mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Револтираните сопственици кај Жерновски: Кејот не смее да стане улица

 • 29 септември 2015
 • Број на прегледи: 862
 • 0 Коментари
Револтираните сопственици кај Жерновски: Кејот не смее да стане улица

Сопствениците на угостителските објекти и кафеани на Кејот на Вардар, денеска остварија средба со градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски.

Тие се загрижени и револтирани од одлуката на Град Скопје за изградба на надземна улица на Кејот.

44-та седница од Советот на општина Центар

 • 29 септември 2015
 • Број на прегледи: 1088
 • 0 Коментари
44-та седница од Советот на општина Центар

Продолжена 44-тата седница на Советот на општина Центар

Завршува изградбата на новата и современа градинка “Кочо Рацин“

 • 28 септември 2015
 • Број на прегледи: 1373
 • 0 Коментари
Завршува изградбата на новата и современа градинка “Кочо Рацин“

Привршуваат градежните работи на матичниот објект на градинката “Кочо Рацин“.

Новата, најсовремена и најубава градинка во Република Македонија, градена по европски стандарди и со голема љубов за најмладите, ќе биде комплетно готова кон крајот на октомври. Ова, велат познавачите, е објект оригинален по изведба и со највисок капацитет, квалитет и долговечност.

Жерновски на средба со пазарџиите и жителите кај Буњаковец

 • 26 септември 2015
 • Број на прегледи: 1035
 • 0 Коментари
Жерновски на средба со пазарџиите и жителите кај Буњаковец
Градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски, стручните служби од општината и невладиниот сектор, синоќа беа на средба со жителите на Дебар Маало, во делот на пазарчето Буњаковец. Им беше презентиран нацрт-ДУП “Дебар Маало“. Јавната анкета за овој ДУП завршува во понеделник. Жителите на овој дел од Центар бараат Буњаковец да остане зелен пазар.

Жители на Дебар Маало: Нема да дозволиме власта да го уништи Дебар Маало

 • 25 септември 2015
 • Број на прегледи: 937
 • 0 Коментари
Жители на Дебар Маало: Нема да дозволиме власта да го уништи Дебар Маало
Државната власт е власт, но и ние имаме свои права и не даваме Дебар Маало да се уништи, вака жители на Дебар Маало, синоќа на средбата со градоначалникот Андреј Жерновски, службите на општината и НВО секторот, го изразија својот револт за како што велат, повеќе децениското дивеење на градежната мафија и како што велат, урбанистичко силување на овој дел од центарот на Скопје.

Дебар Маалци за првпат ќе добијат парк

 • 24 септември 2015
 • Број на прегледи: 963
 • 0 Коментари
Дебар Маалци за првпат ќе добијат парк
За првпат дебармаалци ќе добијат свој парк. На местото на поранешното “Кино Карпош“, општина Центар започна со комплетна реконструкција на просторот и поставување на зеленило, на површина од 500 м2.

Жерновски ја отвори манифестацијата “Денови на медот“

 • 24 септември 2015
 • Број на прегледи: 1098
 • 0 Коментари
Жерновски ја отвори манифестацијата “Денови на медот“

Градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски, денеска ја прогласи за отворена манифестацијата  “Денови на медот“.

Општина Центар е домаќин и на оваа,  11-та по ред манифестација. Почесен гостин, овој пат беше амбасадорот на САД, Н.Е. Џес Бејли.

Граѓаните и Жерновски во заедничка битка за похумано и позелено Дебар Маало

 • 24 септември 2015
 • Број на прегледи: 591
 • 0 Коментари
Граѓаните и Жерновски во заедничка битка за похумано и позелено Дебар Маало

Невладиниот сектор, градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски, стручните служби во општината и заинтересираните граѓани дебатираа за подобрување на решенијата во нацрт ДУП-от “Дебар Маало“.

Во едно се согласни – добро е што локалната власт седна на заедничка маса со граѓаните и невладиниот сектор, за да се работи за доброто на општината.

Жерновски: Победата почна во Центар, ќе ја добиеме и битката за Македонија

 • 23 септември 2015
 • Број на прегледи: 978
 • 0 Коментари
Жерновски: Победата почна во Центар, ќе ја добиеме и битката за Македонија
Претставници на младите социјал-демократи од Финска во едночасовен разговор со градоначалникот Андреј Жерновски, се интересираа за проектот Скопје 2014, актуелната политичка состојба во земјата, бомбите на опозицијата и како да се стави крај на сето она што ја разнебитува демократијата.
123