mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Акција за отстранување на диво поставени тезги околу "Зелен пазар"

 • 25 јули 2018
 • Број на прегледи: 217
 • 0 Коментари
Акција за отстранување на диво поставени тезги околу "Зелен пазар"
Инспекција на општина Центар изминатите денови, по претходна опомена и известување, спроведе акција за отстранување на диво поставените тезги и дивите препродавачи околу "Зелен пазар".

Театарска претстава за најмладите центарци - “Солта поскапа од злато“

 • 20 јули 2018
 • Број на прегледи: 163
 • 0 Коментари
Театарска претстава за најмладите центарци - “Солта поскапа од злато“
Вчера, во паркот Капиштец се одржа и втората детска претстава од мини театарскиот фестивал за деца ЖАПЧИЊА 2018, “Солта поскапа од злато„.

Претставата „Остави го таблетот, симни се пред зграда“ ги развесели децата

 • 19 јули 2018
 • Број на прегледи: 181
 • 0 Коментари
Претставата „Остави го таблетот, симни се пред зграда“ ги развесели децата
Слоганот „Остави го таблетот, симни се пред зграда“ под кој летово се одржуваат детските креативни работилници во Центар беше главната тема на театарската претстава во која вчера имаа можност да уживаат стотина деца. 

Одржана повторна јавна презентација за Нацрт ДУП-от И 03 – локалитет “Мирче Мацан“

 • 18 јули 2018
 • Број на прегледи: 208
 • 0 Коментари
Одржана повторна јавна презентација за Нацрт ДУП-от И 03 – локалитет “Мирче Мацан“
Денеска, во просториите на салата на Советот на општина Центар се одржа повторна јавна презентација на Нацрт Деталниот урбанистички план Градска Четврт И 03-локалитет “Мирче Мацан“.

Децата ќе глумат и ќе учат за театарот на драмска работилница во Капиштец

 • 18 јули 2018
 • Број на прегледи: 131
 • 0 Коментари
Децата ќе глумат и ќе учат за театарот на драмска работилница во Капиштец
Минатите две среди децата од Центар цртаа на ликовната работилница, свиреа на музичката, а оваа среда ќе глумат и ќе гледаат театарска претстава на драмската работилница, која ќе се одржи во 18:30 часот, во паркот Капиштец.

ЈП ПОЦ: Во наредните два месеци ќе се ажурираат податоци на затворените паркиралишта

 • 17 јули 2018
 • Број на прегледи: 211
 • 0 Коментари
ЈП ПОЦ: Во наредните два месеци ќе се ажурираат податоци на затворените паркиралишта
Јавното претпријатие за јавни паркиралишта „Паркинзи на Општина Центар од денес ќе започне со ажурирање на податоците на корисниците на затворените паркиралишта со кои стопанисува претпријатието заради подобрување и унапредување на паркинг услугите, а со цел обезбедување повеќе слободни паркинг места за жителите.

ООУ Димитар Миладинов – дел од еТвининг семејството

 • 16 јули 2018
 • Број на прегледи: 219
 • 0 Коментари
ООУ Димитар Миладинов – дел од еТвининг семејството
Минатата недела, во просториите на Националната агенција за европски и образновни програми и мобилност, му беше доделен сертификат на општинското основно училиште “Димитар Миладинов“, кое стана едно од 1212-те училишта наградени на ниво на Европа.

Стотици деца го исполнија со звуци паркот Капиштец

 • 12 јули 2018
 • Број на прегледи: 191
 • 0 Коментари
Стотици деца го исполнија со звуци паркот Капиштец
Насмеани детски лица и звуци од десетици перкусивни инструменти вчера го исполнија со забава и музика паркот Капиштец, каде што се одржа вториот настан во рамките на проектот „На одмор сум во Скопје сум - Општина Центар мисли на мене“.  

Децата ќе свират и ќе прават инструменти на музичка работилница во Капиштец

 • 11 јули 2018
 • Број на прегледи: 122
 • 0 Коментари
Децата ќе свират и ќе прават инструменти на музичка работилница во Капиштец
Детското лето во Центар продолжува. Минатата среда стотици деца цртаа во паркот Капиштец, а оваа среда, 11 јули, на истото место во 18:30 часот најмладите жители на општина Центар ќе имаат можност да учествуваат на музичка работилница.
12