mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Општина Центар во борба со бучавата

 • 30 август 2015
 • Број на прегледи: 1226
 • 0 Коментари
Општина Центар во борба со бучавата
Граѓаните се жалеа на бучава од повеќе кафе-барови кои се наоѓаат на територија на општина Центар. Општината  се грижи за мирот и спокојот на центарци, и затоа надлежната инспекција на општината излезе на терен и изврши контрола во тие угостителски објекти.

Ажурност, толерантност и нови поволности од “ПОЦ“ – средба Жерновски – Богдановиќ

 • 27 август 2015
 • Број на прегледи: 1159
 • 0 Коментари
Ажурност, толерантност и нови поволности од “ПОЦ“ – средба Жерновски – Богдановиќ
Поголема ажурност и толерантност, прво опомена, потоа казна, однесување кое одговара на вработен во јавно претпријатие на општина Центар, ова го договорија градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски и директорот на ЈП “Паркинзи на општина Центар“, Саша Богдановиќ.

По 56 години, зградата кај “Сава Крањ“ со нова фасада, бои и изглед

 • 27 август 2015
 • Број на прегледи: 1391
 • 0 Коментари
По 56 години, зградата кај “Сава Крањ“ со нова фасада, бои и изглед
Зградата на улицата “Мито Хаџивасилев – Јасмин“, кај “Сава Крањ“, изградена далечната 1959-тата година, за 40-тина дена ќе добие нов лик, нова енергетски ефикасна фасада, за чиј изглед и боја разговараа станарите, градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски и надлежните во општината.

“Здрава Храна“ вечерва во паркот “Капиштец“, 20:00 часот

 • 26 август 2015
 • Број на прегледи: 1010
 • 0 Коментари
“Здрава Храна“ вечерва во паркот “Капиштец“, 20:00 часот
Вечерва во 20:00 часот, продолжува уживањето на децата во претставите кои ги изведува театарот “Крик“.

Андреј Стојановски – најдобриот пливач за пионери кај Андреј Жерновски

 • 26 август 2015
 • Број на прегледи: 742
 • 0 Коментари
Андреј Стојановски – најдобриот пливач за пионери кај Андреј Жерновски

Андреј Стојановски, денеска беше примен од градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски.

Единаесет годишниот Андреј е државен првак во пливање во категоријата помлади пионери. Со себе ги донесе досега освоените 100 медали, многу пехари, благодарници и дипломи и сето тоа, освоено со многу љубов и вежбање, за само шест години.

Општина Центар во инспекциски надзор на “Брилијант“ од Штип и седиштето на ВМРО – ДПМНЕ

 • 26 август 2015
 • Број на прегледи: 811
 • 0 Коментари
Општина Центар во инспекциски надзор на “Брилијант“ од Штип и седиштето на ВМРО – ДПМНЕ
Општина Центар, извршувајќи ги редовните работни задачи, продолжува со контрола на сите градби кои се изведуваат на нејзината територија. В среда, 2.9.2015, во 10 часот, овластен градежен инспектор ќе изврши контрола на градбата каде инвеститор е “Брилијант“ од Штип.

Наместо дотраените, нови тротоари на улицата “Ристо Шишков“

 • 25 август 2015
 • Број на прегледи: 1340
 • 0 Коментари
Наместо дотраените, нови тротоари на улицата “Ристо Шишков“
Искршени тротоари, уништени рабници, вода која се слева во отворените дупки каде што се движат граѓаните, кабли од операторите и ЕВН, кои висат над улицата. Вака денеска изгледа улицата “Ристо Шишков“ (поранешна “Димитрија Туцовиќ“).

Градинката “Кочо Рацин“ – нова и современа, по европски стандарди

 • 24 август 2015
 • Број на прегледи: 1463
 • 0 Коментари
Градинката “Кочо Рацин“ – нова и современа, по европски стандарди
Најсовремената и најубавата градинка во Република Македонија, “Кочо Рацин“, ќе биде готова кон крајот на септември. Општина Центар, за прв пат по 40 години, добива ново катче за сместување и воспитување на децата.

(ВИДЕО) Градинката “13-ти ноември“, по 64 години, се реконструира во современ, еколошки објект

 • 21 август 2015
 • Број на прегледи: 873
 • 0 Коментари
(ВИДЕО) Градинката “13-ти ноември“, по 64 години, се реконструира во современ, еколошки објект

Општина Центар, по 64 години, ја реконструира и проширува градинката “13-ти ноември“. Децата од средината на септември ќе престојуваат во многу подобри услови.

Од стариот, руиниран објект останаа само ѕидовите. Се’ друго е комплетно ново и квалитетно изработено.

123