mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Реакција на прес-конференција на ВМРО-ДПМНЕ 31.8.2017

 • 31 август 2017
 • Број на прегледи: 450
 • 0 Коментари
Реакција на прес-конференција на ВМРО-ДПМНЕ 31.8.2017
Андреј Жерновски го формира проектот “Еко бригада”, за кој беа набавени нови 8 машини за собирање смет, цистерна  од 8м3 за миење на улиците, зглобни цистерни од 1 м, машина метачка, како и сезонска машина за дување лисја и за чистење на патеките од снег.

Реакција на прес конференција на ВМРО-ДПМНЕ 30.8.2017

 • 30 август 2017
 • Број на прегледи: 430
 • 0 Коментари
Реакција на прес конференција на ВМРО-ДПМНЕ 30.8.2017
ВМРО-ДПМНЕ, соочени со убедливиот пораз на 15 октомври, повторно пред општина Центар презентираат лажни вести за градоначалникот на Центар Андреј Жерновски.

Општина Центар продолжува со борбата против бучавата

 • 30 август 2017
 • Број на прегледи: 443
 • 0 Коментари
Општина Центар продолжува со борбата против бучавата
По налог на Општина Центар, а по барање на жителите, овластена фирма изврши мерење на бучавата во кафе баровите “Интермецо“, “Бастион“ и “Џуси бар“. Кај овие 3 локали констатирано е дека бучавата која доаѓа од нив ја надминува максимално дозволената граница.

Реакција на прес конференција на ВМРО-ДПМНЕ

 • 29 август 2017
 • Број на прегледи: 410
 • 0 Коментари
Реакција на прес конференција на ВМРО-ДПМНЕ
Во недостиг на информации, ВМРО-ДПМНЕ веќе цела недела одржува беспредметни прес конференции против градоначалникот на Општина Центар, Андреј Жерновски. 

Пет детски игралишта во Центар-адаптирани за децата со посебни потреби

 • 25 август 2017
 • Број на прегледи: 480
 • 0 Коментари
Пет детски игралишта во Центар-адаптирани за децата со посебни потреби

Нови адаптирани лизгалки, клацкалки и реквизити  за вежбање ќе бидат поставени на 5 постоечки постоечки детски игралишта на територијата на Општина Центар.

Граѓаните задоволни, продолжува проектот „Центар се грижи за возрасните“

 • 23 август 2017
 • Број на прегледи: 463
 • 0 Коментари
Граѓаните задоволни, продолжува проектот „Центар се грижи за возрасните“

Посебно е чувството дека не сме отфрлени и заборавени од  нашата општина, вели  тетка Нада, една од повозрасните  корисници на услугите од проектот „Центар се грижи за возрасните“. Тетка Нада е благодарна на, како што вели, најхуманата општина и градоначалникот  Андреј Жерновски, и ова  треба да служи за пример на целата држава.

“Постари но поздрави“ – нов проект со поддршка од Општина Центар

 • 22 август 2017
 • Број на прегледи: 568
 • 0 Коментари
“Постари но поздрави“ – нов проект со поддршка од Општина Центар
Општина Центар даде поддршка за реализација на проектот “Постари но поздрави“ на невладината организација ТАКТ и Младинскиот центар за еднакви можности.

Општина Центар се вклучи во помошта на Марко и Тео

 • 22 август 2017
 • Број на прегледи: 476
 • 0 Коментари
Општина Центар се вклучи во помошта на Марко и Тео
Ова беше договорено на денешната средба на градоначалникот на Општина Центар, Андреј Жерновски и претседателот на “Меѓународниот сојуз“, Бојан Јовановски.

Програма за (само)вработување на самохрани мајки во Канцеларијата за млади на Општина Центар

 • 22 август 2017
 • Број на прегледи: 311
 • 0 Коментари
Програма за (само)вработување на самохрани мајки во Канцеларијата за млади на Општина Центар
Проектот се спроведува од страна на Здружението на бизнис жени, во партнерство со Бизнис Конфедерација на Македонија и Институт за менаџмент поддршка, и во соработка со Општина Центар.
123