mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Нов водовод на улицата "Стефан Јакимов – Дедов"

 • 30 јули 2015
 • Број на прегледи: 925
 • 0 Коментари
Нов водовод на улицата "Стефан Јакимов – Дедов"

Во рамките на проектот “Работно лето 2015“, општина Центар гради водовод во должина од 200 метри на улицата "Стефан Јакимов – Дедов". Стручните служби во општината и градоначалникот Андреј Жерновски, на неколку средби со жителите ја согледаа потребата од нов водовод во овој дел од Центар.


Реакција на општина Центар на прилогот од вчерашниот дневник на ТВ Сител

 • 28 јули 2015
 • Број на прегледи: 1032
 • 0 Коментари
Реакција на општина Центар на прилогот од вчерашниот дневник на ТВ Сител
По вчерашниот прилог на ТВ Сител со шпекулативен наслов „Нов скандал со Жерновски: партиски вработил 20 лица во Општина Центар кои работеле во други општини“, Општина Центар реагира и демантира на објавените невистини. Дека веста е исклучително тенденциозна покажуваат следниве аргументи кои што новинарите на Сител не ги земале предвид.

Реконструкција на улица Орце Николов

 • 28 јули 2015
 • Број на прегледи: 1092
 • 0 Коментари
Реконструкција на улица Орце Николов
Во рамките на “Работно лето 2015“ во општина Центар, во тек е реконструкција на улицата Орце Николов, од бул. Климент Охридски, се’ до улицата Михаил Цоков.

Општина Центар повторно се стекна со сертификатот за квалитет ИСО 9001-2009.

 • 28 јули 2015
 • Број на прегледи: 1128
 • 0 Коментари
Општина Центар повторно се стекна со сертификатот за квалитет ИСО 9001-2009.
Општина Центар го обнови сертификатот за меѓународниот стандард за управување со квалитет ИСО 9001:2009. Проверката ja спроведе оценувачкиот тим од МКД Сертификат при АМ ЦЕРТ. Овој сертификат е признание декаопштината работи по најдобрите светски стандарди и ги применува најдобрите светски практики во давањето на услуги кон своите граѓани.

Демант на Раководителот на Сектор за инспекциски служби – Општина Центар – Скопје, Кочо Стојчески

 • 26 јули 2015
 • Број на прегледи: 879
 • 0 Коментари
Демант на Раководителот на Сектор за инспекциски служби – Општина Центар – Скопје, Кочо Стојчески
“Невистинити и тенденциозни се обвинувањата во 5-дневната валкана медиумска кампања што ја прави власта на Никола Груевски против мене, Кочо Стојчески,   раководителот на Сектор за инспекциски работи во Општина Центар – Скопје.“

Жерновски на градилиштата во Центар

 • 26 јули 2015
 • Број на прегледи: 928
 • 0 Коментари
Жерновски на градилиштата во Центар
Општина Центар, покрај летните одмори и пеколните горештини, ги спроведува зацртаните активности во рамките на проектот "Работно лето 2015 во Центар".

Реконструкција на коловоз на ул. Тасино Чешмиче

 • 26 јули 2015
 • Број на прегледи: 1156
 • 0 Коментари
Реконструкција на коловоз на ул. Тасино Чешмиче
Општина Центар го реконструира коловозот на улица Тасино Чешмиче, на површина од 1600м2. 

Се врши реконструкција од крстосницата на улицата Салвадор Аљенде, а крајот се наоѓа на крстосниците на улицата Ѓорѓи Скрижевски. 

Отворено ново детско игралиште во Градски Ѕид

 • 25 јули 2015
 • Број на прегледи: 1426
 • 0 Коментари
Отворено ново детско игралиште во Градски Ѕид
Градоначалникот на општина Центар Андреј Жерновски го отвори детското игралиште во Градски Ѕид, на плочникот помеѓу Агромеханика и Клубот на новинари.

Јавен оглас за ангажирање на волонтери во Општина Центар - Скопје

 • 23 јули 2015
 • Број на прегледи: 1540
 • 0 Коментари
Јавен оглас за ангажирање на волонтери во Општина Центар - Скопје
ОПШТИНА ЦЕНТАР Скопје, има потреба од ангажирање на лица волонтери кои не се во работен однос, а согласно Законот за волонтерство доброволно ќе даваат лични услуги, знаења и вештини и/или ќе вршат и други активности во корист на општината без надоместок
12