mk-MKen-US
Општина
Центар

Архива

Новости

Меѓународен семинар “Отворено владеење: принципи, методи и дигитални алатки“

 • 28 јуни 2018
 • Број на прегледи: 217
 • 0 Коментари
Меѓународен семинар “Отворено владеење: принципи, методи и дигитални алатки“
Во изминатите три дена, во хотелот “Парк“, заедно со Европската асоцијација за локална демократија “АЛДА“, во рамки на проектот “РЕКОВ: Обмислување заеднички вредности за јавни политики“, општина Центар го организираше меѓународниот семинар “Отворено владеење: принципи, методи и дигитални алатки“.

Јавна презентација на Предлог ДУП-от Градска четврт И 04 “Даре Џамбаз“

 • 27 јуни 2018
 • Број на прегледи: 233
 • 0 Коментари
Јавна презентација на Предлог ДУП-от Градска четврт И 04 “Даре Џамбаз“

Дислокација на предвидената катна гаража, додавање на ново и задржување на постоечкото зеленило, проблемот со паркинзите, како и помалиот број на идни објекти беа главните забелешки на жителите на денешната презентација на Предлог Деталниот урбанистички план Градска четврт И 04 “Даре Џамбаз“.


Општина Центар продолжува со борбата против незаконската урбана опрема

 • 27 јуни 2018
 • Број на прегледи: 223
 • 0 Коментари
Општина Центар продолжува со борбата против незаконската урбана опрема
Општина Центар ја известува јавноста дека денеска се извршуваа решенија – извршни управни акти на овластените градежни инспектори на општината. Овие решенија се донесени во 2017-та и почетокот на 2018-та година и денешното извршување е во рамки на акцијата на општината за справување со нелегално поставената урбана опрема.

Нови 26 енергетско-ефикасни фасади во општина Центар

 • 25 јуни 2018
 • Број на прегледи: 386
 • 1 Коментари
Нови 26 енергетско-ефикасни фасади во општина Центар
Општина Центар продолжува со  реализацијата  на уште едно предизборно ветување. Тоа е проектот за обновени енергетско-ефикасни фасади. Ова е  со цел да се обезбеди поквалитетен живот на граѓаните на Центар. 

Општина Центар ќе кофинасира санација на лифтови и покриви

 • 22 јуни 2018
 • Број на прегледи: 320
 • 0 Коментари
Општина Центар ќе кофинасира санација на лифтови и покриви
Општина Центар, како што стои во изборната програма на градоначалникот Саша Богдановиќ, започнува со реализација на проектот за финансиска поддршка за поправка и санација на постоечки кровни конструкции и постоечки лифтови на станбените згради.

Општина Центар потпиша Меморандум за соработка со МТСП и Здружението на деца заболени од парализа

 • 21 јуни 2018
 • Број на прегледи: 157
 • 0 Коментари
Општина Центар потпиша Меморандум за соработка со МТСП и Здружението на деца заболени од парализа
Градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ, министерката за труд и социјална политика Мила Царовска и претседателката на Здружението на деца заболени од церебрална парализа Марина Билбиловска потпишаа Меморандум за соработка

Oглас за ангажирање на сезонски работници

 • 20 јуни 2018
 • Број на прегледи: 154
 • 0 Коментари
Oглас за ангажирање на сезонски работници
Поради редовно одржување на чистотата и зголемен обем на работа, Општина Центар – Скопје има потреба од ангажирање на 99 сезонски работници за периодот од 2.7.2018.

Продолжен мораториумот на 31 ДУП во Центар

 • 14 јуни 2018
 • Број на прегледи: 622
 • 0 Коментари
Продолжен мораториумот на 31 ДУП во Центар
Советот на општина Центар на денешната седница донесе одлука за повторно запирање на спроведувањето на 31 Детален урбанистички план за подрачјето на општината.

Дневен ред за 14-та седница на Совет

 • 12 јуни 2018
 • Број на прегледи: 385
 • 0 Коментари
Дневен ред за 14-та седница на Совет

Дневен ред за четиринаесетта седница на Совет на општина Центар, закажана за 14.6.2018; четврток)

123