mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Известување за продолжение на 61-вата седница на Советот на општина Центар

 • 29 август 2016
 • Број на прегледи: 526
 • 0 Коментари
Известување за продолжение на 61-вата седница на Советот на општина Центар

Продолжува 61-вата седница на Советот на општина Центар.

С О О П Ш Т Е Н И Е за јавна презентација и јавна анкета за Блок 1 од ДУП Градска четврт Ј 07

 • 26 август 2016
 • Број на прегледи: 694
 • 0 Коментари
С О О П Ш Т Е Н И Е за јавна презентација и јавна анкета за Блок 1 од ДУП Градска четврт Ј 07
ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ЈАВНА АНКЕТА 
по Предлог-изменување и дополнување на БЛОК 1 во Детален урбанистички план Градска четврт Ј 07-локалитети Капиштец, Завод за медицинска рехабилитација, Старо Водно, Долно Водно, Мало Курило и Цвеќара, Општина Центар-Скопје

Акција за отстранување на диво поставени тезги околу "Зелен пазар"

 • 24 август 2016
 • Број на прегледи: 606
 • 4 Коментари
Акција за отстранување на диво поставени тезги околу "Зелен пазар"
Втор ден по ред, инспекција на општина Центар спроведува акција за отстранување на диво поставените тезги и дивите препродавачи околу "Зелен пазар".

Осумдесет и осум семејства од Центар бараат оштета за поплавите, на потег е Владата

 • 23 август 2016
 • Број на прегледи: 593
 • 0 Коментари
Осумдесет и осум семејства од Центар бараат оштета за поплавите, на потег е Владата
По барање на граѓаните, екипи на општина Центар направија увид на лице место. Констатациите и фотографиите од увидот се испратени до Град Скопје и до Владата на Р. Македонија, кои треба да направат проценка и исплата на штетата на граѓаните.

Жерновски – Ташделен: Ќе се интензивира соработката меѓу централните општини на Скопје и Анкара

 • 22 август 2016
 • Број на прегледи: 417
 • 0 Коментари
Жерновски – Ташделен: Ќе се интензивира соработката меѓу централните општини на Скопје и Анкара
Висока делегација на општина Чанкаја, предводена од градоначалникот, Алпер Ташделен, во која се наоѓаат и пратеници, бизнисмени, член на судскиот совет и новинари, се во неколкудневна посета во Македонија.

СЈО го отвора случајот за нарачаните шамари од Груевски за Жерновски

Градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски, во вторник, 16.08.2016, повторно е повикан во Специјалното јавно обвинителство, но овојпат за нов предмет поврзан со општина Центар.

 • 14 август 2016
 • Број на прегледи: 763
 • 0 Коментари
СЈО го отвора случајот за нарачаните шамари од Груевски за Жерновски

Исчистениот канал во Мало Курило го спречи поплавувањето на Капиштец

Градончалникот Андреј Жерновски, заедно со претставници на општина Центар, денеска го посетија Мало Курило, населба на Водно, каде имаше неколку погодени куќи од поплавите. Жителите беа задоволни од брзата реакција на службите, кои во најкраток рок интервенираа за санирање на штетите и испумпување на водата.

 • 12 август 2016
 • Број на прегледи: 709
 • 0 Коментари
Исчистениот канал во Мало Курило го спречи поплавувањето на Капиштец

Помош од општина Центар за настраданите граѓани

Советот на Општина Центар, на предлог на градоначалникот, донесе одлука за доделување на парична помош од 1.000.000 денари за настраданите граѓани од поплавите.

 • 9 август 2016
 • Број на прегледи: 1061
 • 0 Коментари
Помош од општина Центар за настраданите граѓани

Општина Центар: Бидете хумани, донирајте за настраданите во поплавите

Од утре Општина Центар е отворена за сите граѓани кои сакаат да донираат хуманитарна помош: пакувана вода, конзервирана храна, кондиторски производи, хигиенски средства, постелнина, облека.

 • 8 август 2016
 • Број на прегледи: 1265
 • 0 Коментари
Општина Центар: Бидете хумани, донирајте за настраданите во поплавите
12