mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Реконстурирани патеките и паркингот во ООУ “11-ти Октомври“

 • 17 август 2018
 • Број на прегледи: 13
 • 0 Коментари
Реконстурирани патеките и паркингот во ООУ “11-ти Октомври“
Патеките и паркингот во ООУ “11-ти Октомври“, во вкупна површина од 600 м2 се целосно реконструирани и истите ќе им овозможат на децата да се движат безбедно и сигурно.

БЛОКОВИТЕ 9 и 24 од ДУП Градска четврт Ј 07 локалитети Капиштец, Старо Водно, Долно Водно, Мало Курило и Цвеќара на продолжението на 16-тата седница на Советот на Центар

 • 16 август 2018
 • Број на прегледи: 42
 • 0 Коментари
БЛОКОВИТЕ 9 и 24 од ДУП Градска четврт Ј 07 локалитети Капиштец, Старо Водно, Долно Водно, Мало Курило и Цвеќара на продолжението на 16-тата седница на Советот на Центар

Дневен ред за продолжение на 16-та седница на Совет на Општина Центар Скопје

Општина Центар продолжува со летната акција за чистење

 • 16 август 2018
 • Број на прегледи: 8
 • 0 Коментари
Општина Центар продолжува со летната акција за чистење
Општина Центар продолжува со акцијата за отстранување на диво поставените тезги и дивите препродавачи околу „ Зелен пазар“.

Детската игра и креативност повторно го „обоија“ Капиштец

 • 16 август 2018
 • Број на прегледи: 7
 • 0 Коментари
Детската игра и креативност повторно го „обоија“ Капиштец
Детската игра и креативност донесоа уште една возбудливо и интересно попладне во паркот Капиштец. Слоганот „Остави го таблетот, симни се пред зграда“ и оваа среда поттикна голем број родители и деца да дојдат на заедничко дружење во маало.

Општина Центар поставува лифт за храна во градинката “Кочо Рацин“, објект Н.Н. Борче

 • 15 август 2018
 • Број на прегледи: 12
 • 0 Коментари
Општина Центар поставува лифт за храна во градинката “Кочо Рацин“, објект Н.Н. Борче
Општина Центар продолжува со континуирана грижа и подобрување на условите за најмладите во градинките за сместување, престој, едукација и забава на децата.

ЈП ПОЦ започнува со бележење на паркинг места и поставување на нови информативни табли

 • 13 август 2018
 • Број на прегледи: 34
 • 0 Коментари
ЈП ПОЦ започнува со бележење на паркинг места и поставување на нови информативни табли
Јавното претпријатие за јавни паркиралишта „Паркинзи на Општина Центар“-Скопје од денеска започнува со бележење на паркинг места и поставување на нови информативни табли на сите паркиралишта со кои стопанисува претпријатието со цел полесно, попрегледно и пофункционално паркирање во општина Центар.

Центар продолжува со акцијата за собирање отпад

 • 10 август 2018
 • Број на прегледи: 48
 • 0 Коментари
Центар продолжува со акцијата за собирање отпад
Општина Центар продолжува со летната акција за собирање на отпад и расчистување на депониите на територија на општината.

Од оваа година повеќе деца во градинките во Центар

 • 10 август 2018
 • Број на прегледи: 75
 • 0 Коментари
Од оваа година повеќе деца во градинките во Центар
Советот на општина Центар вчера ја одржа 16-тата седница. Помеѓу останатите точки, советниците ја усвоија и согласноста за зголемување на капацитетот за прием на деца во општинските градинки.

Јавен оглас до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско - корисна работа

 • 9 август 2018
 • Број на прегледи: 98
 • 0 Коментари
Јавен оглас до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско - корисна работа

Општина Центар распишува оглас за вклучување на невработени лица во Програмата Општинско-корисна работа.

12