротворни акции организира настан како почит кон жртвите, преживеаните и сите оние кои помогнаа во справување со последиците од терористичкиот напад во Њујорк на 11.9.2001 година.

Реакција на општина Центар на прес-конференцијата на ВМРО-ДПМНЕ

 • 7 септември 2017
 • Број на прегледи: 488
 • 0 Коментари
Реакција на општина Центар на прес-конференцијата на ВМРО-ДПМНЕ
ВМРО-ДПМНЕ повторно без срам ја манипулира јавноста дека во општина Центар ќе се населеле мигранти. Во општината, ниту министерството за труд и социјална политика испратило барање за локации за градба на објекти, ниту пак се градат било какви објекти наменети за мигранти.
12